Stäng

Jag har bara ett land

Från Eva-Maries Facebook

För några år sedan då jag som entreprenör i friskvård besökte en arbetsplats kom jag att prata om livsviktiga saker med en person född i ett av länderna på Balkan. Denna kvinna var väldigt arg över hur hennes nya land utvecklat sig, hon ville ha lugn och ro och trygghet, så som det var när hon flydde hit ifrån krig.

Denna jämngamla kvinna såg med lite annorlunda ögon på hur Sverige blivit sedan hon kom, medan jag tvingades att erkänna att mycket smugit sig på vad beträffar förändringar. Politiker i Sverige har sedan 70-talet haft siktet inställt på den goda mångkulturen och om detta ”goda” har det trummats in på ställen som från minsta lilla förskola till högskola och universitet.

Kvinnan framför mig hade känsliga känselspröt och la snabbt märke till när ”storebror” inte längre tillät sin befolkning att säga sin mening, eller få ha en mening om dåliga förändringar, hon liksom många av hennes landsmän hade sett dessa tecken i vårt land och det antagligen innan vi ens det minsta märkte något.

Det första tecknet som hon såg var att dagstidningar skildrade hennes verklighet annorlunda än det hon såg. Hon såg skadegörelse, hot och våld, hon såg islamisering av Malmö, en islamisering vilket dagstidningar negligerade och förnekade att det fanns, men Om ”DET” fanns så upphöjde samma ”journalister” skeendet till skyarna. Vid denna tid var jag på olika arbetsplatser, jag fick ögonvittnesskildringar från vitt skilda håll som sammanstämde och jag fick även lika rapporter om vad som hände i de gamla hemländerna som dom fått på plats samt även genom deras media-kanalers nyhetsflöden…….

……I byar som de flesta flytt ifrån då balkankriget rasade där i dessa mer eller mindre övergivna byar flyttade nya invånare in, män med stora skägg köpte hus efter hus. Män behöver kvinnor och närliggande orters unga kvinnor uppvaktades, det konverterades till höger och till vänster. Sedan sa hon något om att landets myndigheter med hjälp av styrande politiker satte stopp för mer övertagande av byar, man sände tillbaka de skäggiga där de kom ifrån, de som satte igång att kräva de fick flytta hem igen till sitt hemland medan ”de snälla och ordentliga fick stanna kvar”

Jag ansåg att hon borde bli politiker för hon såg och visste en massa, hon såg med egna ögon att Sverige behövde ändra kurs, men tyvärr var hon av den uppfattningen att hon inte skulle passa till det då hon var alldeles för rättfram, och för arg av sig. Vi hade många bra givande samtal, jag gick några veckor och liksom sög på en fråga till henne, en fråga som jag gått och funderat över.
( Observera att detta var innan Islamiska Statens män och kvinnor fanns i Sverige)

-Om det skulle bli krig i Sverige, vet du då vart du ska fly? 

”Vad menar du, det kommer väl inte att bli krig i Sverige, det tror jag inte”

-Men om det blir det, vet du då vart du ska fly? Frågade jag återigen.

”…….Jo det vet jag, jag har ett hus i mitt gamla hemland dit jag i så fall kan fly till och bo där”

-Var någonstans tror du att jag ska eller kan fly?

” Det vet jag inte, ingen aning”

-Det vet inte jag heller, för jag har endast ETT land och det är här……jag har inget annat land.

Och varför återger jag nu detta samtal för er, jo för den anledning att i vårt land blir det mer och mer vanligt att man kastar handgranater, bombar, knivdödar och skjuter ner folk. Det hatas och det hotas, vi är många som inte vill ha det så. Vi är många som är rädda och vi är många som är urförbannade på…… på….. på lite på oss själva som tillräckligt länge sett på utan att göra något och utan att ställa krav på de som sitter med makten och vid makten.

Tankarna fladdrar förbi att man borde dra, men vart? Vi har endast En planet och för tillfället är vi ”begåvade” med en handlingsförlamad politisk elit som mer ser till sig själva och till andra länders medborgare. Att se om sitt eget hus blir kanske att fly till sitt gamla hemland, ifall man har något.

Vid pennan Eva-Marie Olsson. Malmö.

14 reaktioner på “Jag har bara ett land

 1. Det är inte alla som har ett gammalt hemland kvar …
  Förstår Eva-Maries frustration och oro.

  1. Jag tycker att Eva-Maries Balkan dam kan ta seden dit hon kommer. Många invandrare som bott här ett tag tycker att Sveriges generositet när det gäller dem är okej men att det sen räcker.

   1. Måste medge att jag har en viss grad av sympati för Albin. Tänk er själva, det kan inte vara lätt ha så nedsatt hörsel och syn som denna människa har, och sen fått låna hästens skygglappar. Stackars människa!

 2. Sverige har blivit ett ”Kalle Anka land” där rika och högt uppsatta PK-människor bestämmer vilka normer som gäller i samhället för oss vanliga dödliga svenskar. Ingen skolavslutning i kyrkan, inget griskött i skolmatsalen, inget julfirande i skolorna, särskilda badtider för kvinnor osv, listan kan göras hur lång som helst. Vi svenskar är fruktansvärt mesiga, vi borde gå ut och demonstrera med stora plakat att vi fått nog av detta vansinne som statsmakten tillverkat de senaste 30 åren. Vi borde kräva en folkomröstning om Islams perversa ideologi ska få finnas i Sverige överhuvudtaget.

 3. Det land som vi fått i arv av föregående generationers hårt arbetande Svenskar skall vi fortsätta att kämpa för. De grunder och värderingar de stod för skall inte falla i glömska. Att dilettanter är satta att styra över dess rättmätiga förvaltare är en nesa som sent skall glömmas, och må de skyldiga få stå till svars i rättan tid.

 4. sju klöver politikerna är Landsförrädare samt mycket grovt kriminella personer. Jag anser att de i sju klövern skall få sitt straff genom att betala den skada de gjort samt utvisas från Sverige. Men så kommer det inte bli utan vi kan bara hoppas på det krig som skall komma kommer så snart som möjligt. olof fick någon bort, sju klövern måste förstå att de är måltavla för många hundratusen personer i Sverige som vill få hämnd. Vi skall aldrig glömma detta svek sju klövern gjort mot oss. Aldrig någonsin.

 5. Jag har tänkt ut några möjliga flyktplatser inom närhåll: Svalbard, Färöarna, Yttre Hebreiderna, Island, Åland, Delar av norra Finland. Om jag är välkommen som Svensk lite längre bort, platser som Japan, Australien, Nya Zeeland eller Alaska.

  1. Du är välkommen till både Australien och Nya Zeeland förutsatt att du hu har några miljoner att investera i resp. land. Om inte så är du ej välkommen att bo där.

   Som tillfällig utlandssvenska, trodde jag i alla fall, så hade jag så småningom tänkt flytta tillbaka till Svedala. Som det ser ut nu och de framtidsutsikter som finns för vårt land, så kommer väljer jag att inte återvända.

  2. Jag tror, men är inte säker, att det fortfarande finns platser i Sverige som man kan fly till…. Köp ett torp med nåra hektar mark och börja bygg murar. hehe Smålänningarna har alltid varit duktiga på det. Glöm inte bort vår jord som vi brukat och left av i tusentals år. Folk vill inte bo på landet DET VILL JAG.

   1. The ” White flight” har ju redan pågått några år inom landet.

    Så flyttar gör ju folk fast de säger inte varför. Läpparnas bekännelse är det som gäller.

   2. Skoglund kanske vet varför de flyttar, ,men jag misstänker att Skoglund bara ser en orsak och vad värre är troligen gillar han denna orsak.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: