Muslimernas stormufti skyller katastrofen på ödet

ISLAM. Det var inte bristande säkerhet som låg bakom katastrofen i Mina utanför Mecka där över 700 pilgrimer förlorade livet. Det anser stormuftin Abdul Aziz al-Sheikh, Saudiarabiens högste religiöse ledare.

– Du bär inte ansvaret för vad som hände. Du kan inte beskyllas för saker som människor inte kan kontrollera. Ödet är oundvikligt, sa han till Saudiarabiens inrikesminister på fredagen, enligt den saudiska nyhetsbyrån SPA.

-Pettersson säger att det är typiskt islam och muslimer att alltid skylla på någon eller något annat. Stormuftin skyller inte ens på Allah fast han påstås kontrollera allt som sker i världen…

Allah har inte varit snäll mot stormuftin
Allah har inte varit snäll mot stormuftin

Al Jazeera

11 thoughts on “Muslimernas stormufti skyller katastrofen på ödet

  1. Jag förstår varför Islam tilltalar svenska politiker. Den totala ansvarsfriheten måste locka något oerhört.
    Varenda uselt politiskt beslut kommer beskyllas på ”ödet”.

    Konstigt dock att muslimerna beskyller judarna för eländet i muslimska länder, i stället för ödet, men logik hör väl inte hemma i islam.

  2. Om man lyft av tygstycket som han har lagt över huvudet
    och istället satt på honom en Tomteluva, så hade det inte
    gått att skilja honom från jultomten, sagofigur som sagofigur,
    både tomten och Allan Ballan är ju påhittade.

  3. När det rör sig om kulturer av stenålderskaraktär så får man inte låta dem leka med tändstickor.
    Eftersom de inte kan köa utan alltid tränga sig först så kan det hända saker när de kommer in från öknen till tättbefolkade områden. T ex när militären skulle låta kvinnor och barn kliva på tågen i Kroatien så trängde sig männen före och de yngre klättrade in genom fönstren för att ta upp platserna.

  4. Det måste självklart vara Allah som bär ansvaret. Det kunde bara hända om Allah godkände det. Dessutom är Islam en dödskult så det är väl positivt, det som hände.

KommenteraAvbryt svar