Migrationsverket tvingas använda krisplan


INVANDRING. Nu kommer 1 000 asylsökande om dagen till Sverige, något som spräcker Migrationsverkets tidigare prognoser. Därför måste verket nu använda sig av sin krisorganisation. Det innebär att myndigheten styr centralt över sina sex regioner. Framför allt behöver Malmö extra resurser. – Läget är väldigt ansträngt. Det vore dumt att säga någonting annat, säger presschefen Fredrik Bengtsson till Aftonbladet.

-Samtidigt läser Pettersson att vården Karolinska sjukhusets akutmottagningar har kollapsat för att det är brist på sjukvårdspersonal, ingen verkar kunna tänka tanken att samtidigt med bostadsbristen, arbetslösheten så kan det bli för många patienter.

Har politikerna räknat med 150 000 fler asylsökande och anhöriginvandrare per år?

Håller de tidigare prognoserna om invandringen så kommer det under den pågående mandatperiod 600 000 asylsökande och anhöriginvandrare till Sverige.

Har vi klart för oss vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.

Bara ökat elbehov för 600 000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år? Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krakellerar betänklig ska svälja ytterligare 600 000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt. Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

Vi ligger illa till och den enda möjliga vägen är stängd av 87 %.


29 responses to “Migrationsverket tvingas använda krisplan

 • angelicaplacet

  Tält?
  Har Migrationsverket hört sig för vilka personer som accepterar det?

  Gilla

 • rannug

  Jag trodde kollapsen skulle komma 2017 men kommer det 1000/dygn så kommer kollapsen i år eller 2016, grattis alla 87%-are!!!

  Gilla

  • Galten

   Du får nog revidera dina procent lite, med tanke på den senaste opinionsmätningen. 😉

   Gilla

   • rannug

    Jag baserar mina siffror på senaste valet, skulle jag välja att basera mina siffror på de senaste 30-40 åren så skulle jag skriva ”grattis alla 99%-are”!

    Gilla

 • Evelina

  Har Migrationsverket inte läst DN, AB, Expressen och andra liknande tidningar. Kändisar stå ju kö för att ta emot invandrare. Bara att dela ut till dom!

  Gilla

 • Kattsand

  Här har man fullt upp att planera för flyktingar, social turism och jihad-invandring inklusive IS-krigare i stor skala: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.630192/har-ar-den-hemliga-ledningscentralen-dar-migrationsverket-haller-koll-pa-flyktingstrommarna

  Gilla

 • Vigor

  Fråga: de där berömda 8 åren det tar innan nysvenskarna börjar jobba, när är de siffrorna ifrån? Med tanke på dagens arbetslöshet och extrema mängder migranter är det fortfarande rimligt att räkna på 8år till skatteintäkter??

  Gilla

 • Ateisten

  Man får väl hoppas och be (skratt) att dom inte är 87% längre.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå kris eller kontroll………….

  Benägenheten att låna pengar har varit extrem i Sverige under de senaste åren. Sedan finanskrisen 2007 har de svenska privata skulderna tillhört de snabbast ökande i världen, enligt en ny rapport från Bank of International Settlements (BIS).

  Svenska privatpersoner och företag har blivit värstingar på att låna under de senaste åtta åren. BIS, som fungerar som centralbankernas centralbank, ger en inte allt för smickrande bild av svenska lånevanor i sin nya rapport.

  Sedan slutet av 2007 har de svenska hushållens skulder ökat med 18 procentenheter av BNP, samtidigt som bolagens skuldsättning har stigit med 27 procentenheter av BNP.

  I bägge fallen innebär det den snabbaste ökningen bland världens utvecklade ekonomier.

  Länderna med högst skuldsättning

  Land Total skuldsättning 2014 (procent av BNP)

  Japan 393%
  Sverige 295%
  Spanien 293%
  Frankrike 288%
  Italien 272%
  Storbritannien 271%
  Kanada 267%
  Schweiz 245%
  USA 239%
  Kina 235%

  Källa: Bank of International Settlements

  Gilla

 • Trynbald

  Och vad jobbar du med? Jag är låtsasflykting och lever på svenska skattebetalare. Dom svenska politikerna och journalister är ju så lättmanipulerade. Nä nu har jag inte tid längre, ska ut och bränna lite bilar och kasta sten eller våldta någon svennehåra.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Jag repeterar vad jag skrev i morse

  En väninna till mig arbetar som offentlig försvarare i Leipzig, igår talades vi vid på Skype. Hon berättade att hon sedan förra veckan kommenterats att hjälpa till med anstormningen av asylansökningar. Hon hade fått ett hundratal mål på sitt bord, vilka hon avverkade på två arbetsdagar. Redan efter den tredje ansökanden, tvingades hon beställare en väktare som sitter med henne på kontoret. De manliga muslimernas hövliga attityd mot en tysk kvinnlig akademiker var inte som den framställts i TV….

  Inte heller syntes de läkare, ingenjörer och fackmän bland ansökningarna, ett intryck som denna godhjärtade kvinna trott på från vad hon sett i media. Tvärtom, berättade hon, att 60% av asylanterna var analfabeter.

  Gilla

 • Synonymen

  SvD skriver att regeringen vill göra hemtjänsten dyrare.

  http://www.svd.se/regeringen-gor-hemtjanst-dyrare/om/hostbudgeten-2015

  stefan löfven kan ta sitt djävla BÖLDANSIKTE och dra åt helvete!

  Man satsar 250 MILJONER på muslimska krigare som uppehåller sig i VÅRT land och detta skall betalas av pensionärer!

  FY FAN vad jag är FÖRBANNAD!!!!!

  Gilla

  • Synonymen

   I artikeln står:

   ” På årsbasis handlar det om 148 miljoner.”

   148 MILJONER!!!

   148 miljoner är småpengar i sammanhanget. Men tydligen inte för BÖLDANSIKTET löfven när muslimer, negrer och araber skall gödas och tillåtas invadera VÅRT land!

   Då skall varenda pensionär ta mig djävulen betala. Och endast hålla käften!

   FY FAN!!!

   Gilla

  • Stenbock

   I dag kom förklaringen till,varför regionerna inte längre klarar av finansieringen av sjukvården…Anledning enl. PK-organen är alla ”matförgiftningar”,som kostar en hel miljard årligen.
   Kanske borde man importera kamelpiss till de smittade.Detta lär hela/läka de flesta åkommor,inom det folkslaget ?

   Gilla

 • Björn

  Även ”förståsigpåaren” Morgan Johansson har flera gånger deklarerat att läget är under fullständig kontroll. För h_evete erkänn nu att detta inte är sant! Ni har tappat kontrollen fullständigt!

  Gilla

 • Grune

  Jag har sagt det förr. Riksdagshuset är Sveriges i särklass största mentalsjukhus med 300 idioter och 49 vårdare.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  DÖ-nickarnas statsminister, Stefan ”Svetsblänk”, har ju kontroll på landet.

  Så säger han ju i uttalande efter uttalande.

  Vilket då känns lustigt när myndighet efter myndighet har ”kris” inom sina departement.

  När en f.d. skolad fackpamp beskriver en sak, så får man utgå ifrån att någonting inte stämmer. Vilket det nu är en nästan 100% garanti för, så fort Stefan S öppnar munnen.

  Fast att lura det svenska folket med sin fasadpolitik, är nog nått som Stefan S bör sluta med det snaraste.

  Annars kommer han att sluta som den partiledare som förde S under 20% gränsen.

  Gilla

  • Björn

   S är så fruktansvärt falska och utstuderade! Jag vill påstå att vi just nu har den sämsta regering landet någonsin haft utan konkurrens. T.o.m. regeringen som enbart bestod av Folkpartiet vi hade under några månader var bättre och det vill inte säga lite det!

   Gilla

  • Grune

   En sak är säker Rövhålet är den absolut sämsta statsminister Sverige någonsin har haft. Han duger inte att slå fan i arslet med en gång. Vi skulle nog få en bättre statsminister om vi gick ut på Sergels torg och tog första bästa flummare.

   Gilla

 • Mary Agnes

  Nödbromsen har aldrig varit så aktuell som idag.

  Drag NU för helvete – innan hela jävla tåget kör över bron som har rasat.

  Gilla

 • Trynbald

  Stäng gränsen och börja skicka tillbaka.

  Gilla

 • finnen

  Ett alternativ är väl att regeringen tar lån på ”Greklandsmanér” och på så sätt finansierar invandrarnas försörjning. År 2018 när SD tar över makten (såtillvida några val överhuvudtaget ordnas) är landet totalt sönder så väl ekonomiskt som socialt, men det bryr sig sjuklövern inte om, det viktigaste är att visa att man inte är ”fascister”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: