Sverige är världens femte största biståndsgivare

Utrikesminister Margot Wallström är en av fyra svenska ministrar på plats på det stora toppmötet i FN i New York. Wallström ska under sina veckor i FN-högkvarteret också kampanja hårt för att Sverige ska få en plats i FN:s säkerhetsråd:  Det här är ett jätteviktigt tillfälle att få prata med så många länder om varför vi har mycket goda argument för att ta en plats i säkerhetsrådet, säger hon och fortsätter.

– Vi är ju faktiskt femte största humanitära biståndsgivare i världen, vi är en lojal – om än kritisk – vän till FN-systemet. Vi ställer upp och finns här i FN som en aktiv medlem.

-Pettersson undrar om det faktum att lilla Sverige här världens femte största biståndsgivare är en merit. Andra kanske tycker att vi är riktiga idioter som ger bort stora delar av vårt land men den tanken kanske inte slagit utrikesblondinen…

Sverige är FN:s jultomte

SR

8 thoughts on “Sverige är världens femte största biståndsgivare

  1. Skulle kanske vara läge att betala tillbaks de milijarder som förra sosseregeringen snodde från pensionsfonderna.
    Men det skulle ju sänka statusen som “bidragsland”.

  2. Se där återigen ett exempel på vad allt går ut på: Sverige ska visa sig så jävla “duktigt”. Vi vill ju vara med och leka med de stora pojkarna. Wallström vill vara en gudinna med sitt ymnighetshorn. Helsjukt att Sverige som det lilla land vi är ligger på femte plats! Jag måste bort härifrån. Helt ärligt jag måste bort!

  3. Tänk att vara stolt över att man utarmar sitt land och drar ner det till U- landsnivå, för att kunna flina upp sig i EU och FN. Det är bara menaländernas ledare som gnuggar händerna i girighet och flabbar oss rakt i ansiktet. Andra länder ser med förskräckelse på hur Sverige trampar på sitt eget folk. Ingen förebild att efterlikna.

  4. Svenska regeringen är… menar ni väl.
    Jag är svensk, men blanda inte in mig i de där.

  5. I detta uttalande inberäknar hon väl de hundratals miljarder som regeringen stoppa i halsen på de miljonärer som tar sig hit.

Kommentera