Snacka om självmål

Att Jan Sjunnesson tänker arrangera en Prideparad genom muslimtäta områden gillas inte av alla, framför allt inte av vänstern och delar av HBTQ-rörelsen.

Nu arrangeras en “motmarsch” av några vi får förmoda tillhör den vänstra sidan av HBTQ-rörelsen och i all sin okunnighet gör “motdemonstranterna” en rad självmål, förmodligen utan att de vet om det.

Emilie Mårtensson som är arrangör av “motmarschen” gör det första självmålet.

“När jag såg det första Prideevenemanget tänkte jag att det var något bra, att Pride sprider sig. Men sen upptäckte jag vem som står som arrangör.”

Ett evenemang är alltså bra, så länge rätt personer arrangerar dem. Saken i sig är alltså inte viktig, utan vem som står för arrangemanget.

Självmål nummer två står den vänsterorienterade tidningen ETC för.

“Initiativet har uppmärksammats på sociala medier och fått skarp kritik från HBTQ-aktivister, som menar att det enda syftet med SD-anhängarnas evenemang är att försöka provocera boende med muslimsk bakgrund på Järvafältet.”

Med dessa ord påvisar ETC att just muslimer är intoleranta mot HBTQ-personer. Det står inte judar, det står inte kristna, det står inte buddister, det står inte hinduer, det står muslimer.

Länk

Emilie Mårtensson står för det tredje självmålet.

“Inga former av Whitewashing eller Pinkwashing är okej och Pride är vårt.”

Med orden “Pride är vårt” exkluderar denna motmarsch samtliga HBTQ-personer som inte riktigt håller med Emilie och hennes vänner, exempelvis Alexander Bard och denne Robin Granholm.

Skärmklipp

 

Länk

Självmål nummer fyra står Noah Nord, en annan av “motdemontranterna” för.

”Vi vill markera mot den här rasismen.”

M.a.o. visar hon vänsterns fördomar. Tillhör man inte vänstern är man rasist om man vill arrangera en prideparad genom Sveriges förorter och Nord påvisar att man inte kan vara HBTQ-person om man visar sympatier för Sverigedemokraterna (mer om detta nedan).

Länk

Självmål nummer fem står självaste RFSL för.

“Pride behövs överallt och alla HBTQ-personers rättigheter är viktiga, oavsett till exempel bostadsort, ursprung och religion”.

Ja men snälla RFSL. Pride Järva arrangeras för att se om homosexuella, transsexuella och bisexuella personer öppet kan visa sin läggning i just muslimtäta områden. Islam är annars inte känt för att visa sin tolerans mot dessa personer.

Samma RFSL står för självmål nummer sex.

“Många av dessa arrangeras just av HBTQ-personer som kämpat för att kunna fortsätta bo på den plats de önskar, som inte vill känna sig tvungna att flytta för att de upplevt homofobi eller transfobi.”

Per Pettersson, homosexuell och liberal debattör, skrev i Expressen för bara en månad sedan att han upplevt hur intoleransen och trakasserierna ökat mot “oliktänkande” och han inte längre vill bo kvar på Järvafältet.

Länk

Ulrika Westerlund, ordförande i RFSL, står för självmål nummer sju.

“Initiativtagaren till det som kallas Pride Järva är ingen som kämpar för HBTQ-personers rättigheter”.

Är det inte just det Pride Järva går ut på? Vill initiativtagarna inte visa att HBTQ-personer har rätt att visa sin läggning också i de svenska förorter som domineras av muslimer? HBTQ-personers rättigheter i muslimska länder är minimala, men nu gäller detta Sverige och då är det väl bra om också muslimer visar sin tolerans och det faktum att också de har en skyldighet mot HBTQ-rörelsen och det svenska samhällets grundregler.

Länk

Så här kan jag fortsätta, men överlåter åt er att själva googla. En sak vill jag tillägga. Det är ont om partiledare i årets Pride, men så är det inte valår och därför inte lika intressant att värva röster. Bara miljöpartisterna Romson och Fridolin tycks bli närvarande. I många av Pride Järvas motståndares texter, står att Jan Sjunnesson vill göra politiska poäng av sin parad, vilket han förövrigt inte förnekar. Eftersom både Åsa Romson och Gustav Fridolin är gifta med en person av motsatt kön, förutsätter jag att de inte är homosexuella, transsexuella, queerpersoner…möjligen bisexuella. Så varför närvara de om det inte är för att skaffa sig billiga poäng? Möjligen självmål nummer åtta.

Jan Sjunnesson har med sitt initiativ nått exakt dit han vill. Han har skapat en debatt om toleransen för HBTQ-personer i de muslimtäta förorterna. Att tänka kanske inte är antirasisternas starkaste sida, för nu lär debatten föras upp på en nivå när muslimska företrädare, allt från imamer till islamister, verkligen måste bekänna färg. Det mest spännande blir att se om antirasisterna och HBTQ-rörelsen kommer att gilla de svar de får.

Jo, just det. Jag lovade återkomma till Sverigedemokraterna och HBTQ-rörelsen. Gaytidningen QX hade 2013 en omröstning på sin sajt, angående medlemmarnas partisympatier. SD blev största parti och redan 2010 visade en undersökning i samma tidning att SD var på stark frammarsch bland HBT-personer. En annan genant uppgift för RFSL, Emilie Mårtensson och andra som kallar Sjunnessons Pride Järva för rasistisk, är att SD har en av få riksdagsledamöter som öppet visat sin sexuella läggning.

14 thoughts on “Snacka om självmål

 1. […] ”Att Jan Sjunnesson tänker arrangera en Prideparad genom muslimtäta områden gillas inte av alla, framför allt inte av vänstern och delar av HBTQ-rörelsen. Nu arrangeras en ”motmarsch” av några vi får förmoda tillhör den vänstra sidan av HBTQ-rörelsen och i all sin okunnighet gör ”motdemonstranterna” en rad självmål, förmodligen utan att de vet om det.” Läs mer här på Petterssonsblogg. […]

 2. Visst är det bra att SD sympatisörer tar sig an de homosexuellas problem.
  Många verkar vara lite rädda för avvikande sexualitet, verkligen bra att SD folk går i täten för att försvara de homosexuellas intressen.

 3. Bra sammanställt och analyserat av dig, Stefan K.

  Klockrent om de ledande och hycklande HBTQ-människor som tror att deras uppfattning endast är den rätta, ( som vanligt skulle jag vilja säga).

  Dessutom att de INTE tillåter att andra människor vill finna andra vägar för arrangemang, för att uppmärksamma HBTQ-problem i Sveriges, där de verkligen finns . Bevisligen.

  Tobias Petersson är talesperson för organisationen Perspektiv på Israel (PPI) och skriver ett debattinlägg rörandes detta ämne.

  “RFSL och Stockholm Pride vill arbeta med utgångspunkt i ett antirasistiskt engagemang. Det är bra. Men de bör i så fall också vara självkritiska till hur konsekvent deras antirasistiska engagemang har varit. Har de agerat konsekvent i sin intersektionella och antirasistiska kamp mot allt hat, om vi tittar bakåt i tiden?

  Vi behöver inte gå så långt tillbaka för att finna att så inte är fallet.

  Förra årets prideparad i Stockholm bjöd på hat mot Israel. I prideparaden fanns en högljudd sektion som skrek: “Länge leve intifadan!” och “Bojkotta Israel!”, hela vägen genom Stockholm city.

  Uppmaningar till bojkott är en del av den så kallade BDS-rörelsens strategier. BDS står för bojkott, deinvestering och sanktioner (mot Israel). Enligt Simon Wiesenthalcentret, en internationellt aktad organisation som kartlägger antisemitism så är BDS antisemitiskt.”

  http://nyheter24.se/debatt/804650-stockholm-pride-far-inte-tillata-rasistiska-budskap-i-arets-parad

 4. Jag är så tröt på att dessa människor ska skylta med att sticka kuken i någon annans rövhål. Inte gå jag som är Hetero ut på stan med en fjäderbuske mellan skinkorna och skylta med min “läggning”. Låt dem packa skit det är deras sak men att förgifta ungdomen med dessa idéer är för jävligt. Samma gäller för flator och allt annat som döljer sig bakom bokstäverna “HBTQ”.

 5. Blodsven har rätt det är tack vare fulmedia som man blir så anti på dem. Det finns knappt ett program fr allt på radio där man alltid drar fram allehanda bögar och flator och har djupa förstående samtal Lotta B får väl snart en professur i ämnet, men hon är ju väl insatt…..

  • SVT hade i morse en mindre talangfull, invandrare som programledare, naturligtvis med ett regnbågsfärgat (klock)armband runt handleden.

   Om det dessutom var en stjärtgosse gav det nog jackpot i mediafloskelpoäng.

 6. Vänstertöntarna snärjer in sig i sina egna lögner, man
  försöker att ge sken av att vara tolerant, men i själva
  verket är dessa varelser dom mest intoleranta och
  fördomsfulla figurer som finns.
  Inte någon annanstans är uttrycket, Tomma Tunnor skramlar
  mest, så relevant som hos vänstertöntar.
  Det snackas om att folk från Mena länder har låg IQ, ja men då
  har vi kanske förklaringen till varför vänstern alltid skrider till’
  försvar för dessa. Dom befinner sig själva på samma nivå!

 7. Jag förstår inte varför dessa rövknullare av manligt kön och dessa fittslickare av kvinnligt kön får så mycken uppmärksamhet i media. Varför kan inte dessa kvinnor och män mötas i ett normalt umgänge i stället för i perversitet.

  • Nej själv har jag aldrig förstått varför vi som inte är
   homo hela tiden måste få upptryckt i ansiktet deras
   sexuella läggning, dom kan givetvis inte hjälpa om dom
   föds annorlunda, och ska inte hånas eller förtryckas för
   det. Men en sak förstår jag inte, varför måste dessa
   människor apa sig så i sina parader? Man gör ju för fan
   allt för att dom som inte är annorlunda får avsmak när
   dom beter sig som dom gör i sina så kallade parader,
   och det motverkar förmodligen deras avsikter om
   tolerans, ialla fall är det så för mig!

  • De får medial uppmärksamhet tack vare att fulmedia mestadels består av just bögar, flator, PK-arslen och vänsterpajaser…

Kommentera