Den största tågrånaren, Åsa Romson


INRIKES. Det ”Stora tågrånet” kallas det tågrån som genomfördes den 8 augusti 1963 av ett gäng yrkeskriminella engelsmän, bland annat Buster Edwards och Ronnie Biggs. Själva brottet bestod i att posttåget mellan Glasgow och London stoppades ute på den engelska landsbygden för att sedan rånas. Bytet blev 2,6 miljoner pund, c:a 400 miljoner i dagens penningvärde. 

Den störste tågrånaren

Den störste tågrånaren

Edwards och Biggs samt de andra pojkarna var dock rena amatörerna jämfört med dagen tågrånare som heter Åsa Romson.

2014 plockade dåvarande finansministern Anders Borg ut 73 miljoner från det statliga tågbolaget SJ. Det fick Åsa Romson att explodera: ”SJ har gått med vinst flera år i rad, men tvingas ändå skära ned för att vinsten går till Anders Borgs kassa i stället för att återinvesteras i bolaget”

Nu är det den störste tågrånaren genom alla tider lokförare åt Miljöpartiet. I år har de redan plockat ut 230 miljoner ur SJ, det är tydligen dyrt att åka första klass och som om tre gånger mer än Anders Borgs uttag inte skulle räcka så har ”tågrånaren” kallat till bolagsstämma för att plocka ut ytterligare 1 700 miljoner. Den rödgröna regeringen tänker alltså plocka ut 1 930 miljoner ur SJ – 26 gånger mer än alliansen gjorde

– Pettersson undrar vad det är som kostar så ofattbart mycket så Miljöpartiet av alla väljer att försämra SJ:s möjligheter till att investera?


14 responses to “Den största tågrånaren, Åsa Romson

 • Bo

  De borde byta namn till Islampartiet för miljön skiter de i.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Hej Peter ! Såg dig lite på håll idag vid Järntorget. Visst är det så att det finns kloka lokala miljöpartister. Finns några i både Nyköping och Oxelösund som jag gillar. Men i landstinget och i riksdagen finns det gott om hycklare. Några kronor har jag kvar efter Ullared. Men polisen vill ha 400 av mig för att jag parkerat vid vår tomtgräns på gatan över natten. Detta har inte hänt sen vi flyttade hit 1998. Har stöd av kommunen och polisbefälet så jag TROR jag får tillbaka mina pengar. 400 överlever jag men törs jag o mina grannar stå här mer? Nye trafikchefen i Ox skall ringa mig i morgon. Polisen verkar haft fel och en dålig dag. Vart skall man parkera med husvagn eller släp om inte på gatan? Q-park ger oss rätt att stå där. Vi trivs ju så bra där vi bor och flytt int i första taget. Go kväll Peter!

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Finns bara ett ord för dagens miljöpartister: HYCKLARE!

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Hej, Roland Karlsson!

   Hoppas du har några slantar kvar efter Ullared.

   I frågan om miljöpartisterna på riksnivå är hycklare , håller jag med dig.

   Däremot ska vi inte glömma att det trots allt, finns ”förnuftiga” miljöpartister på lokalnivå. Som gör ett bra politiskt arbete i kommunpolitiken.

   Fast det är synd att denna lilla grupp ska ha en MP-ledning på riksdagsnivå, som är en ”skam” för Sverige.

   Gilla

 • Björn

  MP före valet: Förbifart Stockholm kommer aldrig att byggas, Bromma flygplats skall stängas, vi skall satsa på SJ och järnvägen, Sverige skall vara ett generöst land vad gäller invandring. MP efter valet: Ett av dessa fyra löften är uppfyllt. Tre är det inte, Gissa viket som är uppfyllt……

  Gilla

 • volse

  När SJ äntligen börjar investera inför framtiden så spårar regeringen och vår ”miljö”minister och fullständigt ur! Inte sedan rävfittan Mona Sahlins dagar har jag skådat en sådan falsk kvinnlig politiker!
  Det måste väl vara helt uppenbart vad stålarna ska gå till!
  Förtroendet närmar sig noll procent!

  Gilla

 • Galten

  Nickedockan Fjantolin gick till hårt angrepp mot den förutvarande regeringen när de plockade ut en halv miljard av vinsten.
  http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/31355?service=embedded&autoplay=true&showrelated=true

  Gilla

  • Galten

   Fjanten betecknade det som ”en ny spark i magen”. Jag vet åtminstone vart jag skulle placerat min spark på odågan.

   Gilla

   • Lena

    Galten :
    Visst har du fått lära dig att man aldrig ska använda våld och det är en dödssynd att använda våld på de som är handikappade, mentalt och fysiskt.

    Gilla

   • Galten

    Jo det äger sin riktighet Lena, men undantagsfall får förekomma. Ad maiorem Dei gloriam ( Ändamålet helgar medlen ) 😉

    Gilla

 • Observator X

  Ja, jag tror att det är ännu värre! Att svensk ekonomi är så dålig att det börjas tömmas ur alla staliga verk, framgent.
  Tror att vi får se mer av det här.
  Gillar SJ, har alltid gjort det. SJ skulle kunna bli ännu bättre om de får ta över mer järnvägstrafik samt sköta allt underhåll.

  ps.Häng inte upp er på att hon är miljöpartist. Hon är politiker, det är det som är det stora felet. Partifärg har ingen betydelse, det är lika koklsvart över hela linjen.ds

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hon kanske ska köpa ny båt?

  Gilla

 • Jex

  Pengarna ska väl gå till invandrarnas lyxvillor . Och en person som jobbar på SJ ska sköta fyra mans jobb . Inte konstigt att det är hög arbetslöshet och att folk blir sjuka i Sverige .

  Gilla

 • Nisse

  Man behöver nog pengarna för att klara muslim importen samtidigt som man höjer skatten för vanligt folk……..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: