Två gripna i Göteborg för terroristbrott i Syrien

ISLAM. Två personer har gripits i Göteborg misstänkta för terrorbrott genom mord i Syrien uppger Säpo. Flera tillslag genomfördes under förmiddagen med stöd från Nationella insatsstyrkan och Polisregion Väst.

– De misstänkta gärningarna har begåtts i Syrien under år 2013. De frihetsberövade är 30 respektive 32 år gamla, svenska medborgare och bosatta i Göteborg, säger kammaråklagare Ronnie Jacobsson i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.
Stark förundersökningssekretess gör att ingen ytterligare information om gripandena kommer lämnas ut, skriver myndigheten. Ytterligare en person är anhållen i sin frånvaro.

Åklagarmyndighetens pressmeddelande

  • 30-åringen är invandrare från södra Etiopien och kom till Sverige 1989.
  • 32-åringen är Hassan Al-Mandlawi, född i Iraks huvudstad Bagdad och kom till Sverige som barn 1991.
  • En person är anhållen i sin frånvaro.
  • Båda muslimerna är tidigare dömda för brott.

-Pettersson tycker vi ska börja med att dra in medborgarskapet för muslimerna och sedan skicka dem till lämpligt land för rättegång och dom.

2015-07-23_2037

21 thoughts on “Två gripna i Göteborg för terroristbrott i Syrien

  1. Nu måste vi allihopa läsare följa upp vad som sker efter gripande av dessa terrorister och halshuggare vi vet att islam inte tycker om folk som tillhör kristendomen, som vi i Sverige.

    • angelicaplacet:
      Albin drar vals efter vals. Albin är Bilans anagram. Se här:
      Bilan Osman | Expressen

      http://www.expressen.se/kronikorer/bilan-osman

      Född: 1992. Började skriva för Expressen: Sommaren 2014 Har tidigare: Pluggat multijournalistik på Bona folkhögskola i Motala Skriver om: Rasism, feminism och …

      Du har inte läst min insändare Aiysha/30 juni inspirerat av just den där varelse. Hen är här på bloggen med uppdrag från arbetsgivaren: att provocera och tjalla för blaskans ’dödspatruller’
      Like I care !

    • Jag är rädd att hon kommer springande för att ”rädda” mördarna. Blev också arg när nyheterna kallar dem svenska ungdomar. Visserligen har de svenska medborgarskap men 30-åringar är inga ungdomar.

  2. Regeringen kan icke göra någonting – av humanitära skäl får ingen skickas tillbaka för rättvisa.

    Alla halshuggare och terrorister får vara kvar på arbetsplatser eller försörjda av våra pengar och leva i landet som din granne tex sen 2013.

      • Nä, i sjupartiregeringen finns inga riktiga män, dom föredrar att plåga och utsätta sitt eget folk för närvaron av halshuggare och terrorister istället.

      • Därför är du kvar här och fortsätter mumsa och knapra på bidrag, rapa och fisa, fisa och rapa på våra skattepengar, din usla flugolog Bilan/Bilag/Bidrag ….
        Ät flugor istället, din kameleont !

      • Albin – bloggens bihang:

        Därför är du kvar här och fortsätter mumsa och knapra på bidrag, rapa och fisa, fisa och rapa på våra skattepengar, din usla flugolog Bilan/Bilag/Bidrag ….
        Ät flugor istället, din kameleont !

      • Ja som svensk får man tåla att bli hånad av en nysvensk. Du är nog en väldigt argsint person. Här i sverige är vi vana att bryta åsikter mot varandra utan att förfalla till simpla personangrepp.
        Varför inte vara lite tacksam mot oss som har gett dig en möjlighet att leva ett bra liv.

      • Mimmi N,
        du kan ju inte skylla på Albin egentligen.

        Pettersson,Skoglund,Karlsson,Q, med flera vill ju att bloggkommentarer ska gestalta sig på detta vis.

        det är deras bloggplats.

    • Albin/Bilang/Bihang gå och föreläs om din frihet i hijab, niqab – huckel.
      Jag fick inte ett bättre liv här – var bara gymnasielärare ett tag men så valde jag att frilansa hos Bonniers (underhållande tidningar). Och i mitt land var jag högskolelärare med huvudkurs om Shakespeare och elisabetanska teatern.
      Jag kan svenska bättre än du – Expressens debattör, bleah !!!
      Nån annan gång ska jag säga vad din sort heter i folks mun med översättning och allt.
      DU ÄR INTE SVENSK !!!

  3. Har inte ÖB informerat polisen om att vi har ”svenska” trupper i strid i Syrien? Precis som vi har i många svenska städer nuförtiden.

    Eller går inte dessa under ÖB:s ansvar?

    Det kanske är migrationsverkets trupper? Så är det nog.

  4. Ur vilken bok har dessa mördare hämtat inspiration?

    Ur vilken bok hämtar mehmet kaplan sin inspiration?

    Det finns EN lösning på problemet.

    Förbjud islam och kasta ur varenda muslim ut ur landet!

  5. Och var är Mona? Ska hon tala de här ungdomarna tillrätta såsom vore de busungar i stil med Emil i Lönneberga. Utvisa dem eller skicka dem till domstolen i Haag! De har inget här att göra och har förverkat sitt svenska medborgarskap.

KommenteraAvbryt svar