Snart står Sverige ensamma

Sverige och Tyskland tar emot allra flest flyktingar av de europeiska länderna. Höga bidrag och ett generöst mottagande har kännetecknat de bägge ländernas asylmottagning. Övriga Europa har riktat stark kritik mot de bägge ländernas regeringar för deras lockrop till människor från världens alla hörn. Snart är Sverige ensamma om dessa lockelser.

Nu tänker nämligen Tyskland strama åt med hårdare regler och mindre generösa bidrag.

Washington Post har tagit del av en 128 sidor stor skrivelse, där inrikesministeriet tagit fram nya riktlinjer för sin asylpolitik. Några av lagförslagen är att snabba på asylprocesserna, skynda på utvisningen av personer utan asylskäl, sänka bidragen till de som söker asyl och straffa alla som visar upp falska id-handlingar eller som på olika sätt försöker ljuga sig till ett uppehållstillstånd.

Man föreslår också att asylsökande som saknar asylskäl ska utvisas till det EU-land där man först sökte asyl, helt enligt EU:s regler, och att de utvisade ska erbjudas mat och biljetter till återvändandet, inte bostad och bidrag i Tyskland.

Asylsökande som inte kan uppvisa giltiga id-handlingar ska nekas alla de förmåner som ges idag och de asylsökande som får uppehållstillstånd ska hållas kvar på sina asylboenden i sex månader och inte som idag, tre.

De som inte följer riktlinjerna kommer att utvisas med omedelbar verkan.

Just nu diskuteras om syriska flyktingar ska utgöra undantag för de nya åtstramningarna.

Washington Post skriver att just den tyska generositeten är en stark bidragande orsak till att asylsökande rör sig genom södra Europa till den norra delen. Detta utgör också problemen för länder som Ungern, Kroatien och Grekland, som bara är transitländer där hundratusentals asylsökande passerar.

Den förre butiksanställde, Muhammed från Aleppo, berättar varför flyktingar drar sig till Europa (inte till Gulfländerna) och i synnerhet den norra delen. ”Vi såg på TV att man i Tyskland välkomnade oss med öppna armar”.

Nu väntas den tyska regeringen, som upplever samma asylkaos som Sverige, strama åt rejält. Om Sverige fortsätter på sin generösa linje, står vi ensamma om detta i hela Europa och då inser nog alla begåvade människor vad det kommer att innebära. De närmare 2 000 som nu söker asyl varje dag i Sverige, kommer att tredubblas och de miljontals araber och afrikaner som redan nu har sikte mot Europa kommer bara att ha ett land i detta sikte…Sverige!

Har alla verkligen förstått vad det kommer att innebära för det samhälle vi lever i och det samhälle våra fäder byggt upp till vad det är (eller åtminstone varit)?

Källa: Washington Post (en av världens största morgontidningar)

34 thoughts on “Snart står Sverige ensamma

  1. Om fi no dk ge stänger sina gränser så är väl Sveriges gränser stängda? Då är vi inte utlämnade till tankeförmågan hos våra nuvarande politiker?

    Alla dessa länder har visat tecken på att agera och reagera medan sv håller fast vid hypotesen att volymer inte spelar roll och att vi kan ta emot folk fast inte ens våra barn har nånstans att bo. Nu undrar man ju om de vill provocera fram inbördeskrig?
    Detta är en mardröm och ett skämt.

    Margot pratar om att kvinnor och barn tar skada i konflikter och påpekar detta i andra länder – bl a tar hon upp våldtäkter. Samtidigt importeras arga unga män och våldtäktsfrekvensen når all-time-Hugh. Men då är den feministiska regeringen inte så snabb att agera.

    Det är inte vara de fysiska skadorna utan även den oskick, förlusten av frihet, oron för att samhället inte agerar mot det uppenbara. Fullständigt handlingsförlamad är riksdagen/regeringen vad gäller sambandet import av arga unga män och våldtäktsökningar.

    Detta borde ju vara en enkel sak eftersom det dessutom är mätbart och jämförbart över tid. Många av de arga unga männen är lagförda?

    Nu har emigranter lärt sig säga jag ska jobba och vetskapen skatt och studera. Men har ännu inte hört någon intervju säga att jag ska studera er lagstiftning så att jag kan följa landets regler. Varför är det intresset så svagt?

    • Hönsmamma; du skriver att Sverige skulle räddas om våra grannar stänger sina gränser. Men om detta är sant hänger på hur grannarna väljer att tolka Schengen-avtalet. Bland andra Sverige, Danmark och Tyskland har ju hittills tolkat Schengen så man inte kan tvinga personer att söka asyl, dvs man stoppar inte någon ”flykting” vid gränsen som säger sig vara på genomresa till annat land).

      Vet du (eller någon annan på denna sida) hur fr a Tyskland tänker göra?

  2. För några dagar sedan stod Löfven bredvid Merkel och skröt med att man var överens om öppna gränser. Nu är han ånyo lurad. Kan han aldrig få något rätt?

  3. I Sverige har vi inte ens den offentliga debatten. 7kl aka PK aka 87an vill bara diskutera HUR, inte OM eller ANTAL som man gör i övriga EU. Att inte bjuda in SD och Jimmie Boy till partiledarsamtal och medial debatt kommer att kosta dem så dyrt, så dyrt!
    Arnstad, Per Svensson, Rosling m. fl. i det framtida Sverige finns ingen plats för er!

  4. Om alla andra EU-länder stänger sina gränser, måste det väl bli svårt för flykting/migrantströmmen att ta sig vidare till oss, i alla fall genom EU-länderna.

    • Det är lätt att va liten o kaxig när vi är omgivna av länder som står för det yttre försvaret. I dagens läge skall hela Europa kunna känna glädje över att Sverige inte behöver ta det ansvaret. Hur hade det gått?

      Sverige var en stormakt en gång och de yttre gränderna kunde vi inte upprätthålla då heller. Det är dk fi o no som utgör våra tidigare ytterkontur som vi alltså inte kunde försvara.

      Om alla följer reglerna utom Sverige borde ingen behöva ta sig hit.

      Den som har någorlunda logisk förmåga kan dessutom ana att Asylanten tagit sig till Sverige via något annat land och det kan aldrig vara Syrien eftersom vi inte är grannar. Att säga ja till människor som lurat sig hit känns som att bjuda in fienden.

    • Eu skulle ha upplösts för 20 år sedan, då det spårade ur totalt mot hur det var tänkt från början.
      Det som i dag kallas för EU bildades på 40-talet och har ännu inga stadgar, utan det skrivs nya vartefter någo idiot i ledningen kommer på dom. Jag har aldrig hört talas om någon annan förrening som existerat i 80 år utan regler.

    • Äntligen som Fylking brukar säga.

      EU började som ett vällovligt projekt men har totalhavererat under styret på klåfingriga och avundsjuka småpåvar som inte ens kan bestämma sig för vart i Europa de ska ha kontoret.

      Taget från SVT, ”Men flytten har blivit ineffektiv, kostnaderna beräknades nyligen av Europeiska revisionsrätten till €114 miljoner och utsläppen till 19.000 CO.”

      114 miljoner Euro bara, usch så de slösar. Det kunde mätta minst 15 ensamkommande i Sverige under några månader. Har de inget hjärta?

  5. I Sverige har politik och journalist propagandan handlat om att inte ge SD, snarare än att tänka på vad konsekvenserna blir av massinvandringen. Inte kommer de att gecSD rätt, Reinfeldt kommer att komma farande som en harpya och vråla öronen av AKB och DÖ- juntan, han har totalt snöat in på sitt hat mot Jimmie Åkesson och låter det gå ut över oss svenskar.

  6. Nu har Europa importerat sitt första Spetälskefall…I går fick man hämta en sådan allvarligt sjuk person,i ett ”flyktingläger” i Österrike..
    Samtidigt var man helt ”korrekta” och påstod,att denna Lepraform inte var smittsam.Alltså hämtade man in denne lyckosökare enbart för,att det fanns en bädd ledig på isoleringen !Fan tro`t.

  7. Eftersom merparten av Svenska folket inte är speciellt intresserade av sin egen och sina barns framtid och sitt land Sverige så finns det folk i miljoner som är mycket intresserade av landet Sverige och att ha oss svenskar som slavar åt sig på alla områden. Grattis Svenska Folket.

    • Ja det är bara att gratulera 87-klubben till en total seger när dom blir tvingade att konvertera till islam och gå klädda i tält samt obligatoriskt gå till torget minst en gång i veckan och hurra när deras släktingaar blir huvudet kortare.

  8. Hur många stollar i regeringen har en muslim i sin bostad? Det är inte hudfärgen vi skall vara rädda utan religionen de drar med sig. Huvaligen!

  9. I skånska Ljungbyhed med 2000 invånare kommer inom kort 1100 nyanlända asylanter. Att var tredje person Ljungbyhedaren möter på Storgatan kommer att vara mörkhyad, är en tankeställare. Som om Stockholm skulle fått 500 000 asylanter. Som om Sverige skulle fått 4,5 miljoner asylanter på ett bräde…. vänta – är det inte det som händer?

  10. Men vänta nu… här i Sverige måste vi tillsätta en utredning först Och sedan måste facket säga sitt och alla kommunpoliker….
    Så år 2030 är vi klara med utredningen……….Bra va????

  11. Om inte regeringen gör drastiska åtgärder nu, då är det inte mycket annat som återstår än att helt gå under, eller ta till utomparlamentariska åtgärder.

KommenteraAvbryt svar