Stäng

Rättslös i Sverige

Lusharpan antar att det var en hel del av Petterssons läsare som såg gårdagens ”Uppdrag Granskning”. Av programmet framgick att det är två saker som har hänt den senaste tiden här i landet.

Det första är att du som svensk är fullkomligt rättslös. Det äldre par som fått sin sommarstuga ockuperad av EU-migranter fick ingen hjälp. Kronofogdemyndigheten gjorde inget om inte identiteten på samtliga boende var klarlagda och polisen ansåg inte att det var deras uppgift att ta reda på identiteten hos de människor som ockuperat sommarstugan. Resultatet blev ett ”Moment 22” där de stackars drygt 80-åriga ägarna till sommarstugan inte fick någon hjälp överhuvudtaget från någon svensk myndighet. Lusharpan antar att ägarna fortfarande har rätt att bränna ner huset, vilket förefaller vara den enda alternativet för att bli av med ”hyresgästerna”.

Lusharpan undrar vad som händer den dag en migrantfamilj ockuperar Länspolismästarens villa när han är på semester. Kommer han att nöja sig med att själv bli behandlad på samma sätt som det här äldre paret. Det är knappast troligt. Lusharpans uppfattning är att den svenska polisen numera är ett enda stort skämt. Den består av ett antal medarbetare som är färdiga att göra i brallerna så fort det handlar om att hantera migranter eller flyktingar. Det krävs en helt ny polisledning på alla nivåer. Man kunde önska att ”Kalle batong” kom åter.

Det andra var Janne Josefssons ”utflykt” till industritomten i Malmö, som var en riktig höjdare. Den visar tydligt att vi bestämmer inte i vårt eget land längre. För att få filma på plats så avkrävdes Janne Josefsson ett skriftligt tillstånd från den som ägde tomten. De som krävde detta var de människor som ockuperat densamma. Med vilken rätt kan man fråga sig. Att Janne Josefsson vek ner sig visar bara hur ryggradslös han blivit numera. En riktig prydnad för gänget med PK-journalister.

Åvgå Stefan Löfvén.  Gör det omgående. Vi vill ha vårt land tillbaka. Vi vill inte att du och resten av sjuklövern skänker bort det som generationer slitit ihop. Om du är så feg att du inte vågar avgå, så utlys åtminstone nyval så vi får en regering som är kapabel att leda landet och ta hand om de egna medborgarna.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

40 reaktioner på “Rättslös i Sverige

 1. Jag som rumänska ( missförstå inte , jag är rumänska inte zigenare) kan ta mig dit till Insdustrigatan på noll tid och be några av dessa individer följa med mig till Jamehs -(Malmös kommunalråd )dörr och presentera dem för varandra och be zigenarna flytta in i hennes välsköta bostad. Vet bara inte vart hon bor.
  Är det någon som vet?

 2. och snart börjar beskyddarverksamheten, där man betalar någon för att röka ut zigenarna! Inget bra alternativ, men när myndigheterna inte gör sitt jobb kommer andra metoder att väljas! Detta känns bra för stunden, men det är inte bra att dessa ligor växer sig starka. Snart börjar beskyddarna kräva pengar av alla och samhället spricker och ligorna börjar strida mot varandra om vem som skall beskydda vem.
  Vi ser detta redan i den svenska förorten, livsfarligt när polisen inte gör sitt jobb!

 3. Såg ni hur försiktiga(läs rädda) de inblandade myndighetsrepresentanterna var? Alla skickade vidare till den instansen som skicade vidare som…
  Det kan man ju förstå, arbeten växer inte på träd men så jävla tafatt som det var igår, så ska det inte vara.
  Dessutom, Janne Josefssons egendomliga uppträdande med att sluta filma på ockuperad mark? Han hade muntligt tillstånd från markägaren. Då är det bara att fortsätta filma, inte ta order från någon illegal östeurope’.

  Nu blir säkert någon ur det täckta könet förnärmad men jag vidhåller att vi måste ta oss ur den här femala hållningen där vi ger efter och är för rädda för att göra något.
  Polischefen som intervjuades, till exempel, han ska naturligtvis rekvirera några piketgrupper och omhändertagit osvenskarna för vidare trsp. mot östeuropa. Om han får skit för det så kan han ju lämna jobbet, arbeta som lokförare eller liknande. Då får han åtminstone högre lön…

  Och visst är man rättslös.

 4. Åvgå Stefan Löfvén. Gör det omgående. Vi vill ha vårt land tillbaka. Vi vill inte att du och resten av sjuklövern skänker bort det som generationer slitit ihop. Om du är så feg att du inte vågar avgå, så utlys åtminstone nyval så vi får en regering som är kapabel att leda landet och ta hand om de egna medborgarna.

  1. Mycket bra inlägg av Elisabeth Höglund! Strongt att stå upp för Janne Josefsson och även strongt av honom att lyfta detta ämne. Faktiskt intressant att SVT vågade visa ett program som var kritiskt mot romerna. Såg det på SVT Play nyss.

 5. Detta kan bara inträffa i Sverige.
  Kan jag ta mig in i ett hus och lägga mig i ägarens säng och få vara kvar där om ägaren inte vet mitt personnummer?

  1. Ja i Sverige går sådant bra, men vi är ju också
   Europas och dess byfånar, som röstar fram uppenbart
   svårt sjuka beslutsfattare, som tror att dom gör rätt,
   men som ses över axeln av andra Nationer och dess
   ledare!

 6. Idag sades att Svenska framförallt it-bolag söker ingenjörer i bl a Finland förstår inte detta vi har ju fått hit en ”stor mängd” mycket högutbildade invällare då borde det väl inte vara svårt att tillsätta dessa tjänster? Har jag missförstått något?

 7. Men, när vänsternissar ockuperar byggnader brukar det väll aldrig vara tal om annat än insats- eller kravallstyrka med hundar för att få bort dem? Jag fattar ingenting.

 8. Bra skrivet Lusharpan. Inget fungerar längre i vårt land då det gäller myndigheter etc. Alla bollar vidare, ingen tar ansvar. Landet upp-och-ner har snart vällt totalt.

   1. Birgitta Bertilsson :
    Hur ofattbart det än är för oss, så är det så de lever och önskar att leva, Malmö bevisar att ingen ändring har skett.
    Det är exakt så de lever i tex Rumänien och Bulgarien, till dessa länders originalbefolknings stora dilemma.
    Klart att de vill bli av med eländet !
    Sverige har öppnat STORA FAMNEN !

  1. Fantastisk dokumentär
   På tal om operation granskning ”folkstormens lilla lotta” Janne Josefsson vänder kappan efter vinden
   Elisabeth Höglund likaså hon är väl desbättre pensionerad
   Så hon behöver inte frukta repressalier från duman
   Fy fan för dessa senköpta opportunister

 9. Det finns för mycket regler i detta land som gör det mesta omöjligt. Det skulle räcka med sunt förnuft men det vet nog inte politikerna vad det är för någonting………….

 10. Men lovade inte statsministern i sitt sommartal att olagliga bosättningar på såväl privat som allmän mark skulle beivras. Ja han sa väl t.o.m. att det inte skulle accepteras? Nu är det ett tag sedan talet så jag kan minnas fel men det tror jag inte jag gör. Alltså upp till bevis Stefan Löfvén! Lite mindre ord och lite mera handling! Det vore både bra och ovanligt!

 11. Det finns lagar att använda, det är ren och skär lathet kombinerat med feghet.

  Vi ser det i Malmö där zigenarlägren växer och blir kvar år efter år men när några svenska hemlösa slog upp ett tältläger framför statshuste plockade polisen bort dem på två timmar.

  Egenmäktigt förfarande är i svensk rätt ett tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken.[1] Påföljden är böter eller fängelse i högst sex månader.

  I Brottsbalkens 8 kapitel regleras stöld, rån och andra tillgreppsbrott. De tillgreppsbrott som inte särskilt reglerats i 8 kapitlet har samlats under beteckningen egenmäktigt förfarande.

  Det finns tre situationer då ett brott utgör egenmäktigt förfarande

  då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.

  då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.

  då gärningsmannen med våld motsätter sig laga självtäkt. Utövningen av våld omfattar inte bara personvåld utan kan även vara oriktat våld där gärningsmannen sliter i en sak.

  Undantag gäller dock för tillgrepp av fortskaffningsmedel som är ett eget brott.

 12. Avgå Löfven. Du är så satans feg människa. Ta dina nickedockor o dra nånstans dit vi inte nås av din slapphet o våra upprörda nerver får sin mer än nödvändiga semester. Du är en skam för vårat land.

 13. Det är regeringen och EU som bär på ansvaret, dessa människor vill tillbaka men det är Rumäniens respektive Sveriges regering som inte vill ta ansvaret, Rumänien får bidrag helt i onödan från EU.

 14. Det är bara rent skamligt hur ansvariga ”folkvalda” representanter väljer att hantera situationen. Allt är vind för våg i Absurdistan. Inte en enda jävel av de välavlönade dilettanterna tar sitt ansvar. Uppföljning av UG i kvällens Debatt TV1 22:00.

  ”Vi debatterar de tältläger där EU-migranter bosätter sig, på privata fastighetsägares mark och de problem fastighetsägarna har att avhysa migranterna.”

  1. Migranter, det är ockupanter och illegala individer som inte ska stanna kvar enligt EU- regler.

   Man kan inte förbjuda fattigdom, kacklar våra ledare. Det är verkligen motbjudande ord, med andra ord ska vi tillåta fattigdom. Och de driver oss svenskar därhän, fattigdomen finns bland svenskar, så inte är den förbjuden.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: