Herr minister!


Herr statsminister Stefan Löfven, jag har ett förslag.

I dagar som dessa när Europa och inte minst Sverige, knäar under bördan från allt större flyktingströmmar och de europeiska länderna står inför en förändring vi tidigare inte sett, har jag ett förslag.

Nyligen drev EU igenom ett förslag om att fördela 120 000 flyktingar mellan länderna, beräknat på ett antal faktorer. Varför inte utgå från detta?

Börja med att stänga samtliga gränser, såväl mellan länderna och till Europa. Se till att ingen människa som inte har sitt uppehälle i Europa ges chansen att ta sig in och se framför allt till att människor utan id-handlingar skickas tillbaka till den destination de närmast kom från. Drastiskt förslag? Ja, det är det naturligtvis, men det som sker just nu är betydligt mer drastiskt och kommer att bli ännu besvärligare framöver.

Använd sedan det nyligen framtagna kvotflyktingsystemet och gör det bindande, såväl nu som framöver. Det skulle exempelvis för Sveriges vidkommande innebära ett årligt flyktingmottagande av 4 358 personer, samtliga utvalda med omsorg i de flyktingläger som är placerade i Afrika och Mellanöstern. Det skulle förvisso innebära en ökning av antalet kvotflyktingar med 229% från dagens 1 900, men skulle ändå vara långt mycket lägre än de 100 000 som förväntas komma varje år under en väääääldigt lång tid.

Med ett kvotflyktingsystem skulle också människosmugglarnas verksamhet vara tillintetgjord och vi skulle slippa läsa om män, kvinnor och barn som dör på Medelhavet eller i lastbilar.

Att hantera drygt 4 000 personer är givetvis långt mycket enklare än att hantera 100 000. Vi skulle klara försörjningen av både bostäder och arbeten på ett betydligt bättre sätt och vi skulle ha tiotals miljarder över som politikerna kunde pytsa in i välfärden, till behövande myndigheter som Polisen och Försvaret och vi skulle också ha miljarder kvar att satsa på jobbskapande projekt som skulle gagna både arbetslöshet och tillväxt.

Därutöver skulle vi givetvis ha en reglerad arbetskraftsinvandring av välutbildade människor som direkt kunde börja arbeta inom de yrken där arbetsgivarna skriker efter fler högutbildad personal än vad lilla Sverige kan bidra med.

Om inte Europa och Sverige ska behöva bevittna det vi nu ser i vår del av världen och om vi ska bibehålla de stabila samhällen vi byggt upp, är det drastiska åtgärder som måste till. Ingen är egentligen betjänt av det vi nu upplever, vare sig den etniska befolkningen, den invandrade eller de nyanlända. I längden kommer alla att tillhöra förlorarna, det är jag säker på.

Om en svetsare kan bli statsminister, kan väl en grovarbetare åtminstone få komma med förslag utan att kallas fascist av Henrik Arnstad?

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

 


8 responses to “Herr minister!

 • jockfall

  Stefan Röfven förstår inte mycket. Har Malena Ernman någon flykting boende hos sig? Jasså, inte?

  Gilla

 • mari

  Vi ska ha ett Nyval. Packet ska bort

  Gilla

 • Jan Andersson

  BÄTTRE NI LÄR ”Våra” Politiker använda ”SUNT FÖRNUFT”, både SAKNAS oh MÄRKS i Deras AGERANDE!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Apropå främlingar och fientlighet.
  De som vurmar för att inte behålla en avvaktande hållning till det främmande tills det är undersökt och känt vill att människan ska agera dummare än en sten. Låta sig kastas hit och dit i allehanda syften.

  Den största reella främlingsfientlighet som vi ser i samhället idag är de matematiskt obegåvade som agerar kraftfullt för att hålla ifrån sig matematik. Dessa människor som pga okunskap är främmande för matematik visar upp fientlighet mot beräkning, planering och annat som enkelt kan sammanfattas i matematiska framställningar. Genom sin avsky för siffror, tal och deras eleganta beskrivningsförmåga blottlägger de att hellre än att delta i resonemanget i matematiska termer beskyller de räkneövningar för att vara rasister och annat. Det är hårt för ”mateisterna” i dagens samhälle vars skärpa i stället kunde gagna hela samhället.
  I stället kommer det ibland fram standup-matte typ Schyf som är uppenbara bekräftelser på att den matematiska förmågan har en del i övrigt att önska.

  Gilla

 • nyberg

  Mycket bra skriven! Hoppas att också svetsaren kan läsa ditt bred!
  Lycka till Pettersson. Du är mer än guld värd!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Malena Ernman är en beundransvärd hjältinna när det gäller att rädda många flyktingar och att bekämpa onda fascister och rasister:

  http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2015/09/malena-ernman-tar-in-tjugo-flyktingar-i.html

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Bra ide ! Men jag läser att man söker bostad för minst 150.000 personer som väntas komma till Sverigestan.

  Gilla

  • Grune

   Detta med bostäder måste väl gå att lösa. Nu i tider när vanligt folk skall samla in pengar till ”stackarna” har det ju visat sig att Svenskarna är ofantligt rika och har givit hundratals miljoner.
   Om man tog dessa pengar och byggde bostäder för istället så vore en stor del av behovet undanröjt.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: