Hagwall (SD) till Riazat (V): ”Du har fått allt gratis av Sverige”

INVANDRING. Ungefär 60 miljoner människor är just nu på flykt världen över och en del av dessa söker asyl här i Sverige. Men när Sverigedemokraterna lade sin skuggbudget i förra veckan, så stod det klart att partiet i princip har en nollvision när det gäller invandring till Sverige.

Riksdagsledamöterna Anna Hagwall (SD) från Rättvik, och Daniel Riazat (V) från Falun debatterar flyktingfrågan.

Anna Hagwall, född i Ungern, anser att vi ska ha säkra gränser, säkra länder där flyende kan få tak över huvudet, trygghet och mat. Minska asyltrycket med 95 procent och frigöra pengar som vi kan satsa på internationella insatser.

Daniel Riazat, född i Iran, tycker att Hagwall förespråkar klassisk politik de högerextrema partierna i Europa och undrar hur man kan göra så i en situation där barn flyter upp på stränder och tycker det visar på hur inhumant parti och hur rasistiskt parti som Sverigedemokraterna är.

Vill ni inte lyssna på hela så börja vid fem minuter…

Hagwall_Riazat

15 thoughts on “Hagwall (SD) till Riazat (V): ”Du har fått allt gratis av Sverige”

  1. Jag stod inte ut att lyssna på den fräcke fascisten Riazat.
    Typiskt av SR att låta sådana breda ut sig åt alla håll och kanter.

    Tyvärr är Hagwall en dålig debattör. SD är hårt angripna och får ständigt slag under bältet. Man måste ha debattörer som är självsäkra och kan alla motargument så att man skulle kunna väcka dem mitt i natten och de skulle genast kunna leverera klara fakta.

  2. Tack Anna Hagwall från Rättvik, – du argumenterar mycket bra, den här tomten med rötter från Iran kritiserar Sverige, han borde bry sig om vad som händer i Iran i stället….Anna har 100% rätt, det är för jävligt med alla sådana här tomtar som tycker det är Sveriges skattebetalares uppgift att ta emot unga aggressiva muslimer som väljer land i Europa efter hur generösa bidrag de erhåller gratis!
    UUUUUUUT!!!!

    • Om du inte fattar skillnaden mellan olika typer av just anhöriginvandring så bör du kanske inte uttrycka dig…

      SD vill begränsa just flyktinganhöriginvandring som är mycket resurskrävande ty anhöriga till flyktingar har precis samma rättigheter/ förturer/förmåner/ bidrag ( etablerings- och dylikt) som just flyktingar medan anhöriga till svenskar precis som svenskar har bara skyldigheter.

      Plus anhöriga till flyktingar ( ofta några personer på en mottagen flykting) reser till Sverige på skattebetalarnas bekostnad ( en av de många skillnaderna)

      http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/For-dig-som-ar-vuxen-och-har-sokt-asyl/Om-du-far-stanna/Resebidrag-for-anhoriga.html

      Förturer till bostäder, etableringsåtgärder t.ex gäller också bara anhöriga till just flyktingar men inte anhöriga till de andra grupperna.

      Så skilj på äpplen och päron.

    • Jag kom också hit som anhörig till en svensk. Fick inte gå SFI ( ansågs för duktig i svenska) jobbade från dag en. Ingen hjälp från staten i någonting medan anhöriga till flyktingar får glida på räkmacka hela livet.
      Glöm ej att just anhöriga till flyktingar får ca 250 000 i retroaktiv föräldrapenning när de kommer hit med barn ( med motivering att deras barn får samma möjligheter som svenska barn) men våra barn skiter svenska politikerna i fullkomligt.
      Och så anklagar du oss att vi är emot sådana särbehandlingar?
      Behandla alla lika om ni talar om ” människors lika värde”.

    • Jag och mina två barn bodde i Sverige illegalt då betalade jag för kurser på IWC ( International Kvinnocentrum) och hade lärt mig svenska där på 2 månader. Fick ett jobb på Södermalm. Betalade skatt. Barnen var duktiga i skolan. Trodde att Sverige behöver oss sådana.Hade då en svensk pojkvän, vi flyttade ihop. Sökte asyl av humanitära skäl. Självklart lämnade alla pass till Migrationsverket. Det tog 2 år för dem att hantera mitt och barns asylärende ( det var mellan 2009-2011). Vi blev utvisade. Då jobbade jag som personlig assistent och betalade t.o.m förhöjd statlig skatt ( om du vet överhuvudtaget vad det är för någonting).
      Kom tillbaka med uppehållstillstånd på familjanknytning. Redan med min svenska som jag även försökte förbättra hemma i Ryssland när jag väntade på Migrationsverkets beslut och med färdig arbetsplats.
      Frågor?

  3. Inte kommunisters starka sida att kunna sin historia! Utvecklingen från hans hemland upprepas i Sverige. Islamisterna låter kommunisterna göra grovjobbet som nyttiga idioter medan dom hånskrattar i bakgrunden och tackar gud för att han har hört deras böner. Sen tar islamisterna över och avrättar dom nyttiga idioterna om dom inte hann fly till Sverige! Konstigt att vilja förvandla Sverige till samma soptipp som man flytt från!

KommenteraAvbryt svar