Politiker i Malmö – avgå!


Från Eva-Maries Facebook

Vad håller jag på med, varför kan jag inte bara flyta med i strömmen med människor som aldrig tar ställning om något?

Detta är offentliga handlingar

Jag lägger mig i hela tiden, jag är varje dag både arg, och ledsen över hur min födelsestad och land faller och faller och faller. Jag önskar göra skillnad på riktigt, jag vill vara med och skapa ett helt Sverige och ett Malmö som man vågar vistas i.Ni som känner mig vet varför jag numera är en ensamvarg fast jag önskar att vara med på riktigt, så jag rapar inte om det, men vet du inte så tveka inte att fråga mig.

Här följer fortsättningen på en meljkorrespondens med en av de styrande i Malmö. Jag väljer att posta mitt svar till henne överst.
——————————-
Hej Marie!

Tack för ditt mejl.

https://polisen.se/…/Hande…/Skane/2015-08-09-1522-Ran-Malmo/
https://polisen.se/…/Skane/2015-08-09-1730-Ran-vapnat-Malmo/
https://polisen.se/…/Skane/2015-08-09-0352-Morddrap-forsok…/
https://polisen.se/…/Sk…/2015-08-09-0219-Skadegorelse-Malmo/
https://polisen.se/…/Hande…/Skane/2015-08-09-0106-Ran-Malmo/

Ja du Marie, detta var endast en liten del av idag, söndagen den 9 augusti en helt vanlig dag som Malmö har utvecklats/avvecklats till. Jag ser inte att nya bostadsområde, ett nytt badhus, större Malmö högskola eller att företag etablerar sig i Malmö att det hjälper eller gör någon skillnad till det bättre vad beträffar tryggheten vi saknar i stan.

Malmö har alltid haft ett rikt föreningsliv, havet har väl funnits sedan urminnes tider, parker har funnits i hundra år så det som händer i vår stad NU är något helt annat, det är ett politiskt misslyckande vi har framför våra ögon.

I första stycket i ditt senaste mejl till mig mästrar du mig och du anser ”att det är viktigt för dig att känna till eftersom jag endast kan svara för de ansvarsområde som är inom Väster Stadsområdesnämnd.” Om du minns mitt medborgarförslag som jag sände till stadsområde Väster och för övrigt till alla övriga stadsområden i staden då jag anser att Malmö är en helhet och jag eller du eller våra barn kan sprängas även när vi befinner oss i ett annat stadsområde än det vi bor i. Jag sände mitt mejl till alla er politiker, och en fråga var om ni sänt ut SOS till era partikamrater i riksdagen.

Mitt medborgarförslag var att om ni inte klarar av ert uppdrag som politiker i majoritetställning att göra staden trygg för oss invånare i Malmö, då ska ni avgå.

Eftersom våld, hot, rån och sprängningar eskalerar har ni misslyckats och ska ställa era platser till förfogande.

Medborgarförslag: Avgå!

Vänligen

Eva-Marie Olsson
Ripgatan 7
21459 Malmö
mobnr: 0708-880370
—————————————–
Hej Eva-Marie!

Tack för ditt mejl!
Jag skall försöka besvara de frågor du ställde på nytt. I första hand vill jag tydliggöra vilka ansvarsområde politiker i Stadsområdesnämnd Väster har. Jag menar att det är viktigt för dig att känna till eftersom jag endast kan svara för de ansvarsområde som är inom Väster Stadsområdesnämnd.

Det som Stadsområdesnämnd Väster ansvarar för är socialtjänst, äldreomsorg, kultur och fritid (vilket innebär fritidsgårdar, mötesplatser och bibliotek placerade i Väster stadsområde). Det vi kan arbeta med inom vårt ansvarsområde är bland annat förebyggande arbete som jag även tog upp i mitt tidigare mejl.

Det finns även möjlighet att delta på medborgardialog vilket kommer ske vid två tillfällen under hösten. Där kan medborgare ha dialog med politiker från Stadsområdesnämnd Väster. Vid ett av tillfällena under våren var exempelvis temat på en medborgardialog – Hur arbetar vi trygghetsskapande i Kroksbäck?

I ditt mejl tar du upp polissatsningen Oliva och det är något jag som politiker i Stadsområdesnämnd Väster inte kan uttala mig om. Det ligger helt inom det polisiära arbetet och för att få mer information om resultat för den satsningen är det polisen eventuellt politiker i polisnämnden som man kontaktar.

Jag har däremot på Malmö Stads hemsida www.malmo.se hittat information om det samarbete som skett mellan polisen och Malmö Stad sedan 2012 och en utvärdering. Jag bifogar rapporten till dig om du vill ha mer information. En sak som fungerat bra är SSP, samverkan mellan polis, socialtjänst och skola (vilket delvis är stadsområdenas ansvarsområde) sedan fanns det delar i samarbetet som fungerat mindre bra. Utifrån utvärderingens resultat man tar nya tag i samverkan mellan polis och Malmö Stad.

Det är inte kul att höra om att medborgare i staden är rädda och jag har förståelse för att de händelser som skett under sommaren skapar en känsla av otrygghet. Jag kan återigen försäkra dig om att politiker och tjänstemän i Malmö Stad arbetar för att öka tryggheten i staden. Jag hittade ett annat dokument på Malmö Stads hemsida, under huvudnyheter, där Per-Erik Ebbeståhl, trygghets- och säkerhetsdirektör besvarat på frågor gällande Malmös trygghet. Jag bifogar även den sammanställningen till dig. På Malmö Stads hemsida finns annars andra nyheter och information på arbete som görs i staden.

Jag kan endast konstatera att du och jag har olika bilder av Malmö. Jag har förståelse att de händelser som skett kan skapar en otrygg känsla av staden. Jag har trots allt även en annan bild av Malmö, vilken är att Malmö Stad har en positiv utveckling också på olika sätt, staden växer, det byggs nya bostadsområden i Malmö och att företag etablerar sig. En sak som skett under senare år är bland annat att Malmö Högskola vuxit. I övrigt ser jag att Malmö Stad har ett rikt kultur och föreningsliv, det finns många fina parker, havet, för barnen finns många lekplatser, aktiviteter att delta i och i augusti kommer ett nytt badhus att invigas.

Vad gäller sprängningar som varit under sommaren får vi låta polisen göra sitt arbete och försöka lagföra de individer som varit inblandade. I övrigt fortgår det pågående arbete i Malmö Stad för att verka för trygghet och social hållbarhet, i de olika förvaltningarna av tjänstemän, i kommunstyrelsen och i samverkan med andra aktörer.

Vänliga hälsnignar

Marie Engqvist
Vice Ordförande (MP)
Stadsområdesnämnd Väster
0704-857794


21 responses to “Politiker i Malmö – avgå!

 • Kalasbetalaren

  Det skylls som vanligt på politikerna, vad är det som är så svårt att fatta med att det man röstar på får man! Politikerna drar hit mångkultur och all skit som finns till Malmö, sen är det val och dom får som belöning 86,5% av rösterna som tack för skapandet av Sverigeistan. Tror sig väl f#n att vansinnet fortsätter, politikerna tror väl att folk vill ha det så här!

  http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rvalkrets/11/index.html

  Gilla

 • Grune

  Jag har länge undrat över var det ANSVAR som politiker säger sig ha har tagit vägen.
  Vi borde införa en lag som säger att du får betalt efter vilket arbete du utför. Då skulle samtliga politiker innom 7-klövern få betala för att få ha sitt ”arbete” kvar. Då kanske dom började arbeta också, inte bara inkassera sin feta lön.

  Gilla

 • ingetattförlora

  När fan ska politiker ta sitt ansvar och medge att merparten av all grov nutida brottslighet har med en totalt misslyckad migration samt inslag av en viss ”religion” att göra. Men det skulle väl utlösa tusentals bilbränder och kravaller.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  RT-nyheter visade i kväll en sammanfattning om Malmö,och dess kriminalitet. I ett c:a 10 minuter långt reportage,tror jag denna ryska sändare visade mer av verkligheten,än Svensk STATS-TV under ett helt år:
  V.g. här finns en länk:
  http://www.rt.com/news/310757-sweden-malmo-blasts-crime/

  Gilla

 • jockfall

  Skriv till Stefan Löfven han gillar att ta sitt ansvar. Då kommer Malmö och förhoppningsvis resten av landet bli som vi hade det förut. Tryggt!

  Gilla

  • ingetattförlora

   Det kan tyvärr aldrig bli tryggt igen. Samhällstoppen som givetvis har kontakter och finansiella medel kommer fly landet eller bosätta sig i ”gated” kommuner. Vi dödliga får leva kvar i kaoset. Det låter dystert men så blir tyvärr framtiden, detta samhällsfenomen har redan startat. Samhällstoppen har råd att vara generösa i media när dessa vet att de slipper se skiten på nära håll. Dubbelmoralens äckliga ansikte har visat upp sig i media och i Riksdagen länge nu, men vi vanliga dödliga strävar på och knyter nävarna i byxfickan.

   Gilla

 • ingetattförlora

  Ärligt talat det är ju omöjligt föra ett normalt samtal med ovanstående politiker. Hon varken ser eller hör sanningen. Lever hon inte i verkligheten
  eller har hon inte förstånd nog att inse ren fakta. När ska dessa människor ta av sig sina ”skygglappar” och diskutera som en normal homosapiens. De beter sig som UFOS.

  Gilla

  • ingetattförlora

   Eva-Marie! Det låter kanske drastiskt, men gör som många andra, försök och lämna denna stad. Låt Malmö förtäras i sin egen avgrund du ser ju själv vad ansvariga politiker håller på med, när dessa lekt färdigt finns bara en Stad som styrs av kriminella element kvar. Man kan inte springa i motvind hela tiden.

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Tyvärr hjälper det inte att lämna som många tror, mångkulturen kommer efter. Den är som cancer, den måste skäras bort, annars sprider den sig! Cancern försvinner inte, för att man inte tittar dit!

    Gilla

 • Pensionären

  Eva-Marie, du är beundransvärd.
  Hoppas du aldrig stoppas!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå Malmö…………polisen har fullt upp.

  En kvinna har knivskurits i Malmö vid 21.45.

  http://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-knivskuren–polisen-pa-plats/

  Gilla

 • mari

  ingetattförlora….Nu tar vi det kallt o laddar inför, som jag antar, Måndag kvällens stora demonstration till stöd för den oskyldigt anklagade Malmöbon.

  Gilla

  • ingetattförlora

   Det stämmer mari. Fram med plakat och målarfärg.

   Gilla

   • ingetattförlora

    När kvinnor är med och demonstrerar i Malmö är det väl lag på att ha en stor bordsduk virad runt huvudet. Varför vet jag inte.

    Gilla

 • ingetattförlora

  Varför störa Malmös ansvariga politiker med dessa bagateller. De har viktigare uppdrag, som nu när en av deras medborgare sitter ”oskyldigt” anklagad för spioneri i Israel.

  Gilla

 • F.d. Socialdemokrat

  Eva-Marie….POLISEN I MALMÖ BORDE REDOVISA VILKA ÅTGÄRDER DE VIDTAGIT FÖR ATT STOPPA DE HÄR KRIMINELLA GÄNGEN – DET HELA BLIR SANSLÖST LÖJLIGT NÄR MAN FÖRSTÅR ATT DE INTE GÖR ETT JÄVLA SKIT!!
  Har sett polisen i USA göra razzior, de vinner respekt genom professionellt agerande, såg ett avsnitt där de gjorde en större insats till en förort till N.Y….-tillslag mot 20 kriminella de grep 15 stycken, varav en var efterlyst för mord i Mexico, de andra greps för VAPENINNEHAV, NARKOTIKAFÖRSÄLJNING….En polis sa att det märks i området när de kriminella tas bort från gatorna….
  Polisen i Malmö, det måste fattas något grundläggande i hur de arbetar eller inte arbetar….

  Gilla

 • Pica pica

  Om man t ex tar senaste ”studiebesöker” gjort av BBC blir man förskräckt och känner inte alls igen Malmö som en stad man själv bott i Men när reportern frågar ansvarig polis Erik så säger han på sin bästa engelska att det inte är några problem och alla i Malmö kan känna sig trygga!?

  Blir de hemmablinda eller är det direktiv uppifrån?

  Gilla

 • Mary-Agnes

  Eva-Marie blir flickalillad av ledande kommunpolitiker. Lägre än lågt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: