Riksrevisionen: Hård kritik mot svensk integration

INVANDRING. Riksrevisionen går till hårt angrepp mot statens integrationsarbete i en rapport som publiceras på torsdagen. De befintliga insatserna är inte tillräckligt effektiva och skillnaderna i sysselsättning mellan inrikes och utrikes födda är ännu stora, konstaterar myndigheten bland annat.

Avgörande för god integration är att nyanlända ska komma till kommuner med en växande sysselsättning, skriver man i rapporten. –  Man slussas till ställen där det finns bostäder men inte så mycket jobb, säger riksrevisorn Claes Norgren.

Därför föreslår Riksrevisionen att staten genom större nationell styrning ska försäkra att fler nyanlända kommer till kommuner där arbetsmarknaden är god.

2016 väntas kostnaderna för migration och integration bli drygt 40 miljarder kronor, 2012 var den siffran 15 miljarder. Kostnadsökningen och bristerna i arbetet med att underlätta nyanländas möjligheter att skaffa jobb och bostad i Sverige gör att det finns anledning att se över hur effektivt pengarna används, anser Riksrevisionen.

-Pettersson tror inte att det hjälper för många av de nyanlända att komma till en kommun där arbetsmarknaden är god. Titta på filmen från maj 2015 och fråga er hur attraktiva dessa personer är på arbetsmarknaden.

Det är tamefan brottsligt av politiker och journalister att påstå att dessa personer ska försörja Sverige i framtiden, och det är naturligtvis inte de asylsökandes fel. Det är de personer som gör det möjligt…

7 thoughts on “Riksrevisionen: Hård kritik mot svensk integration

 1. Fruktansvärt ansvarslös politik, dessutom har ett arbete aldrig varit någon rättighet, man söker arbete och om någon vill anställa har man tur. 60-70,000 ETNISKT SVENSKA UNGDOMAR har jobb i Norge….De arbetstillfällen som finns bör gå till den svenska befolkningen!! De här bidragsturisterna ska resa tillbaka dit de hör hemma, det är fult här nu och bostäder har vi inte råd att bygga!
  Man borde piska in litet folkvett i huvudet på de här politiskt korrekta DÖSKALLARNA!!

 2. Det finns inte bostäder i de regionerna. Hyreshusen är fulla av muslimer och ungdomar får inte lägenheter. Svenska folket skuldsätter sig för att få en bostad, muslimer får dem gratis. Det är svensk integrationspolitik av idag!

 3. Ingen oväntad kritik.

  DÖ-nickarna får påskrivet från alla håll att dagens svenska migrationspolitik inte fungerar. Ändå fortsätter man att både blunda och lyssna till de fakta som läggs fram.

  Riksrevisionen konstaterar i sin rapport, “att staten inte tar tillräckligt ansvar för mottagandet av asylsökande och nyanlända”. Det är ”inte rimligt att utfallet i så hög grad är beroende av enskilda kommuners vilja till ansvarstagande”.

  Att antalet av asylsökande/anhöriginvandrare är alldeles för många per år, är ju naturligtvis huvudanledningen, till att en bra och fungerande migrationspolitik inte kan bedrivas. Är det så svårt att förstå för DÖ-nickarna?

  Det är inte de flyende människorna som är problemet, det är Sveriges migrationspolitik.

  http://www.dn.se/nyheter/staten-far-underkant-for-integrationen/

 4. När exemplelvis SVT går ut med nyheten om att kunskapen kommit till Sörmland så är det inte bara en lögn. Det är dessutom grovt oförskämt mot de som bor där. De borde be om offentlig ursäkt och kanske betala skadestånd. Men även om det vore sant så kan man ju fråga sig vad denna “kunskap” i så fall skall resultera i? Kunskap som sådant har inget värde. Det är först när den omsätts till något som det är av intresse.

  I långa loppet är det inte hållbart att ljuga och lura i folk en massa dumheter. Förr eller senare begriper folk ändå att hela förfarandet är totalt obegripligt. Det handlar bara om politikers dumma egenskap att resa monument över sin egen förträfflighet och kanske skriva in sig i historieböckerna.

  I bästa fall kanske de “nya svenskarna” kan bli goda konsumenter. För som arbetskraft är de nog inte till någon större nytta.

  Men säg det då!

 5. Pettersson: din indignation över de grova kriminella lögnerna som regeringen matar befolkningen med delas ju numera av 85% av svenskarna. Liksom det ofantliga sanslösa slöseriet med upplånade skattepengar.

  Och sen har dessa pekå-narrar mage att peka finger åt Grekland och säga “friserade bluffsiffror” och “orimlig skattemoral”….

 6. Enda kommunerna med växande sysselsättning är väl just de med ökad asylmottagning? Det är inte växande sysselsättning vi behöver utan ökad produktivitet. Och ärligt talat, Claes Norgren, så arbetar fler utrikes födda än motsvarande grupp etniska svenskar med samma kompetens som dock fortfarande omfattas av skolplikten.

Kommentera