Sverigedemokraterna störst för andra gången 26,5 procent

Uppdaterat: Pettersson ber om ursäkt. Undersökningen är gammal och vi publicerade den redan den 10 september. Läs HÄR. Det var Dispatch International  som publicerade det som en nyhet idag, den 1 oktober.

INRIKES. Mitt under brinnande flyktingkris, med hatmedier som pumpar ut okritiska propagandareportage, befäster SD sin ställning som största parti i opinionen med 26,5 procent. Tvåan Socialdemokraterna ligger 2,3 procentenheter efter. Moderaterna gör sin sämsta mätning sedan juli 2008 och orkar bara upp på 19,8 procent.

Norska mätinstitutet Sentio, som varit absolut bäst på att pricka in SDs siffror i de två senaste valen, presenterar i dag en ny mätning gjord 3-9 september. Siffrorna fördelar sig enligt följande:

  • Moderaterna: 19,8 (ned 1,3 sedan augusti)
  • Folkpartiet: 4,1 (ned 0,5 sedan augusti)
  • Centern: 6,6 (ned 1,2 sedan augusti)
  • Kristdemokraterna: 2,6 (upp 0,5 sedan augusti)
  • Socialdemokraterna: 24,1 (upp 0,6 sedan augusti)
  • Vänsterpartiet 4,9 (ned 2,5 sedan augusti)
  • Miljöpartiet: 6,7 (upp 0,3 sedan augusti)
  • Sverigedemokraterna: 26,5 (upp 3,1 sedan augusti)

Sverigedemokraternas framgång i opinionen går inte att jämföra med något annat. Sedan valet för ganska exakt ett år sedan har man mer än fördubblat sin storlek: Från 12,9 i valet 2014 till 26,5 i dag är en ökning med 13,7 procentenheter eller, om man så vill, med 105 procent.

SD tar framförallt sina väljare från Moderaterna som nu alltså är nere på 19,8. Så lågt stöd i opinionen har M inte haft sedan juli 2008. Bara 62 procent av dem som röstade på M i valet 2014 uppger att de skulle rösta likadant om det vore val i dag, 23 procent säger att de skulle lägga sin röst på SD denna gång.

Bland folkpartisterna är det 10 procent som tänker rösta SD och bland kristdemokraterna hela 17 procent. KD har i denna mätning tagit sig upp från 2 till 2,6 procent, men skulle alltså åka ur riksdagen om det vore val i dag. Bara 31 procent av KD-väljarna från 2014 skulle rösta på partiet nu. Flest skulle välja SD, men hela 23 procent säger sig inte veta vilket parti de skulle välja.

Länk

Jimmie Åkesson kommenterar SDs rekordsiffra i ett pressmeddelande från SD.

 

 

 

 

 

 

 

 

18 thoughts on “Sverigedemokraterna störst för andra gången 26,5 procent

  1. Alla verkar upphetsade över siffror tre år före nästa val. Dessa går upp dom går ner. Endast på valdagen räknas dom. Min gissning idag är att vi får tre partier med dryga 20%. Dom andra fem lär snurra runt 5% strecket. Hur sen en regering skall bildas övergår mitt förstånd.

  2. Trovärdigast är Yougov`s Septemberundersökning med 27,3% 🙂 :
    http://avpixlat.info/2015/09/16/yougov-september-sd-storst-med-273/

    En annan humörhöjare är (v)änsterkommunisternas simlektioner i kvicksanden; från 7,5 till 4,9 procent – en minskning med 2,5 procentenheter eller, om man så vill, med 35 procent sedan 2011.
    Med den takten borde vi förskonas från Rossana Dinamarca`s fula T-shirts i Sveriges riksdag efter 2018.

    24 306 as (-sylsökande) under enbart September borde väl få de mest frenetiskt mena-onanerande PK-luder att känna svedan efter de senaste veckornas överstimulering.

    Enbart blinda som den empatidopade Arnstad och Täppas kan blunda för SD:s förslag (i 11:e timmen) om att stänga gränserna, allt annat är nationellt självmord!

  3. Men det här är ju för en månad sen! Det ska bli spännande att se nästa undersökning efter sista veckans rekordinvandring.

  4. Inte ett ord på stasikanalen Aktuellt om SDs budjet. Det är bara att konstatera i Sverige har vi inte längre demokrati. Men det känns bra att vi Sverigedemokrater är det största partiet men vi behöver ett antal % till innan vi har majoritet Men det kommer snart………..

  5. Den här undersökningen är inte ny utan en månad gammal som redan har publicerats av samtliga alternativa sajter i början av september.

    • Brukar i regel vara uppmärksam på dateringar, men den här gången jag bet av pur överraskning. Nåja, ingen skada skedd förmodligen ligger vi ändå ett par procent över de siffrorna nu. 🙂

  6. Hej, hola, hello!

    Vi har inte skapat deras olycka. Bär det med dig det hela tiden.

    Alliansen måste ta sitt ansvar, klarar driva sin egen politik och inte agera marionett i kedjor. När det väl sker kommer SD rösta mot Vänsterbudget – vi ha nyval.
    Tar inte Moderaterna sitt ansvar kommer det inte vara till gagn för någon. Då de säger som tidigare sagts: Socialdemo. kommer tillåts styra med en dålig budget. Det skadar förtroendet för moderaterna vilket jag har svårt att se de vill ska hända. De tvingas så småningom ändra kurs när de tappar väljare.

    Tänk nu på att det byggs upp en allt starkare förtroendekris mot vänstern som på så kort tid axlat ett så stort omvärldsproblem som flyktingströmmar om än designad sådan. Titta på Finland! De har varit med om ett och annat. De/folket förstog tidigt att det blir ohållbart.

    Då riktar jag ordet till dig som läser detta, som är vänster. Vet du verkligen varför du röstar som du gör? Rota djupt i ditt innersta – är det för att föräldrar präglat dig, eller är det andra skäl? Plågas du av ett dåligt samvete, är du curlad/bortskämd, vill du dela med dig av din villkorslösa kärlek till alla?
    Kan du tänka dig att det kan få enormt negativa konsekvenser i ditt framtida liv på alla plan om du har just dåligt samvete/är naiv? Försök ta reda på vad just dåligt samvete betyder för dig! Kan du tänka dig låta det gå ut över andra? Någonstans tror jag att du sitter i säker hamn för att dina föräldrar el. dyligt alltid gett dig trygghet. Med facit i hand har du sk. lyxproblem därav din vilsenhet. Du vet inte hur du ska hantera det. Du söker mening med livet – det blir ett identitestexperiment.

    Nyval är efterlängtat.Vi behöver få lugn och ro. Tid för eftertanke (du hinner sällan se vad som händer runt omkring dig av på grund av all stress du själv skapar).
    Det bästa/självklara valet för svenska folket och för alla de som har bott här länge vill absolut inte släppa detta de vet vad som väntar runt hörnet. Se de som flydde Pinochetkonflikten. De trauma han skapade vill ingen ha igen. Bosninenmuslimer vill inte uppleva ett nytt krig de nyss lämnat bakom sig.

    Sd tar stark hänsyn till svenskar och alla de som flydde då, jag kan inte tänka mig något annat! Ta ansvar för det och jobba aktivt för att så förblir. Ingen kan mäta sig med vad Sveriegdemokraterna erbjuder – just lugn och ro och framförallt at få leva i ett tryggt/fritt land! Jag ser det så tydligt.

    Var det 1989 Ingvar Carlsson stängde gränserna för invandring? Då gnällde ingen/få!. Varför gör ni det idag? Är det dåligt samvete eller en allt större oförmåga till att tänka kritiskt och effektivt.
    Det får absolut inte bli lekstuga eller ett omoget experiment! Detta är den bistra verkligeten ute i världen.

    Ställ krav på din vänstervän, muslimske kompis att arabvärlden tar hand om problemet. De har kapital i överflöd(olja) De löser detta utan problem. Om sedan sunni/shia vill skada varandra, då är det en sak för arabvärlden.
    Finns det då fortfarande en stark motvilja till fred/förändring, ja, då finns det också en agenda att skada väst vilket alla bör vara medvetna om.

    Till folket som förstår: Låt er inte manipuleras, ödsla inte kraft på smågnabb, håll fokus på det som verkligen räknas så kommer snart belöningen.

    Tack för ordet.
    /JB

    • ”JB”
      Snyggt skrivet!
      Tråkigt nog har du säkert rätt i ditt näst sista stycke: ”…agenda att skada väst…”.
      De är ju verkligen koranen trogna och koranen säger att de är skyldiga att ta över världen; ”… inte delar av den, utan hela!”
      Det är en skrämmande sanning som är satt i verket av bl.a ISIS.

      Vi importerar muslimer i stora flöden till vårt land……………
      Vilka muslimer är muslimer?
      Vilka muslimer tror på koranen?
      Vad betyder ”inte delar av den , utan hela”? (- även Sverige?)
      Är Sverige undantaget?
      Svaren är ett axiom.
      Jag är rädd!

      • Age!

        Du visar normala, mänskliga drag. Skapa debatt, gör allt som gör livet positivt. Jag kanaliserar mitt deppiga, halvt dysfunktionella liv med kroki, måla olja, titta på fagra tjejer, löpträna och till sist en stor dos musik. Ilska är en drivande fast det är mkt. uppför. Jag har inget val…

        Jag är sällan rädd. Det kanske är ngt. fel med mig? Det beror kanske på att jag vant mig vid att säga vad jag tycker, inte stänga inne för mkt..eller så är det krigaren från mitt tidigare liv. 🙂 För mig befriande.

        Pröva dig fram… fasen vad jag pladdrar.

        Jag är fullt medveten om att det jag skriver blir en bland många andra och för den delen en massa upprepningar, men jag skriver i alla fall. Allt tål att upprepas gång på gång.Jag ska försöka inte bli tjatig el. upprepa det uppenbara.

        .Än så länge är det långt kvar till ngt som kan liknas vid ett övertagande De flesta är inte vana vid detta, såklart en del reagerar starkt.

        När salfisterna styrde fanns det förvisso intelligentia, men idag möter de ngt. som kan liknas vid en övermäktig fiende.

        Om det är en tröst så vet du kanske vid det här laget vet att ryssarna bombar fästen. Kina har vaknat. USA deltar koordinerat. Inte en chans på denna jord att tokfrassarna fixar det. Då ska jag käka upp min toalettstol.

        Man kan likna islam vid en psykos, ungefär som när man blivit kär för 1:a ggn. Efter ett tag tänker man: Va, blev jag kär i henne? Man kan ju inte vara kär jämt?

        Jag skulle heller aldrig väcka en björn som snarkar!. Trimakterna kommer inte vila förrän de har kontroll. Sedan kan man tänka sig att de kommer utöva kraftig påtryckning på Arabförbunden. Det är lite lattjo med olja så de kryper nog sakta fram. Diplomati, en kraftig nypa och balans…

        Ha det bra!

  7. Härliga tider strålande tider! Hoppas de senaste dagarnas intensiva anti-SDpropaganda förstör för mycket. Det behövs lite lugn och ro kring SD nu och inte en massa schabbel som Aftonbladet, Expressen och övriga PK-drevet genast sprider vidare med stor glädje och entusiasm!

KommenteraAvbryt svar