Nu stänger de gränserna

Det har redan diskuterats ute i Europa. Stängda gränser, precis som det var innan Schengen.

Idag informerade Tysklands regering att man stänger gränsen mot Österrike för att begränsa strömmen av flyktingar. Detta för att systemet är överbelastat och av säkerhetsskäl. Har man möjligen nåtts av uppgifterna att tusentals terrorister smugglats in till Europa? Dessutom kräver man plötsligt att Dublinförordningen ska gälla, detta bara någon vecka efter att Merkel deklarerat att just Tyskland ska göra undantag i denna av EU framröstade regel. Vad har hänt och vad är det den tyska regeringen plötsligt upptäckt?

Källa: SVT

Et annat land som också är på väg att stänga gränserna är Norge. Också i Norge refererar man till rikets säkerhet och man pekar dessutom på att Tyskland uppträtt både oansvarigt och naivt när man först undantog Dublinförordningen och sedan gick ut och lovade ett generöst mottagande och en korridor genom Tyskland till Sverige och övriga Norden.

Källa: Nettavisen

Än så länge har inga signaler kommit från Stefan Löfven och hans socialistiska regering. Vi lär inte heller få höra något, för en regering som tappat greppet är inte särskilt villiga att lyfta fram det i dagsljuset. Som Anna Dahlberg skrev igår: ”Stefan Löfven har mest sett ut som att han vill gå och gömma sig”.

34 thoughts on “Nu stänger de gränserna

  1. När det blir ett terroristdåd i Tyskland eller i Sverige.
    Hur ska då massinvandringspolitikerna bortförklara sig.
    Betala allt för sin egen undergång.

  2. Tänk så fort det svänger inom EU. Det finns alltså en verklighet också.

    Nu väntar vi bara på att Stefan ”Svetsblänk” med media svans, går ut och fördömer alla dessa länder.

    Som ”stänger” gränserna , för att efterleva de regler som naturligtvis ska gälla och följas.

  3. Stefan Löfven skryter gärna om vilka höjdare han umgås. Vet inte hur många gånger han berättade om att han och Mutti Merkel skulle mötas och förhoppningsvis få alla EU-länder att öppna sina gränser. Han hade också med sig ett program med punkter om detta.

    Jag tänkte på de ursprungliga 20 000 kvotflyktingar som skulle fördelas bland medlemmarna. Det blev ganska snabbt 40 000 men det blev kalla handen i EU. Nu skulle man plötsligt öka till 160 000 och jag tänkte det går bara inte men Löfven var segerviss innan han for.

    Nu stänger Tyskland gränserna. Vad gör Pingvinen då? Det vet vi inte än men det ska bli intressant att höra.

  4. Europas stater kan med stor sannolikhet jämföras med ”the cockos nest”, läs gärna den längre artikeln, om ”göken”, den f*http://everykindapeople.blogspot.se/2015/09/goken.htmln !

    • Det finns en hederlig ledare i Europa som kommer ur detta med hedern i behåll.

      Det är Viktor Orbán.

      Resten av alla opportunister, egoister och sadister kan dra åt helvete!

      • Och merparten av Europas ”ledare” och press,har spottat på honom..Ord som fascist,nazist och främlingsfientlig har han fått höra !Nabolandets socialistiska Faymann i Österrike,är den som hårdast av alla,angripit honom.Detta får vi aldrig glömma.Utan Orbàn hade inte denna vändning skett.

      • Det här klippet från canal + är ett utmärkt exempel på när ”kejsaren är naken”, helt surrealistiskt.
        Det är lite segt innan det startar och någon minut med reklam, sedan är det helt stolligt, missa inte att ”skratta” åt ”Europas förste man”. Vilka får en örfil. blir klappade på magen, får en kyss på huvudet osv………..
        http://www.canalplus.fr/c-emissions/c-le-petit-journal/pid6515-le-petit-journal.html?vid=1268450
        Och vem blir annonserad som ”diktator” jo den hjälte som troligtvis räddar Europa !

  5. Nu får det för helvete vara STOPP!

    Detta slutar illa annars!

    Inte en muslimsk parasit till. Jag vill kunna leva i fred och frihet resten av mitt liv.

    Får jag inte det löfvenhelvete?

  6. Om jag ställer mig med en skylt ”refugees welcome” på stationen hyllas jag i media och får en SVT-gloria.

    Om jag har en skylt med ”regugees NOT welcome” så kommer Mattssons slaktpluton och slänger mig på spåret och media är tyst och ordningsvakterna ingriper inte.

    Min sjuksäng bogseras till Tingsrätten där jag döms för hets mot folkgrupp. Innan jag dör har sjukhuset portat mig eftersom jag inte uppfyller deras patientkrav på en tolerant människosyn. Svenska Kyrkan vägrar begrava mig av samma orsak.

    Och sen finns det dom som fortfarande inbillar sig att landet är en demokrati med yttrandefrihet.

  7. RT (Russia Today) var en av de kanaler som ikväll rapporterade om den tyska kapitulationen…och stängningen av gränsen.
    Inte helt utan en viss skadeglädje,eftersom det samtidigt är årsdagen av införandet av sanktioner på mot dem,från USA/EU och de sistnämndas marionetter….Så dags att dra i nödbromsen,när olyckan redan är skedd,var några av orden som föll !

  8. FÖRVÄNTA ER INGENTING!
    Här kommer inte att stängas några gränser. Det enda som kommer att hända är att rena lycksökare kommer att nekas inträde, tills dess att vi hämtar dom direkt vid gränsen med tåg till Sverigeistan!
    Syrier och liknande kommer fortfarande att välla in!

    • Det finns massor av plats för honom i skogen, det sa hans företrädare. Så ge honom en yxa och en ränsel och ett par rejäla kängor, det lär han sakna i garderoben, och ut med honom i skogen. Reinfeldt kan vara där också, de kan bygga ihop.

  9. I morgon redan har alkoholisten Junker i EU kallat till möte om ”krisen”….
    Han liksom Merkel har av någon underlig orsak,helt ändrat uppfattning på några timmar.Nu gäller det för honom,att rädda sin välbetalda post i Bryssel.
    T.o.m. Schengenavtalet måste event. omarbetas och gränskontroller skaffas fort som f-n… 🙂

  10. Jaaaa, vilka är som undrar?

    Alla de HYCKLARE som står på perronger Europa runt och applåderar… Hur f… länge skall de göra det? Vad har dessa människor i huvudet? Kan de inte räkna? Kan de inte titta runt om sig och konstatera att deras egna samhällen är på väg åt H……!

    Var f…. är våra politiker?
    Håller stormöte i Malmö och Sundsvall om ökat mottagande och tvång till kommunerna?

    Hycklar-stollar!!

    • Lått och stå på perrongen och göra sig märkfärdiga!
      Bättre att dom hade åkt till förorten och tagit hand om problemen som dom har tvingat oss att köpa! Lägg särskilt märke till hur många av dom som är invällare och som nu vill att hela världen skall välla in! Det ger mig kalla kårar. Stackars oss svenskar!
      Invällare låter andra invällare välla in, då går det som för indianerna!

      • Undrar vad de ”debattörer”, ”samhällsbloggare”, ”opinionsbildare” – m.a.o. extremvänstra unga blattebrudar som får sprida sina budskap i alla svenska stadsmedier – kommer med kommentarer och förklaringar? Om varför det stängs gränser i Europa?

KommenteraAvbryt svar