Ilskan mot Marklund – spelade Ultima Thule

YTTRANDEFRIHET. Författaren Liza Marklund valde att spela låten ”Sverige, Sverige fosterland” av nationalistiska Ultima Thule i sitt sommarprat i går. Det väcker ilska i sociala medier. Låten spelades i början av programmet och Marklund kommenterade inte varför hon valt just den.

Nu uttalar sig producenten Henrik Jonsson om låtvalet. – Anledningen till att den låten spelas där och då är att innan låten pratar Liza om tolerans, att vi tenderar att tolerera alla människor som tycker precis som vi själva. Men så fort man möter någon som inte håller med så spricker det, säger han.

Aftonbladet gillar definitivt inte ”Sverige, Sverige fosterland” men det kanske inte är så förvånande, redaktionen tycker ju Mellanösterns kulturen är överlägsna vår, ändå bor chefredaktören i den etnisk svenska enklaven vid Äppelviken i Bromma när han kunde flytta till mer trivsamma Bagdad, Kabul, Mogadishu eller något annat paradis…

2015-07-05_0716

15 thoughts on “Ilskan mot Marklund – spelade Ultima Thule

  1. Har lyssnat på Lisa Marklunds sommarprat, -normalt skulle jag inte gjort det men gjorde det när hon är positiv och spelade Ultima Thule….Ett bra sommarprat och det blev känslomässigt när hon pratade om sin dotters cancer, det trodde jag inte om henne men man hörde att hon var känslomässigt berörd….”varför skulle hon födas om hon bara skulle dö….” – GRIPANDE….
    Rekommenderas….

  2. Sååå hemskt att inte inhämta kulturvänsterns tillstånd. Aftonbladets kulturredaktion tillägnades ju Sovjetiska nationalsången borde kanske ha varit NordKoreas men..

    • Lisa Marklund, hon skriver och uttrycker sig bra hon borde beskriva detta ENORMA HYCKLERI som Sjöstedt på Östermalm och AB:s chefredaktör i Äppelviken står för….Jag har sett henne någon gång på stan, skynda sig fram, hon verkar ”stressad”, undrar vad hon egentligen tänker om Sverige och våldtäktsstatistiken ?? ALLA SVENSKAR/SVENSKOR KAN INTE SITTA MED HUVUDET NERKÖRT SANDEN….!

  3. Vem fan bryr sig om vad stortöntar Som Anders Lindberg,
    Daniel Swedin och andra idioter på den blaskan tycker?
    Det vet väl alla att dom hellre hade lyssnat på lite åsnebröl
    från en minaret, än att lyssna till Ultima Thule!

  4. För att Aftonbladet, med följare, skulle ha varit riktigt nöjda med Liza Marklund. Så skulle ju naturligtvis denna platta ligga på tallriken.

    Ivory och Adam Kanyamas “Baba”.

    I låten sjunger man bland annat “Knulla din mamma, Björn Söder, Du kan kalla mig pappa, Hälsning från alla blattar plus de svennar som fattar”.

    Jag konstaterar……….
    Aftonbladets ”drömsamhälle” undanber jag mig det allra starkaste av, att få leva i och uppleva.

  5. Nu sprutar TT ut följande, där man väljer att citera EN (1) vänstergalen så-kallad journalist.

    En förklaring (P1s…) som inte alla köper. Journalisten Christoffer Röstlund skriver bland annat på Twitter: ”Jag skiter i kontext. Spelar du det viktigaste svenska rasistrockbandet någonsin, är du slut som människa”.

    Alltså: Spelar man en låt som inte är godkänd av twittervänstern, ÄR MAN DÖD. Mordhot?

  6. Det är bara Aftonbladet som kan göra en sån här sak, till en ”chokerande stor nyhet”.

    AB skriver…….
    ”Stor kritik mot Liza Marklund – spelade Ultima Thule i P1. Liza Marklunds val av musik i sitt sommarprat har chockat många lyssnare. Framför allt är det en låt som väckt många känslor”

    Producenten svarar…….
    ”– Eftersom Liza avslutar pratet med att hon är utlandssvensk i Marbella som den enda sossen, den som inte är som alla andra, var det ett sätt att spela låten, som man får uppfatta som man vill.
    Han säger att det inte finns något i den låten som sägs vara åt den ena eller andra hållet.”

    Jag konstaterar…….
    Aftonbladet och deras följare måste ha en oerhört smal tolerans. Som inte ens låter folk spela den musik de vill.

    Aftonbladets ”drömsamhälle” undanber jag mig det allra stakaste av att få leva i och uppleva.

  7. Så här kommenterar Sydsvenskans kulturjocke:

    –o o–

    Som ”Marbellas enda sosse”, kritiserar hon skyttegravskriget mellan höger och vänster på internet, och ställer den retoriska frågan ”Kan jag vara kompis med någon som röstar på Sverigedemokraterna?” och sedan spelar en Ultima Thule-låt (vilket ändå känns märkligt trots sammanhanget.)

    –o o–

    Så man kan alltså snedtolka låten som en hyllning till antingen ena eller andra sidan, beroende på vilken agenda man har. Själv har jag aldrig i mitt liv lyssnat på ”Sommar”. Och jag tänker inte börja nu eheller.

  8. Nationalism är fint, så länge det inte gäller Sverige – enligt vissa. De vars självhat är så stort så att de inte ryms i den egna kroppen kan gärna flytta till ett land där nationalism inte existerar – om de hittar något.

  9. Nationalism är fint, så länge det inte gäller Sverige – enligt vissa. De vars självhat är så stort så att de inte ryms i den egna kroppen kan gärna flytta till ett land där nationalism inte existerar – om de hittar något.

  10. Det var den bästa melodie hon kunde välja. Sverige skall ENDAST befolkas av Svenskar Kasta ut hela jävla 87:an och bygg ett 8 meter högt stängsel runt sverige.

KommenteraAvbryt svar