Fyra av fem asylboenden försvinner

Migrationsverket berättade igår att närmare 80 procent av alla privata asylboenden kan försvinna fr.o.m. nästa år.

Migrationsverkets prognos säger att behovet av privata asylboenden kommer att minska dramatiskt nästa år. Nästan 15 000 platser kommer att bli över, mycket beroende på att flyktingströmmen kommer att avta. Det finns några saker att tillägga i frågan.

Regeringen tog i början av året luft för att 500 000 asylsökande skulle anlända Sverige de närmaste fyra åren, allt enligt Migrationsverkets prognoser. Problemen har växt Sverige över huvudet redan nu, regeringen tappar väljare till främst SD p.g.a. detta och regeringen får kritik för att inte kunna hantera situationen. Nu får vi plötsligt veta att asylströmmen till Sverige minskar så dramatiskt att nästan 80 procent av alla privata asylboenden blir överflödiga. Tycker någon detta känns märkligt med tanke på att situationen i världen knappast lär förbättras kommande år?

Migrationsverket har granskats hårt de senaste veckorna och fått utstå massiv kritik för att asylbaroner som Bert Karlsson och Jim Hoppe kan ta ut vinstmarginaler på 50 procent, som kunnat stoppas in i egna bolag, i egna fickor eller kunnat användas till andra verksamheter. Kritiken har också förts mot att Migrationsverket hyrt in sig i undermåliga anläggningar. Tycker någon det känns märkligt att Migrationsverket lämnar ut denna prognos helt plötsligt?

De asylbaroner som stängt verksamheten för trogna kunder och istället satsat på den mycket lönsamma asylindustrin, hoppas förstås att den gamla verksamheten med vandrarhem, julmiddagar på fina herrgårdar o.dyl. ska kunna återupptas om de nu tvingas slå igen sin nya lönsamhet. Fel tänkt, för trogna kunder man en gång vänt ryggen lär knappast återvända.

Nu tror många att antalet asylsökande kommer att minska drastiskt nästa år efter Migrationsverkets uttalande. Fel! Antalet asylsökande kommer även fortsättningsvis ligga på väldigt höga nivåer och det som nu kommer att ske kan närmast liknas vid att hoppa ur askan in i elden. Vi vet att regeringen nu tvingar samtliga svenska kommuner att ta emot asylsökande och därmed ligger det på kommunerna att ta ansvar. I nyheterna igår kunde vi höra att helt nya områden med modulhus kan komma att uppföras, allt efter Valdemarsviksmodellen där kommunerna lovar att bygga under förutsättning att Migrationsverket (skattebetalarna) garanterar hyran i minst sex år. Om detta har vi kunnat läsa om i flera artiklar och detta är en oerhört dyr affär med kostnader upp emot 20 000 kronor i månaden per lägenhet. Bygger kommunerna inte modulhus, kan de tvingas lösa behovet genom att upplåta redan byggda lägenheter i såväl hyres- som bostadsrätter och kanske också villa- och radhusområden. Givetvis på bekostnad av att de bostadsköer som redan växer sig allt längre, kommer att bli passerade och de bostadssökande tvingas vänta ännu längre på en egen eller ny bostad.

Du som fortfarande tror att Migrationsverkets information från igår innebär färre asylsökande och färre problem, lär nog få svårt att sova även framöver.

Källa: SVT

10 thoughts on “Fyra av fem asylboenden försvinner

  1. De körde över kommunernas självstyre vad gäller de ensamkommande skäggbarnen. Ska de införa samma tvång för alla asylsökande tycker jag att kommunerna ska lämna över styret och ekonomin till Stefan Löfven och Magdalena.

    • Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
      Gruvmor skriver:

      Ja självstyre på papper är inte vatten värt.

  2. Den prognosen måste vara beställd av sju-klövern. En prognos som är lika trovärdig som Ullenhags myter. Nu kan man hänvisa till den i debatten och vinner ytterligare någon tid vid makten innan sanningen visar sig i kaoset.

  3. Förr eller senare tar platserna slut, då kommer automatiskt ”flykting”strömmen att avta. Finns det ingen möjlighet att slussa vidare så kommer det inte finnas något alternativ till att ta emot fler. Stefan Löfven kan sitta helt lugnt och behöver inte agera på något sätt, bara tala om att nu är kalaset slut och det är dags att sopa upp resterna.

    Snacka om att ta den lättaste vägen!

  4. U-länderna ökar sin folkmängd med 80 miljoner per år.
    Vi ser inget slut på striderna världen över.
    Sverige signalerar att här finns både bostad och bidrag.
    Migrationsverket förväntar sig färre invandrare????
    Snarare tvärt om skulle jag tro.
    Det vi ser idag är en liten flodvågen som kommer att följas av en tsunami.
    Reinfeldt öppnade dammluckorna, nu går de inte att stänga.

  5. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Den stora frågan som alltjämt hänger i luften är, vad ska vi som vanliga ”svenssons” göra? Valet 2018 ter sig komma alltför sent, man börjar dessutom tvivla att ens röst ö h t har någon betydelse.

KommenteraAvbryt svar