”Stefan Löfven borde vara i riksdagen – inte semestra”

INRIKES. Mitt under brinnande kris i Grekland höjs röster om att statsminister Stefan Löfven borde avbryta sin semester i Örnsköldsvik för att delta på EU-nämndens extrainsatta möte på fredag. En av dem är nämndens moderata gruppledare Ulrika Karlsson.

– Jag kräver att statsministern avbryter sin ledighet och infinner sig personligen i riksdagen för att samråda med EU-nämnden. Det är hans konstitutionella skyldighet, säger hon till tidningen Hela Hälsingland och fortsätter: – Det är inte vilket möte som helst, det är ett historiskt möte. EU står inför en av sina största kriser. Ännu är det oklart om nämnden faktiskt kommer ha något att ta ställning till på fredag vad gäller den grekiska skuldkrisen.

-Pettersson tycker det är bra som det är. Stefan Löfven kan gått hålla sig borta. Det pratas mycket om Greklands ekonomiska kris,ingen verkar bry sig om risken för riktiga oroligheter och inbördeskrig.

Efter andra världskriget var det inbördeskrig i Grekland mellan den borgerliga regeringen och den kommunistiska motståndsrörelsen. Militären gjorde en statskupp 1967 och införde diktatur. Först 1974 fick Grekland fick en civil regering, sedan dess har det varit relativt lugnt men då och då uppstår bråk med den stora albanska minoriteten som allmänt ses som bråkstakar. Det och andra minoriteter, plus mängder av illegala invandrare gör situationen orolig. Ovanpå det kommer den eviga konflikten med Turkiet som aldrig ligger långt från en öppen konflikt.

13 thoughts on “”Stefan Löfven borde vara i riksdagen – inte semestra”

  1. Moderater är jävla IDIOTER, dåren Rövfeldt har med stöd av Socialdemokraterna lånat ut 200miljarder kronor till IMF och ECB…..VANSINNE, Storbritannien vägrade låna ut till ECB, Reinfeld och Borg underbalanserande Sveriges statsbudget och lånade 100miljarder till obefintlig ränta till ECB, pengar upplånade på den internationella lånemarknaden….
    STEFAN LÖVEN gör bäst att hålla sig borta från Bryssel….Vad ska han göra där ? Lova bort mer pengar ???
    De här politikerfrälset är GALNA….
    Grekland ska INTE ha tio öre till, – Euron är ett fiasko! Bättre en smäll nu än att pumpa in ytterligare 2500miljarder som de ALDRIG KAN BETALA TILLBAKA…..
    De ska stå utanför euron, få nödhjälp, ha en egen valuta och INTE vara beroende av Bryssel, bara så kan de få fart på turism m.m.
    Att ge den stekta sparvar utan ansträngning gör ingen nytta, då kommer de aldrig resa sig och börja jobba!

  2. Om svetsarn vill stanna hemma och meta abborre så kan vi alltid skicka vice statsminister Åsa Romson.
    Hon tvekar inte att få sätta sig i regeringsplanet och flyga till EU parlamentet med stort traktamente.

    • Och öppna munnen och skämma ut Sverige! Ingen självdistans alls där! Hon ville ha ett varmare Sverige, men en varmare plats är vad jag unnar henne. Den ligger inte i Sverige dock!

  3. TV1 0630 rapporterar att statministern önskade vara kvar på sommarstället och deltaga i EU-ministrarnas toppmöte angående Greklands slutbud via telefonlänk. Skick och fason kräver att han närvarar och nu ”tvingas” han avbryta semestern. Va tråkigt – eller hur för en statschef. Föreslår det byggs en bunker under hans sommarhus jmf maj 1945 då en annan statschef isolerade sig när det hettade till sig.

  4. Tycker finansministern kan närvara. En statsminister måste väl också kunna ta semester. Vet i och för sig inte vad som är brukligt i dessa sammanhang och hur de andra länderna gör. Men rent principiellt tycker jag att man måste kunna delegera. Inte konstigt. Finansministern representerar ju också Sverige.

      • Japp antagligen är det så och han håller sig väl informerad. Han får väl rycka ut om det skulle vara något allvarligt som kräver hans närvaro. Jag betvivlar dock att Sverige eller Stefan Löfven har särskilt mycket att tillföra i detta läge.

  5. Det är nog bättre att den där fjanten stannar där han är för alltid och håller käften. Allting blir ju bara till det sämre så fort någon från 7-klövern tar till orda och rövhålet är värst på det området.

    • ”Kanske”…Nej med säkerhet bättre,att han åker till Bräcke,och välkomnar den Etiopiska 10-barnsfamiljen,tillhörande en invandrad Nomad !
      F.ö. talas inte mycket om Sverige i europeiska TV och Radio,vilket vi bör vara tacksamma över.

KommenteraAvbryt svar