Hon öppnar sitt hem

Metro är en av de tidningar som bedriver opinion i dessa dagar.

Artikel efter artikel med ren propaganda i flyktingfrågan, aldrig reportage och nyheter om baksidorna, som exempelvis uppgiften om tusentals IS-krigare som smugglats hit, medborgare från andra arabländer som köper falska syriska pass i Turkiet eller ”den andra vågen” av flyktingar från hela norra Afrika och Mellanöstern som är på väg.

Idag kan vi läsa om 41-åriga Fatima Svanå som öppnat sitt hem för män i viril ålder. Förstår jag saken rätt är Fatima Svanå ensamstående med ett vuxet barn hemma, eller om hon nu är gift med en betydligt yngre man. Just nu har hon tre män inneboendes och samtliga har lämnat sina familjer kvar i krigsområdet och de lär inte ses på ett bra tag. Jag säger inget mer, men en 41-årig kvinna som inhyser tre vuxna män i sina bästa år, män som inte lär få se sina fruar det närmsta året.

Jag har nog bara snuskig fantasi…

Skärmklipp

38 thoughts on “Hon öppnar sitt hem

  1. ……….och LO öppnar medlemsplånboken. Tur att det finns så många solidariska SD-människor i facket. Annars hade nog LO snart fått lägga ner. Eller hur Karl-Petter?

    LO och de 14 LO-förbunden skänker en miljon kronor till flyktinghjälp.

    – Vi tyckte det var självklart, säger Livs ordförande Hans-Olof Nilsson.

    – Det fackliga arbetet handlar ju i grunden om solidaritet, och det här handlar ju om solidaritet. Det handlar om människor även om det inte är vår kärnfråga, säger Hans-Olof Nilsson, vars förbund har skänkt 100 000 kronor.

    I måndags beslutade LO-styrelsen att skänka 250 000 kronor och därefter tog ledamöterna med sig frågan om ytterligare bidrag till sina respektive förbund. Under veckan har sedan de flesta återstående LO-förbunden beslutat om bidrag till UNHCR, Röda Korset, Läkare utan gränser och Rädda barnen.

    Keth Thapper är sedan årsskiftet ombudsman på LO:s organisationsenhet och samordnar LO:s arbete mot rasism och främlingsfientlighet. I förra veckan föreslog hon att LO skulle skänka pengar ur solidaritetsfonden, där pengar främst går till att bygga upp facklig verksamhet i utsatta länder.

    – Vi kan använda solidaritetsfonden till humanitärt stöd, inte bara till strikt fackligt arbete, säger hon.

    Tidigare hade Handels beslutat om en gåva till arbetet med flyktingar på Olof Palmes internationella center och GS-facket till Rädda barnens flyktingverksamhet.

    – Det står alla fritt att skänka vart de vill. Men jag föreslog UNHCR eftersom det är FN:s flyktingorganisation som har en riggad organisation. Det är inte alla FN-organ som är duktiga, men UNHCR är det, säger Keth Thapper.

    Fastighets beslöt under torsdagen om att skänka 15 000 kronor till UNHCR.

    – Det behövs medel och vi vill bidra. Självklart ska vi skänka pengar, säger förbundsordförande Magnus Pettersson, som också säger att flyktingpolitiken diskuteras ivrigt inom förbundet.

    – Vi har pratat mycket i ledningen om att alla EU-länder inte tar sitt ansvar, det tycker jag är fruktansvärt, säger han.

    Tänk vad solidariska LO-företrädarna kan vara med medlemmarnas pengar. Imponerande. Fast ha åsikter ska medlemmarna helst inte ha…..

  2. DET är ju definitivt en fråga på Aftonbladets nivå !

    F ö, Metro hör till samma tidningskoncern som Aftonbladet, dvs Schibsted så att Metro är vänstervänster är ju inte konstigt..

  3. Varför har de ”flytt” från sitt land?
    Varför har de lämnat sina familjer kvar i landet, i kriget?
    Är de desertörer?
    Var deras CV inte nog bra för anställning i landets försvar?
    Är de muslimer?
    Tar Syriens försvar inte in muslimer för att strida mot muslimer, IS?
    Om familjen kan vara kvar, varför kan de, själva, inte vara kvar?
    Om de är muslimer har de till uppgift (av koranen) att döda oss och ta över vårt land!

    Exempel:
    Muslim (19:4294) – ”When you meet your enemies who are polytheists [Christians], invite them to three courses of action.

    If they respond to any one of these, you also accept it and withhold yourself from doing them any harm. Invite them to (accept) Islam;

    if they respond to you, accept it from them and desist from fighting against them …

    If they refuse to accept Islam, demand from them the Jizya.

    If they agree to pay, accept it from them and hold off your hands.

    If they refuse to pay the tax, seek Allah’s help and fight them”

    ”Öppna era hjärtan”! — och ge bort ALLT du har!

  4. Vad kan hon få av Migr Verket för dessa tre inhysingar? kanske 10 000/dygn? 300K/månad?
    Nöje ingår..7dgr/vecka.
    Är det egentligen inte en rätt bra deal?

  5. Tror att hon är jätteduktig då eller? Tillhör ju det s.k. etablissemanget som avgör vad som är ”fint” och ”rätt” att tycka. Tyvärr helt i otakt med vad ”vanligt folk” tycker. Jag är så OTROLIGT trött på massmedia och dess sjukt vinklade inslag och artiklar om flyktingkrisen. SVT och SR har jag som jag nämnt tidigare bojkottat fullständigt sedan drygt en vecka nu.

      • Samma här! Roade mig med en liten ”opinonsundersökning” bland de senaste sex jag pratat med (arbetskamrater och vänner). Alla säger ALLA sade samma sak: Det är nog nu! Sverige kan inte ta emot hur många som helst. Löfvén m.fl. snackar om att de nyanlända snabbt skall komma i arbete. Vad för arbete? Vi har redan 7,4 % arbetslöshet i landet. Detta går käpprätt åt he……

  6. Överklassen skäms inte för att kalla det svenska folket fula saker och kräva att det svenska folket ska lägga sig ännu längre ned –
    Jag har inte ord för detta!

      • När jag läser din kommentar och MrQ, så är jag övertygad om att är det någon som tillhör dom 50 % , som enligt dig är dummare än resten så är det ni.
        a
        Allvarligt, så jävla inskränkta!!!
        Lika inskränkta som vänstern.

        Löjliga kommentarer. Jag sa att allt inte är svart eller vitt, sen blir jag påhoppad av er.
        Förkastligt att ens diskutera med såna som er.

        Vi andra vet att hon gör det för pengar och hennes goda godhetspoäng, och om hon vill ha i natura så tycker jag det är hennes problem.

        Men att skriva dumma, löjliga kommentar till svar är sandlåda.

    • Ska nog öppna mitt hus räcker för 8 pers,så kan jag och familjen pensionera oss i något annat land,samt att befolknings utbytet går fortare.skulle vilja ha en kalkyl på hur Sverige skulle tjäna på det av 7-klövern

    • En affärsverksamhet med kunder från Invällarverket, hon kan nog ta mycket bra betalt per natt för dessa tre ”flyktingar”, ska vi gissa på att de är inhysta med all inklusive 3 stycken ggr 3000:-kr per natt…..=9000:-kr per natt ggr 30 = 270,000:-kr per månad!
      Siffrorna kan vara i överkant men jag gissar att de inte är långt ifrån sanningen, betalt får hon garanterat.
      STATENS KASSA ÄR OUTTÖMLIG!!

  7. Stefan, man är ICKE FOLKBOKFÖRD om man inte har uppehållstillstånd. så du få inte se de som enligt artikeln ”i väntan på uppehållstillstånd” i folkbokföringsregistret….

    • Ja Mary,kan ”den helige ande” lägra Lööf,tror jag även denna skönhet,kan se fram emot sina glädjestunder !
      Tripplar (trekant) har jag läst om,men aldrig kvartetter (fyrkanter) !

      • Skäms på sig, Stenbock, att ha sådana fantasier mitt på ljusa dan.

        Tänk ett omvänt perspektiv; om hon vore man, Bosse Larsson och de fyra asylanterna vore unga kvinnor, vilken brännmärkning hade dessa insvepta kvinnor fått?

        Och om Fatima hade hetat Achmed och de fyra hyresgästerna vore Anna, Berta, Cecilia och Doris – 1) vilket rykte om sig själv hade denne hyresvärd måst upprätthålla och 2) vilket öde hade dessa riskerat och vilka krav hade ställts på de fyra hyresgästerna, frågar man sig.

        Ett land. Två olika världar. Precis som reportaget på ZDF från Oberbayern som var synligt här hos Pettersson härom dagen.

      • Frau Mary:
        Nu skrev jag inte dessa rader av någon som helst lystnad…
        Snarare som ett varnande exempel,åtminstone vad som kan uppstå likt fallet Lööf !

  8. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Firma Fatima Svanå
    Svensk Näringsgrensindelning SNI
    68201 Uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder
    90010 Artistisk verksamhet
    Verksamhetsbeskrivning
    Utföra samordningstjänster kring skyddat boende, kompetensfrågor gällande våld i nära relationer och hedersrelaterat våld på uppdrag av socialtjänst och vårdbolag. Layout av politiskt kampanjmaterial. Skribent av krönikor, politiska pamfletter, nyhetsbrev. Liberal.

KommenteraAvbryt svar