Ljuger Migrationsverket eller Migrationsverket

-Pettersson är väl inte direkt någon matematikprofessor men gick i den gamla skolan där vi fick lära oss räkna något så när utan miniräknare och datorer, framförallt att göra överslag och kontrollera rimligheten. 

På Migrationsverkets officiella Twitterkonto verkar de ha ett kreativt synsätt på matematiken och räknesättet addition…

25682+9925+5980=24 306 enligt Migrationsverket och den nya skolan. Enligt den gamla skolan blir summan 41 587, men det är som sagt ett gammalt sätt att räkna och det gäller inte idag och det kommer inte folk bara från tre länder. Vi saknar Somalia, Irak, statslösa araber med flera länder i totalsiffran.

2015-10-16_1730

25 thoughts on “Ljuger Migrationsverket eller Migrationsverket

  1. och siffrorna kan sedan dubblas då endast ca hälften söker asyl, resten bara ”försvinner”. (isis terrorister?). Vi går nog en ”spännande” framtid tillmötes.

  2. Kära Pettersson! Glöm inte att det är regeringen som basar över migrationsverket. De verkar inte heller kunna räkna med tanke på att El Stefano ska dubbla och trippla alla anslag till höger och vänster, för att sedan veckan efter, skjuta till några hundra extra miljarder kronor till diverse. Men karln glömmer ju berätta varifrån allt kommer!? Så han måste ha missat det där med rimlighet. Keep up the good work Pettersson, ni förgyller min vardag! Trevlig helg.

    • Bedrövliga politiker i Sveriges Riksdag, det är bara svetsaren som jobbat några veckor i ett riktigt arbete….Han var ordförande för metall, säkert duktig förhandlare, lurade in alliansen i DÖ….Tyvärr skiter han att ta ansvar och stoppa invasionen av kravmaskiner men det är en socialdemokratisk tradition att importera slödder som röstboskap, – bidraget mot röst på sossarna!
      Sverige har sett sina bästa dagar, nu väntar en systemkollaps, kommer som ett brev på posten efter nuvarande ”högkonjunktur”….ex. när bostadsbubblan spricker, det gör den nog när ekonomin tappar fart.

      • Hehe. Jo då! Jag har allt hört det där med ladorna, men de är ju så tomma nu så att de börjar demontera taket och väggarna för att hoppas på att få någon liten krona för virket☺ och det första man får lära sig om överlevnad är att skaffa tak över huvudet och vindskydd.

    • Mary Agnes
      Jag vet hur mysigt det är är när stormen och snön ryker runt knutarna och brasan sprakar, vill se när veden är slut, elen försvunnen och vattnet har frusit, hoppas att vi får en rapport från läget då !

  3. Jag tror så lite på 7-klövern, 87-klubben och massmedia så jag brukar säga att om någon av dom sade att 2+2=4 så är det säkert fel och vi måste göa om mattematiken.
    Nu är detta tydligen gjort

  4. Jag är väl inte lika gammal som Pettersson, men jag och mina klasskamrater fick lära oss att räkna, på ungefär samma sätt som Pettersson. Med en rimlighetkalkyl för slutsumman.

    Vi hade däremot under några år, något som hette mätsticka från Faber Castell , som var lite av ” high Tech” då.

    På fodralet till mätstickan kan jag fortfaranade läsa de grupper som jag då gillade i början av 70-talet. För de ”klottrade” man ju ner på sina egna saker. Där står ZZ Top, Black Sabbath och Foghat. Nostalgi.

    http://sliderulemuseum.com/Faber.htm

KommenteraAvbryt svar