Kim avrättade minister med luftvärnskanon

GALENSKAP. Nu bekräftar Nordkorea officiellt att landets försvarsminister Hyon Yong Chol avrättats för vad man uppger är ”illojalt beteende” mot landets ledare Kim Jong-un, rapporterar nyhetsbyrån AP. Enligt uppgifterna ska Hyon ha avrättats i maj genom att skjutas med en luftvärnskanon och anklagelserna ska bland annat ha bestått i att han baktalat Kim och dessutom ha råkat somna på ett möte. Sedan han kom till makten 2011 har Kim avrättat en rad officiella personer. En sydkoreanska källor har över 70 stycken avrättats de senaste åren och enligt bedömare tyder de blodiga utrensningarna på att Kim fortfarande slåss för att etablera sin makt.

 

8 thoughts on “Kim avrättade minister med luftvärnskanon

  1. Ja vi har varit skickliga i att behålla demokratin, så vi slipper sådana skändligheter.
    Men det gäller att hålla de ideologiska och tvärsäkra på plats .

  2. Det är ingen som blivit avrättad med en luftvärnskanon! Det är en tidningsanka påhittad av någon. Ministern lever och har synts vid liv och hälsa efter den påstådda avrättningen…

  3. Det bästa han hade kunnat göra är att rikta puffran mot
    sin egen tjocka skalle det fettot. Kommunisterna här i
    Sverige gnäller över att kungligheterna ärver sin makt,
    men när samma sak görs inom ett kommunistiskt
    system, ja då håller dom käften. Hycklarna!

    • Kungen har ingen makt, den lilla makt han hade när han tillträdde tog Palme ifrån honom (Torekovskompromissen). Däremot har han inflytande och det är därför vissa journalister, som också har inflytande, är emot honom.

      Jag är egentligen emot monarkin av principiella skäl men så länge som Bernadottarna utstår ett liv i en glasbur, visserligen en gyllene sådan, kan jag förbise mina principiella inställningar. Det är dessutom oerhört ekonomiskt fördelaktigt. Apanaget är räntan på den statsskuld Jean Baptiste löste och den kommer vi inte undan oavsett om vi har monarki eller republik.

      Om vi avskaffade monarkin vem skulle då bli president? HSB, Maud eller, värsta av alla, Fredrik? Förutom att det blev dubbelt så dyrt skulle det bli hälften så bra.

      Sedan är det ingen nackdel att totalitära regimer utrotar sig själva. Att Nordkorea överhuvudtaget finns kan vi tacka en vilseledd opinion och Harry S Truman för. Hade Douglas MacArthur fått sköta Koreakriget hade vi haft ett demokratiskt Korea och högst troligt hade både Sovjet och det kommunistiska Kina kapsejsat på kuppen.

      • Kungafamiljen ger good- will till Sverige och genererar stora summor till landet, bättre reklam har vi knappt, tycker jag. Victoria och Daniel är goda representanter för ett föryngrat kungahus.

      • Precis, det kan man se när Kungafamiljen besöker
        ett annat land, massor av människor möter upp,
        hur stor publik syns när vår märkliga statsminister
        dyker upp utomlands? Att sen kungen inte har
        någon formell makt, det har han inte haft på länge,
        men som sagt, alla andra alternativ är sämre och
        dyrare!

KommenteraAvbryt svar