”Flyktingar” åker taxi i 100 mil genom Sverige

INVANDRING. Flödet av asylsökande till till norra Finland fortsätter med oförminskad styrka. Bara i måndags registrerades 418 nya asylansökningar i gränsstaden Torneå i norra Finland.

– Det är det största antalet asylsökande som har registrerats på en dag. I måndags kom nio bussar med asylsökande från flyktingslussen i Haparanda till asylförläggningar runt om i Finland, rapporterar den finska polisen.

– Ett nytt fenomen som man nu märker är att små grupper av asylsökande har kommit med taxi från Stockholm och till gränsen mellan Sverige och Finland i norr.

Det är en taxiresa på cirka 100 mil. – En sådan resa skulle kosta cirka 16.000 kronor, berättar flera svenska taxibolag som NRK har talat med. Så det blir en rejäl extrakostnad på de redan tusentals kronor de betalt för att komma till Sverige.

Under den vecka asylslussen i Torneå varit har det kommit 1800 asylsökande, 1400 av dem kom från Irak, de flesta andra från Afghanistan, Somalia och Syrien.

Rika flyktingar köper en ”paketresa” som kostar c:a 125 000 kronor, de allra fattigaste har inte råd att ta sig hit.

-Pettersson har noterat att i Sverige föredrar vi att hjälpa dem som har råd att åka taxi i hundra mil, sedan kan man naturligtvis undra varför svenska hatmedia inte skriver om sådana taxifärder och varför muslimer flyttar från sina paradisländer byggda av islam…

2015-09-30_1808

11 thoughts on “”Flyktingar” åker taxi i 100 mil genom Sverige

  1. Om de hade gett de 16000 till UNHCR i stället hade det betytt att en familj på 4 pers fått mat och husrum i ett år. Alt 4 barns skolgång under 1 år. Det verkar inte vara den typen av prioriteringar som styr deras val.

  2. Jag har knappt råd att åka taxi i min hemstad. Hur pengastinna är dessa egentligen? Vad tjänar de på att komma hit? Märkligt!

  3. Vad säger ni på den här bloggen om att Jimmie Åkessons svärmor lämnat partiet för att hon känner att vissa politiker Karlsson mfl. toppstyr? Känsligt detta för Jimmie som hon INTE kritiserar?

    • Karlsson har nog tagit i med hårdhandskarna för att behålla den socialkonservativa linjen. Det växer nog fram något mer invandringskritiskt parti. Som Dagerman på Avpixlat skriver om idag. Det handlar inte om Jimmies svärmor dock!

    • Alla politiska partier har sina ”interna fighter”, Roland.

      Det är bara det att AB och Expressen är till den största delen mest intresserad av att berätta om dem som förekommer i SD.

      Vi har två ”betongpartier” i Sverige som har fullt av interna strider. Fast som inte ”hårdbevakas” på samma sätt av svensk media.

      Sedan är ju SD ett parti som har växt mycket snabbt och om det då inte skulle finnas motsättningar eller stridigheter , skulle göra vem som helst förvånad.

      Det hör liksom till processen i ett parti som växer och ska utvecklas till ett större ”alldagligt” politiskt parti.

      Om nu svensk media inte var så ”partisk”, så skulle du även få läsa mycket mer om de andra 7 politiska DÖ-partiernas inre stridigheter.

      Här har du en dagsaktuell……….

      Ordföranden i riksdagens trafikutskott, miljöpartisten Karin Svensson Smith, fick ett pärlhalsband från det kinesiska kommunistpartiet på den omtalade resan till Kina som hennes utskott nyligen gjorde. Det kan Di nu avslöja.

      Karin Svensson Smith har hamnat i rejält blåsväder efter att ha påstått att ett kinesiskt företag lämnat en offert på att bygga den planerade höghastighetsjärnvägen i Sverige.

      http://www.di.se/artiklar/2015/9/30/miljopartist-fick-halsband-av-kommunistpartiet/

      Hon backas nu upp av sitt eget parti trots ”grodorna”.

      http://www.di.se/artiklar/2015/9/30/mp-har-orubbat-fortroende-for-karin-svensson-smith/

    • Roland, SD är toppstyrt, jag har länge kritiserat partiets ledning.

      Men när det gäller detta så är det hattidningen Expressen som släppt nyheten och när blaskan skriver om SD så kan man vara säker på att det inte ens är halva sanningen och de andra journalisterna tänker inte själva utan leker följa John.

Kommentera