Flyktingpolitiken leder Sverige in i väggen

Det är fortfarande Miljöpartiets extrema flyktingpolitik som sätter agendan och varken socialisterna eller de borgerliga tar medborgarnas oro på allvar.

Det skriver Staffan Danielsson (C) i en debattartikel i Expressen. Danielsson är kritisk mot sitt eget parti, som han menar inte bara ställer sig bakom nuvarande politik, utan som också vill gå ett steg längre med ännu generösare regler.

Danielsson påpekar det absurda i att lilla Sverige med 2 procent av EU:s befolkning, nu kommer att ta emot 40 procent av alla ensamkommande som anländer till kontinenten utan id-handlingar. Kostnaden för de 12 000 som Migrationsverket flaggat för kommer att uppgå till 12 miljarder, kostnaden för de som kommit tidigare år inte medräknad.

Det finns en splittring i Alliansen där Staffan Danielssons eget parti nu är det enda som inte framför hårdare och fler krav på de som anländer till Sverige. Partiernas ungdomsförbund har också reagerat kraftigt på moderpartiernas hårdare linje, en linje som de enbart driver för att vinna tillbaks de hundratusentals väljare som valt att gå över till SD. Detta kommer inte att bli lätt, för även om Danielsson tillhör de som genom åren sett nyktrast på svensk flyktingpolitik, har hans eget parti hunnit rasera mycket av den välfärd och den framtidstro många hårt arbetande skattebetalare byggt upp. Väljare som gått till SD har fått nog och tilliten till de partier som raserat så mycket är idag närmast obefintlig.

Danielsson skriver att han är orolig för att Sverige kommer att gå in i väggen om nuvarande flyktingpolitik tillåts fortsätta. Just den oron Staffan, är precis den som gjort att allt fler skattebetalande medborgare valt att ty sig till SD och som SCB kunde berätta i våras finns allt fler med invandrarbakgrund bland dessa.

Källa: Expressen

Personligen tror jag inte bara att Sverige kommer att gå in i väggen. Jag befarar att den slapphänta asylpolitiken kommer att braka rakt genom denna vägg och försätta våra barn och barnbarn i en situation ingen av oss kunde ana för vara ett decennium sedan.

En annan som använder hårda ord om svensk asylpolitik är Johan Westerholm (S) på den mycket läsvärda Ledarsidorna, som i en gästkrönika i GP menar att migrations- och bostadspolitiken är en molotov-cocktail som kommer att brisera förr eller senare. Frågan är inte om, utan när och i vilken kommun.

Källa: GP

Tydligt är att allt fler börjar förstå det som SD förstått i flera år. Tyvärr tillhör inte de styrande denna skara. Regeringen och riksdagsmajoriteten ämnar fortsätta denna tragiska utveckling, för hu så hemskt om de skulle gå SD:s väg och införa en asylpolitik som resten av Europas länder. Hellre raserar de landet än låter det ske…tragiskt men sant!

14 thoughts on “Flyktingpolitiken leder Sverige in i väggen

  1. Ingen tvekan om att du har rätt. Invandrare kommer att sänka Sverige inom några få år. Hoppas Löfven och hans kompisar i regeringen är med på båten när vi sjunker.

  2. Invandrare?: Flyktingar, arbetskraft, lycksökare, sabotörer, muslimer.
    Har vi någon sortering?
    En sak är säker: När sista ”nödställda” kliver ombord på lilla räddningsbåten, Sverige, sjunker båten.
    =>Alla drunknar.

  3. Det här landet kommer inte finnas om 20 år. Det ska bli världsregering och alla nationalstater ska krossas. Först blir det laglöshet och anarki, därefter kommer ”lösningen” – en global superstat. Politikerna vet om det, men säger inget.

  4. Stefan du ”befarar” men dina belägg är tunna, kanske du har rätt eller fel men varför?

    • Albin du knarka på bloggen igen. Man kan nästan befara att du inte klara dig utan och tar skada på något vis eftersom dina kommentarer liknar allt mer rena rama svammel. Kan vi hjälpa dig med nånting som lindra dina vaneföreställningar.

      • Ludde då gör du mig sällskap i (det heter knarkandet) det.
        Ja du kan hjälpa mig i att bekämpa mobbing och generaliseringar om olika folks karaktär.

    • Sover flugorna ? Vad upptäckte Bilan när hen som barn forskade om flugor och undrade nyfiket om flugorna sover på natten. Bilan Osman var ’flugologen’ som inspirerade min senaste teckning. Sådär ….Albin/Bilan – född i Sverige och försörjd av svenskarnas skattemedel.

      • Här är Bilans lista över mästerveken publicerade av Expressen. MEN HEN ÄR INGE FLYKTING – sägs det….

        Bilan Osman
        Frihet är inte att ta av sig hijaben
        24 jun
        Vi är många som är oroliga i det här landet
        10 jun
        Jag önskar att allmänheten kunde se bortom min hudfärg
        27 maj

        Fakta om Bilan Osman – FLUGOLOGEN
        Född: 1992
        Började skriva för Expressen: Sommaren 2014
        Har tidigare: Pluggat multijournalistik på Bona folkhögskola i Motala
        Skriver om: Rasism, feminism och det mesta som rör mänskliga rättigheter
        Gillar: Att vara osunt mycket med min familj och skryta om min älskade hemstad Linköping.
        Bonusinfo: Gjorde min första journalistiska granskning vid 5 års ålder. Undersökte om flugor någonsin sover, och skrev sedan en text om resultatet.

    • Varför jag har rätt eller fel? I vad då? Mina onda aningar?

      Mina belägg har inget med detta att göra, men kontakta gärna Staffan Danielsson och Johan Westerholm som skrivit artiklarna detta blogginlägg grundar sig på.

      Jag har sett Sverige förändras synonymen Albin. Det kanske inte du har och kanske du inte bryr dig. En arbetskamrat med polskt ursprung sade en bra sak för någon vecka sedan. ”Detta är inte det Sverige jag och min man flyttade till”.

      Jag förstår att synonymen Albin inte trivs lika bra i det Sverige som allt mer börjar ifrågasätta svensk flyktingpolitik. Visst var det roligare när alla gullade med i hyllningskören…

    • ”Dina belägg är tunna” ?? Jaha, då kan du kanske tala
      om för läsarna här vad landet heter där Islam härskar
      och där det råder fred? Väntar med spänning Albin,
      fega nu inte ur, utan fram med bevisen!

      Jo massinvandring från instabila Arabländer är farlig!

      • Tony jag försvarar inga muslimska länder de flesta av dem är utvecklingsländer och många av dem naturligtvis inte så roligt att ha och göra med.
        Men listan på länder som är odemokratiska och inte respekterar de mänskliga rättigheterna är lång.
        Tony om du tror att jag är ute efter att försvara Islam eller de länder där Islam är den största religionen så tror du fel.
        Angående tunna belägg, så tycker jag att om man befarar något, så är det trevligt om de fakta som ligger till grund för
        farhågan redovisas.
        När det gäller religion så är min melodi, frihet från religion och frihet till valfri åskådning.
        Alltså såsom vi har det nu.

Kommentera