Halverade bidrag för asylsökande

INVANDRING. Halverade bidrag för personer som har beviljats ​​asyl. Nedskärningar i barnbidrag och pensioner. Det är några exempel på hur Danmark skall bli mindre attraktivt för människor att söka asyl i. 

Den 18 juni röstade 51,5 procent av danskarna på partier som vill minska antalet nya flyktingar och asylsökande. Nu tänker den nya liberala minoritetsregeringen agera snabbt, innan innan politikerna tar sommarlov.

Globalt sett är 60 miljoner människor på flykt och förra året sökte ytterligare 15.000 personer asyl i Danmark. Det var en fördubbling jämfört med föregående år och innebar att Danmark för första gången på många år hade fler asylsökande än Norge. Sverige är i en klass för sig med drygt 80 000 asylsökande 2014.

Därför finns ett akut behov av att skicka en tydlig signal till alla som funderar på att ansöka om asyl i Danmark, säger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen kommer att lägga fram sina förslag för omedelbara åtgärder för Folketinget på fredag ​​och väntas vinna en majoritet för de lagda förslagen.

Huvudpunkterna lanserades under valkampanjen och kan sammanfattas enligt följande: I Danmark, förväntar sig ett mager liv för alla som inte arbetar och det blir svårare att få permanent uppehållstillstånd.

Här är de viktigaste punkterna:

Människor som nyligen har beviljats ​​asyl och ännu inte har bidragit till samhället, bör inte ha rätt till socialbidrag. Istället får de ungefär samma stöd som landets studenter enligt regeringen och stödpartierna Dansk Folkeparti, Liberal Alliance och De Konservativa.

För en ensamstående person utan barn innebär det en minskning med 10.850 till 5950 kronor i månaden.

Pensioner och familjetillägg skall kopplas till tiden i Danmark, men detaljerna är inte kända ännu.

Regeringen räknar med att spara 400 miljoner av dessa nedskärningar. Det är långt mindre än den miljard Venstre talade om i valrörelsen. Men detta är bara början, det är mer förslag på väg, förklarade integrationsminister Inger Støjberg onsdagen.

-Pettersson undrar om danskarna är dumma i huvudet som vill ha färre vinstmaskiner i landet…

Läs mer i Aftenposten.no

3 thoughts on “Halverade bidrag för asylsökande

  1. Det Sveriges politikerfrälse sysslar med är SINNESSJUKT…..De borde bältas och tvångsmedicineras med kraftfulla psykofarmaka….Fy fan vilka dårar, finner inte ord MEN MILJÖPARTIET slöt en pakt med Fredrik Reinfeldt om detta.

  2. Så invandringsindustrin är inte lika lönsam i Danmark som i Sverige.

  3. Detta kommer att innebära att ännu fler söker sig till Sverige. Vi får därför hoppas att Migrationsverket och asylmottagningen kollapsar innan landet gör det.

Kommentera