Annies floskler

Den 3:e september debatterade Jimmie Åkesson och Annie Lööf migrationsfrågor i Aktuellt.

Lööf presenterade två väl inövade floskler, men återkom med en alldeles ny som hon övat in lagom till debatten.

De två välkända flosklerna var dessa om att ”det är en kostnad på kort sikt, men i längden tjänar vi på det” och att ”vi behöver dessa flyktingar för att klara vår framtida välfärd”.

”På kort sikt” har vi nu hört i 20 år och lär säkert få höra det i debatterna under kommande 20 år. ”På kort sikt” verkar vara en långdragen historia.

”Vi behöver flyktingarna” får mig att tänka på Erik ”Myten” Ullenhags ord till Jimmie Åkesson. ”Har du inget hjärta?”…Jag begriper inte hur Annie Lööf och andra politiker kan vara så hjärtlösa att de vill se människor fly sina hemländer så att vi i Sverige kan trygga vår framtida välfärd. Har du inget hjärta Annie?

Sedan fick vi bekanta oss med en alldeles ny floskel som vi lär få höra ett bra tag framöver. ”Det är bara en ny per 200 invånare”.

Dessa ord syftar på att Sverige gav uppehållstillstånd till 44 000 människor 2014. Om siffran 1/200 invånare är liten får var och en avgöra, men med tanke på alla de problem vi dagligen ser och som påverkar det svenska samhället i allt högre grad, bävar jag uppriktigt för den dag då Annie Lööf står i debatten och säger att ”Det är bara två nya per 200 invånare”. Med tanke på det vi nu upplever, ligger detta inte särskilt långt borta.

Detta kanske inte är det mest oroande. 44 000 fick uppehållstillstånd förra året, men hela 82 000 sökte asyl. Det innebär m.a.o. att 38 000 fick avslag på sin ansökan. Då ställer sig frågan var dessa 38 000 befinner sig idag? Återvände de snällt hem, eller befinner de sig som papperslösa i Sverige med fri tillgång till vård, skola och den svarta arbetsmarknaden?

Det är svårt att förbigå den turkiske invandraren Suat Cicek som i Aftonbladet 2004 fick chansen att berätta sin syn på svensk asylpolitik. Bl.a. sade han så här; ”…jag är orolig för nästa generation. Jag tror inte att de har någon framtid längre, inte här i Sverige”. Varför var det ingen som lyssnade på hans kloka ord? Han är ju ändå invandrare, men när man inte ens lyssnar på deras varningsrop har något gått snett.

Se debatten mellan Åkesson och Lööf

19 thoughts on “Annies floskler

  1. Annie Lööf är Sveriges populäraste politiker idag. När hon valdes var jag en stor vän av centern. Tänkte ett tag bli medlem. Men ställde som villkor mailkontakt med henne i fram för allt ”mina frågor där psykiatrin står överst” Fick svar av centerpartiet att hon har inte tid med mig. Då slipper hon givetvis. Mina kunskaper om psykisk ohälsa har hon säkert 10% av. Men hon skulle behöva mina 90%. Stöddig kärring på retur?

  2. Annie som den globalisten hon är blir naturligtvis alldeles till sig i trasorna bara på tanken att ju fler kravmaskiner som väller in, desto snabbare avskaffas välfärden. Och hennes dröm om billig arbetskraft blir sann.

  3. Nu är Annie mammaledig i sex månader (hon har iaf lovat det) och det skall bli så skönt att slippa se henne och höras hennes bjäbbande i tid och otid. Fast jag har faktiskt sluppit mycket av det redan sedan jag övergav SVT och SR.

  4. Finns det någon psykiatriker bland läsarna som skulle kunna beskriva ”floskelsprutan” Annies psykopatologi ? Det måste vara en sjuk människa som kallar Sverige en STORMAKT och tycker det är bra att det kommer hit 1000 tals individer som skattebetalarna får ta hand om och bland dem Islamiska Statens terrorister.
    Att 7-10 % av 87:an röstar på Centerpartiet säger något om hur fullständigt okunniga många är om samhällsutvecklingen.

    • Såg inslaget, Jimmy gör ett oerhört starkt intryck och påpekar att alliansen hade 8 år på sig men Annie kommer bara med mer av samma sorts dåliga lösningar som lockar hit fler människor.
      Jimmy säger att antalet har betydelse och att det inte finns bostäder eller jobb här, hjälpen ska ges på plats genom UNCHR.
      Annie ser det inte som en problem att det nu kommer c:a 5000 ”flyktingar” i veckan och verkar leva helt i en egen ”bubbla”.

KommenteraAvbryt svar