Jason ”Timbuktu” Diakité – andra ska bidra

Den vänsterextremistiske våldsromantikern Jason ”Timbuktu” Diakité, som bland annat varit med och gjort låten ”Svarta Duvor & Vissna Liljor” där han sjunger om att ”dunka Jimmie gul och blå och hissa i en flaggstång” var årets invigningstalare på Stockholm Pride Festival, där han ägnade talet åt vänsterpolitik och rasade mot klasskillnader. – Sverige är ett jämlikt land, men inte för alla och inte hela tiden. Vi har mycket arbete kvar, sade Jason Diakité och fortsatte

 – ”Vi ser hur folkvalda representanter sätter näringslivet framför folkets intresse. Samma näringsliv maximerar sin tillväxt och undviker samtidigt att betala skatt och bidra till att göra ett bättre samhälle, säger Timbuktu i slutet på talet. Han rasar mot dagens samhällsstruktur där pengar värderas högre än människor. Han ger också en känga mot klasskillnaderna. – ”Vi ser i dag hur den nedmonterade välfärden i Sverige och Europa har lett till att allt fler och fler har sämre ställt ekonomiskt. Och hur den verklighet som många lever i känns hopplös. Samtidigt som ett fåtal aktörer konsoliderar större förmögenhet. Och hur skillnaderna mellan oss växer hela tiden inom det dolda.”

”Pengar värderas högre än människor”, påstår Jason ”Timbuktu” Diakité och det verkar vad dubbelmoralisten själv lever efter.

”Timbuktu” har engagemang i inte mindre än 7 olika bolag som verkar på den marknad han kritiserar.

2015-07-31_0519

På den marknad som Timbuktu kritiserar har han samlat över 15 miljoner kronor hittills som han istället för att ta ut som lön och betala skatt samlar på hög och placerat för att tjäna ännu mer pengar på kapitalinkomster på marknaden. Samma marknad Timbuktu ägnar mycket av sin musikaliska gärning åt att kritisera, som exempelvis i klassiska ”Alla vill till himmelen”.

”Man vill kamma in vinningen men sår inga frön”.

– Pettersson menar att Jason ”Timbuktu” Diakité är en typisk vänstermänniska som pratar om solidaritet men skor sig själv och tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra och yrar om att andra ska bidra…

17 thoughts on “Jason ”Timbuktu” Diakité – andra ska bidra

  1. Sann historia: En gång i vintras stod jag utanför Hemköp på Hornsgatan för att vänta in en polare. Utanför satt den obligatoriske EU-migranten och tiggde. Jason kom gående och jag kände igen honom direkt. Det självgoda leendet. Han passerade tiggaren utan att ens ge honom ögonkontakt och gick in på Hemköp för att konsumera. Den goda människan?

  2. För mig har V- och MP-mupparna (S har kvalificerat sig också) blivit synonyma med förmyndarskap och dubbelmoral. Det som de skäller alla ”andra” för gäller inte dem själva. Vilka tror de att de är – överheten/adeln – som de säger sig bekämpa.

  3. Timbuktu är bara EN i raden av sosssar, kommunister och miljöextremister som mästrar och fördömer ANDRA. NI ska använda miljöfärger. NI ska inte få flyga på semester. NI ska inte få omvandla hyreslägenheten till borätt. Ert företag ska skattas ihjäl…. Kreml är läroboken.

    Dessutom…
    Tiggarna får sälja tidningar utan moms… och deras ”arbete” är helt undantaget från minsta krav på redovisning…

    • Varför kräver inte skatteverket att tiggarna har kassaapparat?
      Blom- och fruktförsäljarna på morget måste ha kassaapparat.

  4. Och likväl kämpar Diakité et al. för att importera en ny underklass, ett nytt trasproletariat som till stora delar är och kommer alltid att förbli oanställningsbara. Diakité och alla andra med personlig förmögenhet kommer alltid att klara sig som de alltid har gjort, det är den verkliga arbetarklassen som får ta smällen och det på flera sätt.

    Det är märkligt att Diakité och alla andra i den nya överklassen (läs Julia Caesar) som har grav slag sida åt babord verkar sträva efter det samhälle vi hade före förrförra sekelskiftet medan de värdekonservativa strävar framåt. Fast alla värdekonservativa är inte alltid vad de synes vara (http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kd-ledaren-fog-for-sjalvkritik), det verkar ha smugit sig in katter bland hermelinerna.

    Det måste till en förändring i politiken, vi väljare måste se till att vår vrede utgör ett större hot för den politiska klassen än åsiktsmaffian på Södermalm. Just nu verkar i alla fall nästan var fjärde väljare ha insett vad som skrämmer mest.

  5. Apropå……….. att ”undvika att betala skatt och bidra till att göra ett bättre samhälle”, som Jason utrycker det.

    Menar han dessa? Som är ansvariga för den ”nedmonterade välfärden”, som han då påstår.

    Det pågår ett omfattande kassafusk och ekonomiskt slarv bland pizzerior, caféer och kiosker på västkusten. Det visar de oanmälda kontroller som
    Skatteverket gjorde under sommaren.

    Det kan vara att man systematiskt ”missar” att slå in varor i kassan eller att man slarvar med att föra loggbok över arbetade arbetspass.

    Av 400 serveringar runt om på västkusten som fått besök av Skatteverket under sommaren är det nästan 40 procent som har fått någon typ av anmärkning.

    http://www.di.se/artiklar/2015/7/30/slarv-och-fusk-pa-serveringar/

KommenteraAvbryt svar