Har man vikt ned sig?

Felaktig klädsel ökar smittrisken. Långärmad klädsel i patientnära arbete bryter till och med mot lagen, menar Socialstyrelsen. Detta stod att läsa i Läkartidningen 2007.

Tydligen har något hänt, för på denna bild ser vi något annat.

Skärmklipp

Från Landstinget i Göteborg kan vi läsa detta i ett dokument som är giltigt till mars 2016.

Skärmklipp

Från Socialstyrelsen webbsida hämtar vi denna information.

Skärmklipp

Sahlgrenska visar i ett dokument från i år, hur man ska klä sig på ett sjukhus.

 

Skärmklipp

Man viker alltså ned sig för religionen också inom vården. Det finns väl snart inga regler som är oantastliga när religionen i fråga gör ett allt större avtryck på det svenska samhället.

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

18 thoughts on “Har man vikt ned sig?

 1. Jag kan meddela från personen på bildens chef att hon endast drog ner ärmarna inför fotograferingen. Hon är inte sjuksköterska och jobbar inte på Danderyds sjukhus, utan på Stockholms Läns Sjukvårdsområdes geriatriska avdelning i Danderyd. Ingen person, oavsett religion, tillåts arbeta i vården med långärmat. Vårdhygienreglerna är fastställda av Socialstyrelsen och gäller all vårdpersonal i Sverige, utan undantag.

 2. Svenska regler gäller inte muslimer inom vården eller inom vilket område som helst tycks det. Vi viker oss direkt för att slippa diskussion.

  • Ja man kan ju undra. Förr sveptes lik på det viset p.g.a. att hakan hade en viss benägenhet att falla ned mot bröstet. I det här fallet kan jag tänka mig att det är för att käften inte skall glappa för mycket.

 3. Jag tycker att man ska vägra anställa vårdpersonal som inte kan/vill respektera patientsäkerheten.

  Som patient kan man alltid påtala att dom bryter mot lagen om säkerhetsföreskrifter och anmäla.

  • Jag kan meddela från personen på bildens chef att hon endast drog ner ärmarna inför fotograferingen. Hon är inte sjuksköterska och jobbar inte på Danderyds sjukhus, utan på Stockholms Läns Sjukvårdsområdes geriatriska avdelning i Danderyd. Ingen person, oavsett religion, tillåts arbeta i vården med långärmat. Vårdhygienreglerna är fastställda av Socialstyrelsen och gäller all vårdpersonal i Sverige, utan undantag.

 4. Viker vi oss för detta, så är steget inte långt från att det handlar om stora tygsjok av kalibern burka o niqab.
  Acceptera de regler som svensk sjukvård (med stöd av vetenskapen) satt upp för att minska smittspridning inom vården, annars får dom byta religion eller åka hem.
  Hygienregler får ALDRIG brytas, vare sig för religion eller ”kränkta” människor

 5. I vården bör samma regler gälla som i på andra områden i Sverige. Det innebär att regler som skapats för svenskar inte behöver följas av invandrare, i synnerhet inte om de har annan religion. Om så skulle ske, anses det vara rasistiskt i vida kretsar.

  Ett exempel från ett annat område är att myndigheter inte har rätt att avvisa folk som bosatt sig på annans mark, om inte markägaren kan visa ockupanternas identitet. Det omvända, att ockupanterna visar att de har rätt att vistas på annans mark är otänkbart i nya Sverige, i varje fall om ockupanterna inte är svenskar.

  Är det så här svenskar i allmänhet vill ha det?
  Är lagarna så här eller det feltolkningar för att tillgodose ”rätt åsikt”?

   • Är det därför som jag möter så många kloka och trevliga svenskar som har bosatt sig utanför Sverige.
    De svenskar som lockades av ”ropen” de ångrar sig djupt !

Kommentera