Lamm stjäls och halalslaktas av män med knivar i fårhagarna


Thomas Jönsson driver gårdsslakteri i Vinnersjö och har en hel del djur. Under torsdagen blev han uppringd av grannar som berättade att fem skallar från hans lamm låg längs Vinnersjövägen. Halsarna var avskurna, ögonen saknades och alla spår av kropparna var borta. Tack vare att märkningen satt kvar i öronen kunde lammen lätt spåras till ägaren. Men hur många lamm som stulits och tjuvslaktas vet inte Thomas Jönsson eftersom han har 500 djur i hagen.

Thomas Jönsson tror att plastpåsen med skallarna i har ramlat av en släpkärra. Vinnersjövägen är väldigt gropig och vid skallarna fanns rester av en svart sopsäck.

– Det är inte svårt att locka till sig lammen bara man har en hink med mat. För ett par månader sedan var det tre personer som var på väg in i hagen och de hade kniv med sig. Jag blev osams med dem men fick iväg dem.

För bara några dagar sedan sågs också en bil vid fårhagen och Thomas Jönsson har antecknat bilnumret.
– Det här har ju hänt flera i området men polisen åker inte ens ut, säger Thomas Jönsson. I Österfärnebo var det 15 djur som tjuvslaktades i fjol och i Horndal, Sandviken, Jäderfors och Högbo har lamm slaktats.

Han har polisanmält händelsen men hyser inget större hopp om att någon ska gripas för stölden. Men om någon sett eller hört något hoppas han att de hör av sig och berättar för polisen så att tjuvslakten stoppas.
Polisens presstalesman Mikael Hedström känner inte till att det skulle ha gjorts fler anmälningar i just det här området.
– Men man ska alltid anmäla. Sedan kan det vara svårutrett.

-Pettersson undrar vad det kan vara för män som beger sig till fårhagarna och halalslaktar får…

GD


19 responses to “Lamm stjäls och halalslaktas av män med knivar i fårhagarna

 • Halshuggna får hittade i dike utanför Staffanstorp | Petterssons önskar Gott Nytt År!

  […] Lamm stjäls och halalslaktas av män med knivar i fårhagarna […]

  Gilla

 • Får i bil | Petterssons gör skillnad

  […] Lamm stjäls och halalslaktas av män med knivar i fårhagarna […]

  Gilla

 • claes wengström

  Är det någon som igentligen vet vad halal slakt är ? mig veterligen så skär man halsen av alla får och lamm när mam slaktar oavsett halal eller inte. och att utföra slakt i en hage? där chanserna är stora att bli upptäckt…hmmm om jag tjuvat lamm skulle jag snabbt som fan slänga in dem i bilen och slakta på en ostörd plats i ett garage eller liknande, jag slaktar hemma som jag har rätt till för husbehov och huvud tarmar och skinn åker ner i en sopsäck,att ögonen var borta beror på kråkor,och om det skulle varit muslimer som slaktat så hade dom tagit med sig huvudet då det är en delikates….Helt jävla befängt att lägga ut och kalla det här för halal slakt snarare svart slakt….

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det är vargen…………….

  Gilla

 • Tony

  Bättre att lära dessa skithögar att det inte bara är till
  att stjäla andras egendom, dom använder dessutom en
  slaktmetod som är förbjuden här i landet. Och det stora
  problemet med Sverige är undfallenheten mot dessa medeltida
  barbarer, istället för att lagföra och inpränta i skallen på
  dem vad som inte är tillåtet så ser myndigheterna mellan
  fingrarna och låter det mesta passera utan åtgärd.
  Vill dom inte lyda landets lagar så är det bara att ge dem
  en returbiljett hem till sitt land. 10 års klanderfritt uppförande
  borde vara norm för att erhålla Svenskt Medborgarskap!

  Gilla

 • Ståfräs

  Lööf älskar Islamister mer än sig själv och sina bönder, grattis. Bara om bonden röstade på SD tycker jag synd om honom.

  Gilla

 • Sven S

  Bönderna får ju värna/skydda sina djur från rovdjursangrepp, kanske vore något att tillämpa här..?

  Gilla

 • Kurt

  Staten/EU bör betala kompensation till de drabbade bönderna,Ytterst är
  7 klövern ansvarig för det som ske i landet, framför allt Miljö mupparna med sin invandrings politik.

  Gilla

 • Kurt

  Häng dom som i v.västern eller skjut dem ”on sight” ingen kommer att saknar dom.

  Gilla

 • Involuntarium

  Ska det var så svårt att ge fan i andras egendom? Dags för medborgargarden som tar hand om problemen! Svenska myndigheter står handfallna inför problem som uppstår i spåren av den ohejdade EU-migrationen och asylinvandringen! Skrota allemansrätten och stärk äganderätten så vi åtminstone slipper situationer med ockuperad mark och byggnader! Fastighetsägare måste kunna skydda sig från alla typer av intrång i fastigheter och fastegendom om inte annat fungerar så med nödvändigt våld.

  Gilla

 • facio.g

  Religionen kallad islam är en monolitiskt byggd totalitär ideologi som har sin grund i två medeltida ”heliga skrifter” kallade koranen och haditherna (där beskrivs bedrifterna och gärningar av en hänsynlöst analfabet man kallad för den ”gudfruktige profeten”) från vilka den hämtar sin näring av hat, dödskult, misogyny, extremism, erövringtörst och en sorts komplex av överlägsenhet och självrättfärdigande över alla icke-troende som anses vara orena ovärdiga för deras påhittade gud kallad för allah. Dessa orena icke-troende är kallade för ”kafirer”, dvs ”de otrogna, vantrogna” vilka enligt påbud från den ”heliga boken” ska förföljas, förtryckas och tvingas att konvertera till den ” sanna religionen” under hot av att bli dödade om de inte gör det. Förresten, ta livet av en icke troende kafir som vägrar underkasta sig för att behaga allah utgör en helig plikt hos varje sann muslim, enligt koranen. Detta,och flera andra liknande befallningar står att läsa på sidorna i den ”heliga boken”. Halshuggning, våldtäkt,sex med barn, dödshot, förföljelse med flera är också några av de ”heliga förordningar” i boken. Och allt åt allahs ära-och fröjd.

  Denna ideologi ska bli inpräntad i hjärnan hos varje muslim redan från födseln. I moskeerna ska varje muslim alltid höra och lära sig att kristna och andra kafirer är orena grisar som allah ogillar, och som därmed skall bli förpassade till fördärv, vanära och fördömande. Och att den enda vägen av att bli frälst och värdig inför allah är genom att konvertera till islam – den ”enda och sanna” religionen.
  Denna ideologisk maskineri har nu rullat i 1400 år. Och den har radikaliserats de senaste fyrtio år. Och mycket tyder på att den ska bli ännu mer radikaliserad.
  Det är naivt att tro att det går att omvandla islam till någon snäll bamse björn, och anpassa den efter våra livsinställningar och värderingar med bara good will och good wish. Den, eller de som tror på det är verkligen ute och cyklar, eller simmar i en bottenlös pool. Islam är en teokratisk ideologi starkt förankrad i seder, myter, livsinställningar och värderingar som skiljer sig markant från sådana vi är vana vid att ta för given i vår trygga tillvaro i västvärlden.

  Gilla

 • Svenne

  kanske bara mördar sina våldtäckts offer.

  Gilla

 • modernghost

  Märker man inte själv när ens djur försvinner? – Då är man svagbegåvad och ska inga djur ha.

  Gilla

  • Olle Strand

   Ta av Dig dumstruten och börja tänka om Du nu inte är svagbegåvad! Stölderna/slakten sker naturligtvis nattetid och hagarna ligger långt från ägarens hem och om han har ca. 500 djur så räknas dom säkert inte varje dag!

   Gilla

 • malmobon

  Inget vi får läsa om i tidningar eller se på SVT nyheterna. Visar enbart hur långt islamiseringen kommit, så hoppas nu vi kan vända detta.
  SVT skall bort.

  Gilla

 • eva

  Det är inte första gången man läser om sådant här. Ingen från överheten som ens berör problemet……!

  Gilla

 • Birgitta Bertilsson

  Dom har nog lärt sig om allemansrätten…..

  Gilla

 • TheMinimizer

  Är ägaren ickemuslim har muslimerna rätt till jizya, varje år, enligt deras sagobok.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: