27 thoughts on “Upprop för Grekland

 1. Grekerna ska icke ha ett öre. EU eliten får personligt inställa sej där o dela med sej av sitt överflöd. Vi ställer inte upp.

 2. Leif G.W. beskriver bra i AB eller om det var Expressen idag hur eliten i Grekland skor sig något in i hästväg, Polisprofessorn har inside information….
  Att ge konkursboet Grekland 500miljarder kronor ytterligare i lån är bara rent och skärt VANSINNE!!!

  • Leif GW Persson, “Ett stort skämt” – artikeln finns i Expressen och säger allt om de jävla degosarna!!

 3. Visserligen har grekerna misskött sig, men det ursäktar inte att Långtbortistan redaktionen kraftigt överdriver.
  Tänk på att en del tror lika starkt på bloggen som andra tror på bibeln.

  • Vågar man ställa frågan om vilket bokverk som du tror på?
   Det finns nämligen en annan bok som är mycket farligare att tro på än bibeln åtminstone för oss som inte tror på något fantasifoster överhuvudtaget utan fakta.

   • Wally , jag tror på kritiskt tänkande och inte på någon speciell bok men det är klart att det är nyttigt att läsa och inhämta andras kunskaper.

 4. Om man mot förmodan överhuvudtaget skall låna ut mer pengar till dom fifflande parasiterna så skall man låna ut max så att det räcker för en vecka i taget. Eftersom dom ljuger så kommer dom aldrig att genomföra besparingarna trots sina löften. Dom har ju tom röstat på att inte göra det.

  Om dom inte uppfyller villkoren så stoppa resten av alla utbetalningar.

 5. Såg en uppretad pensionär på nyheterna säga att han inte gick med på sänkt pension (svenskarna får mindre än hälften) för att han måste försörja sina barnbarn.
  Problemet är att det inte är coolt att betala skatt i Grekland och den rika överklassen (bl a redarna) har flyttat ut sina förmögenheter till andra länder. Vi kanske ska skicka Mona att snacka med dem?
  Annars håller jag med om att Grekland är ett underbart land liksom dess innevånare. Är dock lite misstänksam mot Tsipras fast han tycks vara smart. Han har lett EU-ledarna vid nosringen länge nu.

 6. Ha ha, den var bra och det ligger en hel del sanning i detta.
  Jag vill dock påpeka att lejonparten av dessa gigantiska summor aldrig kommit befolkningen till del utan dribblats till mellan bankerna framför allt de tyska och franska för att hålla byggandet av det nya Sovjetunionen det vill säga EUssr vid liv.
  Nu har den tillfället “presidenten” Mr Junk, eller vad han nu heter, tagit ett nytt steg för att fortsätta detta scenario med att låta sedelpressarna gå dygnet runt liksom sina puppetmasters i Pentagon för att sänka Europa in i medeltiden.
  De är väl medvetna om att sedlarna som trycks upp saknar täckning. Herrskapet over there är väl medvetna om att USD i själva verket är fullständigt värdelösa och nu avvaktar de bara tills detta sker.
  De har ju skapat ett beroendeframkallande för i stort hela världen av denna urholkade valuta och de som drar i tåtarna ovanför sprattelgubbarna/-kvinnorna i vita huset har därför redan noga planerat kraschen.
  Enligt välunderrättade valrossar på andra sidan har de redan mellan USA, Mexiko och Kanade skapat en ny valuta “Amigo” för att säkerställa sin egna rikedomar. Kanske är det dit alla världens nu obefintliga guldreserver har placerats.?
  Att de tagit namnet från en Hollywoodfilm “Tre amigos” kan ge en del ledtrådar. 😀

 7. Jag mins ett underbart Grekland från 70-talet, ute på öarna så odlade folk tomater, vindruvor, bakade det mest underbara bröd och fiskade.
  De fick till och med bläckfisken att smaka gott, det var faktiskt ett paradis !!

  • Det är ett paradis! Min själ har alltid tillhört den grekiska arkipelagen. Ett suveränt folk med hjärtat på rätta stället och egentligen med en “jävlar anamma” mentalitet. Det grekiska köket går ej hellre av för hackor Att de sedan inte kan “hushålla” och trixar lite med ansökningar må vara dem förlåtna för min del. 🙂

   • Galten :
    Jag känner mig besläktad, en skön atmosfär och god mat med små medel ……………………alltid ARLIG !

   • På tidigt 70-tal så besökte jag och en väninna en då inte känd grekisk ö, vi strosade längs stranden och tänkte inte på mat eller hur långt vi hade vandrat. Nåväl hungern gjorde sig påmind, en liten stuga vid stranden hade två stolar och ett bord på skuggsidan, vi svenska kvinnor tog för givet att där serverades det mat.
    Tro det eller ej, vi installerade oss och en “äldre” kvinna uppenbarade sig, med gester så visade hon att vi kunde äta hos henne, sagt och gjort hon for runt i de små buskagen för att leta hönsägg, plockade tomater i sina krukor……………och “simsalabim” , den mest välsmakande lunch som vi någonsin har ätit var där !
    Som en extra bonus så fick vi kramar och kyssar av denna underbara kvinna.

   • @Lena
    Vi delar tydligen samma erfarenheter av Grekland, det gäller att söka sig till lokalbefolkningen på de små öarna runt omkring. Där får man sannerligen uppleva något helt annat än de vanliga turiststråken.

 8. Vad har jag som svensk pensionär med Greklands bekymmer att göra? Jag har aldrig besökt Grekland och har fnv inga planer på detta heller. Så ge fan i min pension.

 9. Grekland hade troligen klarat sig bättre om de inte gått med i Euron. Polen, Tjeckien och Ungern har blivit starkare utanför eftersom de kan kontrollera sin egen valuta. Inte heller Sverige hade kunnat justera på det sättet vi gjort de senaste året om vi var bundna till Euron.

 10. Som ett argument att införa euron var att det skulle bli lättare på resor om alla hade samma valuta…redan då visste de ansvariga att nästan alla skulle använda (Visa Mastercard etc) kort i framtiden…hur f-n kunde 51-52% av svenskarna rösta för EU??? javisst f-n 87% röstar för att det ska komma så många mördare som möjligt….

 11. Till exempel Finland har fordran på 6-7 miljarder euro från Grekland. Direkt från Grekland har vi ungefär 2 miljarder och allt annat är genom euro systemet.

  6 miljarder euro betyder 3000 euro/varje finsk skattebetalare, alltså 27.000 SEK. Det räcker nu. I varje fall får vi inte pengarna. Jag är inte intresserad av hur långa dagar grekerna arbetar. Faktumet är att dom behöver varje år mer pengar vad som dom tjänar. Det skulle vara skönt att se att greker sig själv skulle försöka att förändra läget men de bara säger nej till reformer.

  Vår tålamod och pengar för Grekland är slut nu!

  • Bra att du redogör över de enorma summor som det i verkligheten handlar om.Vid min kortsemester i Berlin förra veckan framkom bl.a.
   att varje tysk medborgare (c:a 80 miljoner) får ställa upp med 32.000 SEK för att täcka sitt lands förlust !
   Enbart senaste månaden har EZB girerat över 90 miljarder Euro,för att stödja de grekiska bankerna.Landet är mer än konkursfärdigt,och EU-politikerna söker med alla medel dölja sanningen för Europas befolkning.Skandal och inget annat ! Wolfgang Schäuble är en av få,som vågar öppet kritisera de förblindade EU-topparna….
   tillsammans med nya finska och slovakiska regeringarna.

 12. Tyvärr finns det utbredd fattigdom, men vissa samhällsklasser har haft det oförskämt förspänt.

  • Allt löser sig med 80 miljarder nya Euro….åtminstone till nästa år !
   Med nya lån kan man betala äldre krediter till IWF,andra långivare och Storbanker.Räntan och övriga kostnader kan amorteras bort under en 50-årsperiod….kanske. 🙂

  • En stor del av grekiska statsskulden kunde kanske betalas om de hämtar hem och säljer alla lyxkryssare som ligger i exklusiva “klubbar” i Medelhavet.
   Jag har själv sett exemplet i Palma på Malorca.
   Men de är väl skattebefriade.

  • Om de trixar med alla andra siffror och är genomkorrumperarde varför skulle de vara ärliga om antalet timmar de arbetar? Om de nu vore så flitiga och betalar sin skatt hur kan det då se ut som det gör?

Kommentera