Militanta judar kan fängslas utan rättegång

MELLANÖSTERN. Israeliska myndigheter skärper tonen mot judiska extremister. De som misstänks för politiskt våld mot palestinier kan framöver komma att placeras i administrativt häkte, det vill säga fängslas utan rättegång.

Beskedet meddelades av regeringstjänstemän på söndagen, rapporterar Reuters. Det nya beslutet kommer i kölvattnet av en mordbrand mot en palestinsk familj i fredags och en knivattack mot en prideparad i Jerusalem i torsdags.

Judiska bosättare misstänks för dådet i byn Duma, då ett spädbarn brändes inne och pojkens bror och föräldrar fick livshotande skador. En ultraortodox jude, som beskrivs som religiös fanatiker, har gripits för knivattacken mot pridetåget. Sex personer knivhöggs och en 16-årig flicka dog av sina skador.

1 thoughts on “Militanta judar kan fängslas utan rättegång

  1. Inte mer än rätt anser jag. Dessa fåntrattar som tror att nån jävla fantasi har gett dem ett land, som inbillar sig att de har nån ”gudomlig” rätt till landet (istället för den rätt som vilket makt som helst som tagit någons område har, vilket inkluderar typ alla nationer) ska bara hållas kort. De ska behandlas som de vore muslimska motsvarigheter.

    För vad vore vilket land som helst om det inte köpts, ockuperats, krigats och invaderats? Fast vi ska komma ihåg att problemen i det brittiska protektoratet ”palestina” började med massinvandring. De rasistiska araberna gillade inte att det kom just judar och köpte mark av muslimer så de började terrorisera dem, vilket sedan fick judarna att försvara sig med samma metoder. Det började redan på 20-talet om jag inte minns fel (Sternligan var således inte de första som försvarade sig med terror)

Kommentera