Sandor som fotomodell

INSÄNDARE Malmö 12-10-2015

När jag öppnade Sydsvenskan i morse så blev jag faktiskt överraskad när jag fann mig själv på bild nerifrån Vellinge där jag var igår och ”störde” den mänskliga kedjemanifestationen för större och vänligare flyktingmottagning.
Blev ännu mer förvånad då jag fann samma bild på denna blogg några timmar senare. Kan det ha att göra med att jag är så snygg eller är det något annat?

Hur som helst, upprinnelsen till att jag ”störde” manifestationen var en artikel i Sydsvenskan i fredags med både bild och namn på en dam, Erika Vereby, som berättade att hon var en av dom som arrangerade denna mänskliga kedjemanifestationen som skulle äga rum vid Vellinge kommunhus kl 14.00 på söndag.

Detta föranledde mig att gå ut i garaget på söndag förmiddag och måla mitt plakat där texten var följande: Vellinge blir som Malmö, tack Erika Vereby. Kom ner till kommunhuset i god tid och satte mig till ro på en bänk med mitt plakat vid sidan om. Efter en stund kom två yngre kvinnor fram och frågade varför jag hade skrivit namnet Erika Vereby på plakatet.

Det har jag gjort därför att hon har varit i Sydsvenskan med både namn och bild på fredagen. Vad vill ni att jag skulle ha skrivit för namn? Kalle Anka eller kanske fröken Gås?

Dom kontrade med att Erika nu var orolig för att hennes namn blir känt och att hon är rädd för represalier och därför vill att hennes namn skall tas bort.
Jaha, sa jag, om hon finns här så kan hon väl komma hit så kan vi prata om saken.

Dock så dök inte Erika Vereby upp utan dom två damerna kom utan henne och propsade på att namnet skulle strykas.

Om ni vill stryka namnet så får ni göra det själva för jag har tyvärr ingen färg med mig och dom två damerna försvann ännu en gång och kom tillbaka med en tuschpenna varefter en av dom började stryka ut namnet. Det är det som hon håller på med på bilden.

Sydsvenskan skriver att jag var en av dom som störde manifestationen men jag undrar egentligen vem det var som störde vem. Jag satt helt lugnt kvar på min bänk under hela manifestationen och jag lät damerna stryka namnet på plakatet utan att jag bråkade ens om det.

Ärligt talat så njöt jag när den ena av dom jobbade med strykningen eftersom jag tyckte hela situationen var komisk så till vida att Erika Vereby tydligen inte vågade visa sig vilket jag tycker är konstigt. Att vara rädd för represalier tack vare min skylt när man två dagar tidigare var i tidningen med bild och namn är enligt min mening en konstig reaktion.

Hur som helst så bildade man den mänskliga kedjan och min uppfattning av det hela var att en stor del av kedjan bestod av minderåriga barn vilket jag tycker är beklagligt på så sätt att det är just dessa barn som får ta den stora smällen när detta landet övergår till att bli ett land där samma förhållande med ständiga krig, konflikter, självmordsbombare, kast med homosexuell från hög byggnad, nackskott och halsavskärningar och andra trevliga muslimska vanor kommer att bli rådande i det framtida Sverige.

För min egen del är jag inte så orolig för denna framtid för den kommer kanske inte att vara verklighet i min livstid men mina barn och barnbarn kommer att få ta del av detta och det är det som bekymrar mig mest.

Och det borde också bekymra dom naiva och godtrogna vuxna som glatt bildade den mänskliga kedjan runt kommunhuset i Vellinge.

Men f-n vet, med den farten som islam sprids i Sverige och i hela Europa så kanske gubben på fotot också får uppleva vad den vänliga och godhetsfulla religionen islam har att bjuda på.

Sandor Herold, Malmö

5 thoughts on “Sandor som fotomodell

  1. Bra Sandor och ett stort tack, du är kämpe för ett bättre Sverige. Ett litet klipp med en svensk arbetande kvinna som också är en kämpe och det på sitt jobb, att bara behöva utsättas för att inte bli åtlydd när hon förklarar reglerna är inte acceptabelt.

KommenteraAvbryt svar