Kustbevakningen sänder båt till Grekland

INVANDRING. Kustbevakningen kommer 1 oktober till 19 december att ha en patrullbåt med besättning i vattnen mellan Grekland och Turkiet. Uppdraget är att i Frontex Operation Poseidon stärka det grekiska gränsskyddet och förhindra att människor dör till sjöss.

2015-08-22_1038
Det står nu klart att Kustbevakningen ska bidra med KBV 477, en utsjöribb med goda sjöegenskaper och fartresurser. KBV 477 ingår i en serie av fyra båtar i Kustbevakningen som är framtagna för gränskontroll till havs och är delfinansierade av EU:s gränsfond.

Besättningen ombord kommer att bestå av tre svenska kustbevakare och en sambandsman, en Liaison Officer, från grekiska kustbevakningen.

– Vårt uppdrag är att upptäcka och övervaka migrantströmmarna till Grekland och att motverka gränsöverskridande brottlighet. Vi har ständig beredskap för sjöräddning för att kunna ge skydd till och rädda migranters liv. Kustbevakningens båt med besättning kommer att arbeta tillsammans med andra länders enheter i operationen, säger Lena Jönsson, generaldirektör på Kustbevakningen.

28 thoughts on “Kustbevakningen sänder båt till Grekland

  1. Nu kanske det är kanske dags att summera vad alla dessa s.k. ”hjälpinsatser”, kostar svenska skattebetalare.

    Här hemma är det ju ”tomt i ladorna” , brukar vi får höra.

  2. Javisst kör på för fan! Låt den baltiska och den ryska maffian sjösätta vapen, knark, horor, sprit och cigg. efter behag. Sveriges uppdrag är inte längre nationellt utan internationellt.
    Som kompensation kan väl 50 000 chokladstänger till få asyl, asså…grrrr!!!

    • Och hur ska kustbevakningen ha tid att kontrollera den fruktansvärda nedsmutsning som en liten frididsbåt gör när den tömmer toatanken?
      Våra sjöbevakare har ju så mycket viktigt att sköta här hemma.

  3. Jag säger det än en gång;
    Landarean i norra Afrika, närmst Medelhavet, skall vara Europakontrollerat område!
    Då har vi möjlighet att trycka tillbaka och hålla afrikanerna där de skall vara. I Afrika. Det här låter visserligen som prokolonialism men blir ett effektivt sätt att värna den Gamla Världen.
    Europa skall försvaras. Betyder det att vi blir tvungna att besätta en större ickeeuropeisk landareal så får det bli så.

  4. …tänk om Pilske Ivan nu tar tillfället i akt?… då halva styrkan
    av Moder Sveas bodyguards är på annan ort å vänstrar
    …tänk, ja tror det vore de bästa som kunde ske…bara han
    inte avstår pga av alla bakterier Moder Svea har i sitt sköte!.,)

  5. Svenska staten borde skicka kustjägare istället, deras uppgift,- att uppspåra och destruera allt som på minsta sätt kan uppfattas som flytetyg på hela den nordafrikanska och syrianska kuststräckan.

  6. Ny färjeförbindelse mellan Turkiet och Greklands ö-värld…. Under förra veckan satte trafiklinjen mellan Libyen/Tunisien och Italien nytt rekord.
    Lika många resenärer som totalt under hela första halvåret !!!

  7. Jag vill säga att olofs baneman man är en stor hjälte. Svenska folket måste stoppa dessa dårar som kallar sig sju klövern. Min granne sa att SD är det nya Hitler partiet. OK då hoppas jag sju klövern skall få tillbaka allt de gjort oss Svenskar illa. Dessa sju klöver är dumma idioter och uppträder som om de vore en slags övermänniska. Jag hoppas att Svenska folket reser sig på samma sätt som Rumäniens folk gjorde mot Ceausesco och hans fru.

  8. Landsförrädare och grovt kriminella tjuvar som sitter i sju klövern. Jag önskar att de brinner i helvetet och får samma behandling som gamla människor fått av sju klövern i Sverige.

  9. En sådan här båt kostar många miljoner i driftskostnad med personal! FÖR JÄVLIGT!!!
    Vi i Sverige har aldrig varit muslimer och vi ska inte rädda eller hjälpa mördarmuslimer hit, se resultatet på IKEA i Västerås!

  10. Att svenskar dör bara de besöker Ikea eller går ut och firar med jobbarkompisar eller bara existerar, det är inte något att hetsa upp sig över. Var är skyddet för oss? Vi behöver inte ens sätta oss i en båt över Medelhavet för att riskera döden, bara gå ut och möta en hatfylld massinvandrare!

    • Stefan Löven har jobbat hårt för att skicka resurser till området, knappast i Sveriges intresse!
      Det vore bra om media sa namnen på de mördade av den muslimska terroristen på IKEA. Integrationsverket hade gett avslag flera gånger, han hade PUT i Italien. Han borde tagits i förvar direkt och skickats ut ur Sverige!!!
      De slaktade på IKEA heter Carola Herlin och sonen EMIL….MUSLIMEN mördade först sonen EMIL och därefter den chokade Carola (55år), hon var vettskrämd och skrek sitt barns namn…
      TACK STEFAN LÖVEN FÖR ATT DU OCH SOCIALDEMOKRATERNA MÖRKAR FAKTA!!! MÅ NI BRINNA I HELVETET!!!!

  11. Sverige behöver en Gustav Wasa eller Christian Tyrann, – vi kommer att gå under med dessa mesar till politikerfrälse!!!
    Ingen vettig människa vill hjälpa mördarmuslimer till Sverige, det räcker nu för helvete!!!

    • Nej, men de som ”räddas” bör å det snaraste landsättas på rätt sida om vattnet och de båtar som används omgående därefter sänkas för att visa att lyxturisterna aldrig kommer göra Europa till sitt hem

KommenteraAvbryt svar