Electrolux lägger ner fabrik i Mariestad

ARBETSMARKNAD. Electrolux kommer att flytta verksamheten vid fabriken i Mariestad till Ungern. De anställda informeras om beslutet i dag, rapporterar P4 Skaraborg.

De 250 anställda vid kylskåpsfabriken fick beskedet klockan 11 i dag. – Naturligtvis är det ett jättetråkigt besked att ge till de anställda, säger platschefen Magnus Karlsson till P4 Skaraborg.
Flytten påbörjas nästa år. Vad som kommer att hända med fabrikslokalerna och de anställda är ännu inte klart. Företaget letar efter någon som vill driva verksamheten vidare.

Den nuvarande produktionen kommer att genomföras i Ungern i stället. Som skäl anger Electrolux att produktionskostnaderna i Ungern är lägre.

-Kanonbra säger Pettersson, för enligt PK har vi arbetskraftsbrist i landet och då kan de anställda välja och vraka bland, bättre jobb…

26 thoughts on “Electrolux lägger ner fabrik i Mariestad

  1. Enligt tv-4 nyheterna blir det bara färre och färre arbetslösa. T.o.m. 2016 skall sverige skapa 50 000 nya job och importera 200 000 nya arbetslösa, så arbetslösheten minskar ytterligare.

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Ojoj… vi får se om det blir som med ASSA ABLOY som flyttade sin tillverkning till gamla östländer. Just nu har ABLOY stopp i sin produktion pga. det.

    • Från bloggen

      ””Du förstår inte. Jag har veckopendlat till Stockholm i tio år för att jag tror att jag kan vara med och skapa ett bättre samhälle. Min familj har fått offra massor. Om jag går upp i talarstolen och antyder att jag vill diskutera invandring eller flyktingmottagning, så kan jag en timme senare packa väskan, åka hem och tio års jobb är bortkastat. Så känsligt, precis så känsligt är det.”

  3. Såg att man sökte kompetent personal till SAAB i Trollhättan Förmodar att Somalierna har företräde före dom riktiga Svenskarna. Och då blir det nog i bästa fall en åsnekärra……..

  4. Kompetent personal och ledning bär företag framåt, kanske inser ledningen nu att ”vinstlotterna” inte kommer att bygga någon framtid endast tillbakagång.
    Så då tar forskning och tillverkning sin verksamhet till länder med kompetens.
    Minns när vi UK besökte leverantörer, en del var i området runt ”bradistan” bradford (ursäkta små bokstäver), personalen i tillverkningen var till stor del muslimer, den tidigare befolkningen var bortträngd, produkterna var fullständigt oanvändbara bara problem.
    En artikel på svenska från ”unionen”, intressant.

  5. Detta är konsekvensen av att ha kollektivavtal som gör att man inte kan kan ha personer anställda med rätt kompetens till rätt lön. Det är givetvis så att inte ett enda företag kan ha anställda som man inte har kostnadsteckning för. Så jag förmodar att sk. nysvenskar endast kan få jobb om lönerna sänks rejält. Å andra sidan innebär det att, ska vi kalla det vanligt folk, måste vänja sig vid lägre löner. Vem vill acceptera det tro? Inte jag i alla fall!

  6. Stefan Löven, SOCIALDEMOKRATERNA säger att det är LÄKARE, CIVILINGEJÖRER, HÖGUTBILDADE RAKETFORSKARE som kommer från Syrien och Magadishu m.fl. platser på jorden som är kända för sina RAKETFORSKARE trots att IQ nivån för dessa packare av getskit ligger på 48!
    KONSTIGT ATT INTE NASA JAGAR DEM I ÖKNEN ??? Där behövs raketforskare….
    TRÅKIGT ATT ELECTROLUX FLYTTAR, ETT AV DEN STOLTA SVENSKA INDUSTRINATIONENS FLAGGSKEP….Ersätts av en terroristcentral kanske…(moske…)

  7. Nej man ska inte förvåna sig, när en korkad regering
    istället för att underlätta för företag att anställa personal
    gör tvärtemot och belastar företagen med ännu högre
    pålagor, så rättar sig företagen efter det och flyttar ut
    produktionen!

    Det är ta mig fan Sorgligt när man skrämmer i väg det
    rena ärevördiga företaget efter det andra ur landet.
    Hur länge får vi behålla Volvo Lastvagnar och Scania
    här? Snart är väl Migränverket dom som har flest anställda
    och detta företag är bara ett stort Minustecken!

  8. Stefan menade nog att vi skall ha den högsta arbetslösheten i EU till 2020 det är bara konstatera många företag emigrerar dom vet att snart finns det bara muslimer att tillgå i Sverige och dom är väl inte presis kända för att arbeta som bekant dom vill bara kriga och ställa till jävulskap. för normala människor…….

  9. Nu skall vi se det positiva i hela denna historia…Tänk vilka enorma lokaler som nu kan nyttjas för ”ensamkommande baaarnn” ,och villfarna niggrar från Afrika !
    F.ö. blir det även en massa lokaler lediga i Lund,för diverse mångkultur,när Ericsson nu lämnar orten.
    Inget ont utan att det har något gott med sig ! 🙂

      • Vilka enorma sovsalar som blir lediga, högt i tak också, så fem bäddar i höjd blir inga problem!
        Tack ///….

    • Ett tips genom bloggen till de anställda vid Electrolux,är att utbilda sig till ”Specialpedagoger”. Snorungen från Vittsjö föreslår,att bidrag för sådan utbildning skall fördubblas.Orsaken till denna satsning är det stora antalet ”utvecklingsstörda”,som anlänt till Absurdistan.
      Bidraget ger framöver 500:- extra/per högskolepoäng ….

  10. Stefan ”Pingvinen” löfven har redan löst problemet med arbetslösheten i Sverige.
    Hans ständigt upprepade lösning är JOBBEN, Jobben och jobben!
    Som ”plan B” har han jobben…

    E-lux platschef Magnus Karlsson kan komma att helt omdana Sveriges flyktingpolitik med sin ekonomiska klarsynthet:
    ”Produktionskostnaderna i Ungern är lägre”.

    När ska foliehattarna i PK-Sverige förstå att kostnaderna för invandringsindustrin är väsentligt mycket lägre på plats; i apfrika, mellanöstern, baltikum och i Sibirien?

    • Och i Ungern kanske de får välja sina medarbetare efter kompetens? I Sverige ska de invandrade utomeuropeerna ha företräde och kvoteras in. Arbetsgivarna får snart inte välja själva. Och säger de papperslösa att de är civilingenjörer så ska man tro dem.

    • Baltikum har ingen invandring värt namnet, ni kan mer än gärna behålla era musslorna själva. :-))
      Vi har en hel del ryssar i våra länder, men dem är vi vana vid.
      Mvh
      En Balt

      • @ modernghost
        Naturligtvis syftade jag på zigenarna och de ”baltligor” som ”förgyller” våra affärsentreer, rånar äldre och befriar kyrkor och järnvägar från kulturföremål och koppar…
        Även de som stjäl våra båtmotorer ska avtjäna straffen i sina hemländer på andra sidan Östersjön, där fängelserna inte är lyxhotell, som i Sverige.

        Synd att Ni inte vill ha våra mussar, vi har annars 600 000 som vi vill bli av med 😉

  11. Då kan vi väl skicka dem till Ungarn, de behöver väl kvalificerade Kebab tekniker. Och förlossnings maskiner.

KommenteraAvbryt svar