Stäng

Ryssland har bombat i Syrien

ISLAM. Ryssland bekräftar via försvarsdepartementet att landet har utfört sina första flygräder mot IS-kontrollerade områden i Syrien. Attackerna ska ha riktats mot mål i närheten av provinsen Homs, enligt en amerikansk tjänsteman. Tidigare i dag gav det ryska federationsrådet tillstånd till president Vladimir Putin att börja bomba i Syrien.

Under dagen har den syriska regimen genomfört flera attacker i Homs, som till stor del kontrolleras av terrorgruppen Islamiska staten. Minst 27 civila har dödats, enligt Syriska människorättsobservatoriet.

-Pettersson tycker Putin i det är fallet är klok när han säger: ”Det enda rätta sättet att bekämpa internationell terrorism är att agera i förebyggande syfte, genom att slåss och slå ut terrorister på de områden som de har redan har erövrat och inte vänta för dem att komma till oss,

CNN

22 reaktioner på “Ryssland har bombat i Syrien

 1. USA och sina undersåtar från EU/OTAN får säga adjö till drömmen att balkanisera Syrien och röva landets gas-och olje resurser åt sig. Dessutom har det planerade projektet av att föra gas från Qatar och Saudiarabien genom Jordanien, Syrien, Turkiet och leverera den vidare till europa ( i syfte att eliminera Ryssland som ensam gasleverantör till europa) gått nu till intet, tack vare Ryssland och Vladimir Putin.

 2. Ryssland bombarderar nu sönder hela infrastruktur av IS och de övriga terror grupper kallade av deras mecenat USA-och EU ” den moderata resistens”. Rysslands militära agerande har demaskerat USA:s verkliga planer i Syrien. Obama har tappat helt ansiktet och framstår nu inför världen som en provokatör och dålig förlorare. I och med Rysslands initiativ av att utrota terrorism i Syrien har USA förlorat all makt i mellan östern.

 3. Putin bombar fel terrorister! Saudiarabien har uttalat protest! Ryssland får inte bomba USAs eller Saudiarabiens terrorister, det har investerats stora pengar i dem! Men finns det andra, snälla terrorister, som inte är stödda av Saudiarabien, USA eller Turkiet?

 4. Putin använder sig av samma strategi som Assan, ockuperade område av IS består av anhängare till IS, de har inte flytt eller begivit sig av till Europa såsom i övriga länder som haft inbördes problem med IS.. Som en god schackspelare.. Det förväntas att IS slås ut för att sedan matta Assan.. Game over.

 5. Nu säger MSM att Putin bombade ”fel” terrorister och inte IS. Nu ska Löfven ge Obama tips hur han ska lösa detta.
  När Erdogan bombade kurder istället för IS blev det inga protester från det hållet.

  1. Just det. Det är hemlig Putins plan att ta slut på Europa genom att bomba Mellanöstern och orsaka massförflytning av stora mängder människor…
   Helt i Euporas styl. Allt är Putins och Rysslands fel.
   Och USA är världens räddare.

 6. Förmodligen har ryssland bombat de sk ”rebellerna” till Assads favör, det torde inte förvåna någon, även om man i gammelmedia tycks vara förvånad. Man kan inte göra någonting åt orcherna så länge Syrienkriget pågår, så den måste ta slut. Då är det lika bra att Assad ”vinner” och det är bara positivt att ryssland går in.

  Alternativet är med allra största säkerhet en bunt med mer eller mindre galna islamister, i det mångkulturella Syrien kommer alla religiösa/etniska grupper att försöka roffa åt sig det de kan. Vi har sett det i Irak och Libyen. Tunisien har det varit ganska tyst om, så de kanske faktiskt mot alla odds lyckats skapa början på ett civiliserat samhälle?

 7. Problemet är att FN inte tar de civila befolkningen till närområdet, det kan leda till att islamister använder detta som en orsak, eftersom de är så efterblivna och anser att Ryssland fortfarande är en kommunistiskt styre. Det är också tragiskt att de som är kvar dör p.g.a. Islamister och galningar.

   1. Vi ligger nog rätt båda två Maja, ”kompis” passar bättre för nutid. Mitt ”kamrat” hör väl mer hemma vid den röda eran. 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: