Rånvåg mot äldre i deras hem

INVANDRARBROTT. Männen ger sig på äldre personer i deras hem. De knuffar omkull åldringarna och länsar sedan deras hem på värdesaker. En rånvåg har svept in över Värmland i helgen – nu manar polisen till försiktighet.

– Det är himla trist att behöva begränsa människor, men det är verkligen bra att kolla i titthålet på dörren och inte öppna för folk man inte känner, säger Eva Högfeldt Pettersson vid polisen i Värmland.

Under helgen har flera åldringar i Värmland varit måltavla för kriminella. På natten till lördagen väcktes en 90-årig man i Arvika av ljud i sin bostad. När han gick upp för att kolla vad som hänt möttes han av två män som knuffade till honom och länsade hemmet på kontanter och värdesaker.

Lördagen gick i samma fruktansvärda tecken. Fler äldre skulle rånas på värdesaker av två gärningsmän.

Vid 18-tiden kom larm från en kvinna i 85-årsåldern som knuffats omkull i sitt hem när hon öppnat för två okända unga män. De två stal sedan hennes handväska. Kort därefter gick två män in på ett äldreboende i Bäckhammar och gav sig på ytterligare en äldre kvinna.

– Vi följde då efter de här två männen som färdades i en grå Ford. Men vi tappade dem på vägen, säger Eva Högfeldt Pettersson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Färden gick mot Gullspång och strax därefter skedde en liknande rånattack mot en äldre kvinna – i just Gullspång.

– Och innan de här två brotten i Kristinehamn och Bäckhammar så ska två män ha gått in hos en äldre person i Örebro. Vi har anledning att misstänka att några av de här brotten begåtts av samma gärningsmän eftersom det är samma tillvägagångssätt, säger Eva Högfeldt Pettersson.

Efter rånvågen manar nu polisen till försiktighet. Äldre personer är allt för ofta måltavla för kriminell verksamhet och det gäller att tänka på vem man släpper in i sitt hem.

– Det är vidriga brott. De här äldre personerna blir helt omkullkastade, deras trygga världs ställs på ända. Det är hemskt att behöva begränsa en människa men i fall som detta är det väl värt att titta i kikhålet i dörren och inte släppa in någon man inte känner, säger Eva Högfeldt Pettersson.

-Pettersson hittade ovanstående i Expressen/GT/SVT men trots att vi nog alla håller med om att det är vidriga brott så glömmer skittidningarna statsteven några detaljer i signalementet. Nämligen att det är två män i 20-årsåldern, ljusa i hyn som pratar dålig svenska, klädda i kortbyxor. Värmlands Folkblad  och NWT.se döljer dock inte den utländska kopplingen…

 

7 thoughts on “Rånvåg mot äldre i deras hem

 1. Ja det är äldre Människor, kvinnor som blir våldtagna, som
  får betala priset för hjärndöda politikers våta dröm om att om
  man öppnar gränserna helt, så väller det in enbart GODA
  människor från länder där brottsligheten är hög.

 2. “Vi tappade dem på vägen”??? Tog bensinen slut, eller var det som vanligt konflikt och beröringsskräcken som tog över….

 3. De två fega männen i 20-års åldern pratade dålig svenska.

  Vilket innebär att de är “svenskar”.

 4. Pettersson – det värker i hjärtat när man läser detta, och det kokar i ådrorna.

 5. “Ljushyade som pratade dålig svenska” –
  om gärningsmännen vore mörkhyade –
  hade då NWT och VF skrivit det?

Kommentera