”Svenskarna” trivs bäst i Malmö

– Det är positivt och något oväntat att se att Malmöborna är mest nöjda med sin ort, med tanke på alla negativa skriverier som förekommit. Ibland hör man att stress och höga levnadskostnader ger lägre livskvalitet i storstäderna. Vad som är livskvalitet är givetvis individuellt men undersökningsresultaten visar att det på det stora hela inte stämmer, eller vägs upp av andra fördelar i storstaden, konstaterar Lars-Erik Nykvist som är vd på Fastighetsbyrån till SvD.

-Pettersson är inte förvånad. Titta på filmen, den är från 2007. Då kom det 27 ooo asylsökande om året och det var för mycket.

”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”

44 thoughts on “”Svenskarna” trivs bäst i Malmö

  1. Man ser tydligt hur ni alltid flyr diskussionen och sakfrågorna. Ingen av er vågar säga varför SD aldrig någonsin berättar för sina väljare om alla de postiva effekterna av invandringen.

    Döljer SD sanningen avsiktligt eller är man så okunnig att man utgår från att invandrare aldrig jobbar o skattar?

    Eller är de ute efter att lura så många som möjligt? För sanningen är SD´s värsta fiende.

      • Vigor. Det har jag berättat för läaarna på denna blogg flera gånger
        Men de gillar inte den trevliga sanningen.

        Sanningem är den att det finns hundratusentals invandrare som jobbar o betalar skatt. Det finns enorma intäkter som SD aldrig pratar om. Inte sant?

        Visst är det sant att nyvenskar kostar i början men det betalas tillbals när folk jobbar o skattar.

        En läkare från serbien, irak eller syrien kostar mycket mindre än en nyexad svenskfödd läkare. Är inte det miljonförtjänster? Varför lär åkesson aldrig sina väljare detta? För sanningen är hans fiende

      • Ali, jag har många gånger påpekat att många invandrare går till jobbet varje dag, men vi kan ta det igen. Av Sveriges befolkning är c:a 15 % utrikes födda, kanske något mer. I runda slängar 1,5 miljoner. Av dem jobbar enligt regeringen 700 000. Ungefär hälften av dem kommer från de nordiska länderna, 250 000 från resten av Europa, barn adopterade från utanför Europa ytterligare 35 000. Kvinnor som flyttat till Sverige och gift sig här är ungefär 10 000.

        Vi tar det lite pedagogiskt om de invandrare som arbetar.

        300 000 nordbor
        250 000 européer
        35 000 adopterade
        10 000 ingifta

        Du kan säkert räkna ut hur många araber som det blir kvar. Men vi ska inte överdriva, det är faktiskt så att c:a 170 000 utomeuropeiska invandrare jobbar, men de flesta av dem har lönebidrag på mellan 50 och 80 procent av lönen så det är inte speciellt lönsamt för samhället.

      • Pettersson. Din logik är som vanligt omvänd. Hur många av de 1,5 miljonerna är barn? Många av europeiska invandrarna är muslimska bosnier.

        Den viktoga frågan är hur långt tid det tar för folk att komma ut i arbetslivet. O därifrån kan man börja räkna. En läkare eller ingeniör som får jobb efter 2-3 år är ren förtjänst. O det stöd du snackar om får man ofta högst ett år. O om landstinget får dessa pengar så är det ren besparing o ren vinst för samhället.

        Berätta det för dina läsare. Varför berättar du aldrig detta ?

        Är det obehagliga frågor ?

      • Mr Q. Är du så pass rasistisk eller beror det på att veterinären känner igen dina besvär? Han är väl van vid att få sådana patienter .

  2. Detta var replik till #islamskinfo (glömde skriva det i repliken)

    ”F.d SD. Detta har ni inom högern sagt i över 30 år och ändå går svensk ekonomi riktigt bra i förhållande till andra europeiska länder.” ??
    kolla utvecklingen avseende tillväxt och produktivitet för 2006-2014
    på länken nedan.
    Det var längesedan svensk ekonomi var ”riktigt” bra.

    • Lars P. Visa den riktiga tillväxten då.
      Tillväxt per Capita kan lätt bli vilseledande. Om tusentals polacker flyttar ut från polen fördelas BNP -tillväxten på färre personer. Inte konstigt att den är hög.

      Svenska siffrorna visar att Svensk befolkningsökning har varit varit något lägre än svensk tillväxt. Vilket visar att Sverige tagit in personer nästan i relation till tillväxten. Om en bilfabriker växer med 20 % behöver den ofta anställa fler personer eller effektivisera mera. Förstår du?

  3. Ali:
    Kan visa dig den andra sidan…Innan svenska kronan knöts till Euron, skedde med jämna mellanrum nedskrivning av vår valuta.Trots detta skedde i början av 90-talet en kollaps,som fortfarande vi svenskar tvingas amortera på.
    Numera har man lärt sig att istället öka på antalet sedelpressar,och skulle dessa (som just nu) inte räcka till,lånar man upp miljarder som nästa generationer tvingas betala tillbaka… Du som kallar dig ekonom borde känna till detta Ali !
    Importer från arabvärlden,och mörkaste Afrika är en dyr hobby…..

    • Stenbock. Jag känner till att du inte har en aning om vad du skriver. Du säger ”Innan svenska kronan knöts till Euron”. Faktum är att Svenska kronan aldrig har varit knuten till Euron. Var försiktig med att ange felaktigheter. För det andra är Sveriges statsskuld bland Europas lägsta trots att vi har en hög invandring. Och den s.k. avbetalningen du pratar om belastar oss invandrare också. Jag sitter och betalar av statsskuld som kom långt innan jag kom hit till Sverige. Rent krasst är det så att en invandrare som kommer hit ärver runt 200 000 kr i skuld (statsskuld) som han/hon ska betala av via skattesedeln när han/hon börjar jobba.

      Och trots det gnäller SD och väljer att inte ens informera sina väljare om detta

  4. Den vanligaste invånaren i Malmö statistiskt sett är en 25 årig kvinna som heter ”Anna” och studerar på universitet. Hon bor i Malmö i tre år och flyttar sedan tillbaka till Umeå eller någon annan hemstad. Men om man räknar bort studenterna helt så ser bilden väldigt annorlunda ut. Med 31% utlandsfödda (registrerade) och kanske 50 000 till som är oregistrerade. Lägg sedan till deras barn som är födda i Sverige men som fortsätter att kalla sig för kurder, Irakier, Syrier eller Eritreaner. Klart att de trivs i Malmö, de blir ju inte överfallna på gatan bara för att de ”är svennar”.

    • Framtidsstaden malmö lyckas bra trots allt ert skitsnack. Hit vallfärdar storbolagen. Ikea flyttar 600 av sina anställda till Malmö. IBM kommer att anställa 200 personer snart. Hur kommer det sig att Malmö är så populärt och att SD ändå har mycket lägre siffror ?

      Det syns tydligt att er retorik är förlorarretorik

      • Varför tror du man centraliserar till en ort ? Vad gäller IKEA, sker en flytt om c:a 6 mil söderut.Vad gäller IBM,är det nabostaden som lämnas för mångkulturella Malme…
        Detta beror inte på kärlek till ”din stad”,utan p.g.a. de
        kapitalistiska flöden,över hela västvärlden !
        M.a.o. så även du begriper.I svåra tider måste alla medel tillgripas,för att de skall överleva och säkra aktieägarna sin förväntade bonus !Fortfarande begriper jag inte,hur du kan kalla dig ”ekonom”`?

      • Stenbock. Och hur resonerar du där? De flesta kapitalflytten och ”fabriksflytten” flyttas från land till land. När bolag väljer ”kontor” tittar de på flera framgångsfaktorer för staden och gör en helhetsbedömning utifrån det. .

      • Malmö går back ca 4 miljarder om året. Varför kan Malmö inte klara sin egen ekonomi utan bidrag från andra städer i Sverige? Framtidsstad???

      • Namn. Investeringar är ett bättre ord. Om Malmö tar en kostnad att utbilda och etablera folk och dessa personer sedan jobbar i rika Kommuner som bara ska ta emot skatteintäkterna utan att betala för kostnaderna blir det orättvist. Malmö har massa infrastruktursatsningar också. Då är det väl rättvist att det blir ett utjämningssystem för det.

      • Kanske för att man redan hade kontor i Sveriges mångkulturella håla Malme ? Nu rationaliserar man och slår tillsammans sina enheter på EN plats !Kan tänka mig att Malmö som erhåller 4,5 miljarder,av landets skattebetalare årligen,kan subventionera deras hyra av lokalerna.
        Så enkelt är det Ali.
        I dagens digitala (känner du kanske inte till) samhälle,behövs inte längre så många kontorsanställda som tidigare….

      • Stenbock. Du verkar vara väldigt avis på Malmö. Du hade väl inte förväntat dig en etablering i en SD håla eller? Malmö, Stockholm o Göteborg är framtidsstäder.

  5. Värt att nämna att SD i Malmö fick mycket lägre siffror än SD i andra städer med färre invandrare. Hur kommer det sig att folket i invandrartäta Malmö inte röstar på SD i den omfattning som finns i hålorna?

    Kan det bero på att svenskarna i Malmö dagligen träffar invandrare på arbetsplatser, på väg till arbetet, grannar mfl ? Eller den trevliga butiksägaren eller duktiga läkaren. Och därmed får se alla hårt kämpande invandrarna? I Malmö ser folk visst vissa negativa aspekter med några få personer som förstör för alla andra. men de ser allt annat som är positivt också. Sådant som hålorna inte ser och sådant som SD aldrig berättar om. SD vågar inte ens nämna hur många invandrare det är som jobbar i de olika sektorerna. För det gynnar inte SD att tala sanning.

    Tänk på det.

    • God dag Ali….Lätt att förklara Ali för oss ursvenskar,som vet att Malme alltid varit ett av vänstern starkaste fäste i landet !
      Sedan vill jag minnas att SD fick en majoritet av röster,i de områden som fått känna av er kultur !Fram till nästa val lär än fler ha fått upp ögonen,i stadens som kantas av zigenare,araber,niggrar,och allt annan skit ! Såldes kan du se framåt ljusare tider Ali…

      • Malmö är en framgångsrik stad. Även stockholm o göteborg har lyckats väl. Och just i dessa städer jobbar tusentals invandrare utan att SD ens får upp ögona för dem. För det gynnar inte SD prata om sanningen. Jag pratade häromdan med en akademiker från syrien. Han fick jobb efter bara ett år. SVerige tjänar miljoner på detta. För kostnaden för att utbilda en person som är född i SVerige är mycket mycket dyrare än att ta in nya och etablera dem fort.

        Varför vågar ni aldrig tala om denna positiva sanning?

      • Tony. Menar du verkligen att 1 ger vinst o 10 lever på bidrag? Har SD lärt dig det? Så du menar att 91 % lever på bidrag. Att du ens tror på dina egna lögner är pinsamt. Med din usla faktakoll är det inte konstigt att du gillar SD.

    • Ali, – det är sant at det finns invandrare som arbetar och gör rätt för sig men det som märks är det mångkriminella Malmö och att staden går back med 4,5miljarder per år bl.a. sociala kostnader i form av bidrag till slödder från mellanöstern och Afrika.
      Det är så det ser ut över hela Sverige och det är bara en tidsfråga innan det kommer en kalldusch från politikerna i form av höjd pensionsålder osv. för arbetarklassen.
      Jag är så pass gammal så jag har sett diktaturer falla samman och det kommer Sverige också att göra men på ett annat sätt, först kommer det så kallade ”välfärdssystemet” att rämna och den stora massan i Sverige kommer att få ett helvete på många olika sätt, tragiskt att se detta.

      • Visst finns det invandrare som arbetar och betalar skatt, dvs deltar i att bekosta välfärden. Men i den gruppen är araber, afrikaner och zigenare sällsynta, mycket sällsynta.
        Men på den andra sidan, dvs den parasiterande, där är de inte sällsynta.

      • jgarn. fjantigt sagt av dig. Har du statistik på det du säger? Man ser tydligt hur jargongen är hos lögnarpartiet SD. Er vidriga människosyn ser inte vad folk drabbas av. ert tydliga rasistsnack har ni svårt att dölja.

      • F.d SD. Detta har ni inom högern sagt i över 30 år och ändå går svensk ekonomi riktigt bra i förhållande till andra europeiska länder. Det är de länder som tagit emot flest invandrare som klarat sig bäst hittills. Det bevisar att ni har fel sammantaget.

        Visst har du rätt i att det som märks är det mångkriminella Malmö. Men det är mycket för att era partivänner inom SD vägrar att lyfta fram sanningen. Och det att titta på den positiva sidan som finns. Myntet har alltid två sidor och SD ser och visar bara den ena sidan.

    • Ja nu är det väl inte Svenskar som trivs så bra, det
      visar ju den utflyttning som sker, det är ju inte så kul
      att höra kulorna vinande runt öronen, att få bilarna
      uppeldade av idioter som vill ha det som dom hade
      det i det land dom kommer ifrån, dessutom Mord, rån,
      eller att idioterna som kastar sten på det folk som har
      som, uppgift att rädda liv osv, osv osv i all oändlighet.
      Det borde även Alibaba förstå?

  6. Varför skulle dom inte vara nöjda? Med 30% av budgeten i kommunalt fördelningsbidrag kan dom ju leva över sin tillgångar, som vi andra Svenskar betalar åt dom. Ofattbart att inte media berättar om detta.

    • Nej inte konstigt att Desinformationsmedia håller
      tyst om det, det är mycket som dom inte berättar
      om för att Svensken inte ska få reda på hur fel
      massinvandringen är, bland annat så tiger
      kloakblaskorna om ATT SD VID SENASTE MÄTNINGEN
      HOS YOUGOV FÅR 27,3 % OCH ÄR SVERIGES
      STÖRSTA PARTI ! TUR ATT ALTERNATIV MEDIA FINNS!

  7. Ett bra initiativ, samla in pengar och det är frivilligt att lägga i bössan!
    Den som vill hjälpa får själv bestämma! När jag såg rubriken trodde jag att klubbarna skulle skänka pengar, då hade dom haft en åskådare mindre på fredag, jag hatar när andra skall tvinga mig att skänka pengar!

    frivhttp://hallandsposten.se/sport/hbk/1.4305411-hbk-och-fff-stottar-flyktingar

KommenteraAvbryt svar