Stäng

Förbjudna turistattraktioner?

Sverige är ett turistland, turismen har ökat och turismen står för ett betydande tillskott till statskassan.

Riksantikvarien Lars Amréus skriver i en artikel att Sverige är rikt på kulturskatter och rika kulturmiljöer som utgör en outnyttjad potential i marknadsföringen av turistlandet Sverige.

I Tillväxtverkets senaste undersökning intervjuades turister och affärsresenärer om deras syn på Sverige och vad deras syfte med besöket var. Att besöka kulturmiljöer och gå på museer var de två viktigaste göromålen under vistelsen här.

En internationell undersökning med namnet Nations Brands Index, visade nyligen att Sverige låg på 10-i topp listan över populära besöksmål, men att förmågan att locka besökare med kulturarv och historia placerar Sverige långt ned på listan. Kanske inte konstigt i sig när både politiker, journalister och kulturpersoner försöker förringa allt som har med svenskt kulturarv och historia att göra.

Potentialen är dock stor menar Amréus, som visar på en satsning där Riksantikvarieämbetet fått pengar för att skapa, underhålla och göra olika kulturarv mer tillgängliga och där resultatet var över förväntan.

Kulturarv rymmer spännande möjligheter och borde vara ett stående inslag i debatten om landsbygdens överlevnad och inte minst borde besöksnäringen vinna mycket på att lyfta fram kulturarv och kulturmiljöer när man marknadsför Sverige.

Källa: Dagens samhälle

Ska Lars Amréus och Riksantikvarieämbetet få sina viljor fram, liksom en stor del av svenska folket, måste nog den vänstersocialistiska inställningen till Sverige, vår historia och våra kulturarv förpassas dit där de hör hemma, inlåst i en mörk garderob. Sedan måste politiker och myndigheter inse att turister som kommer till Sverige vill ta del av vår historia, vårt kulturarv och våra kulturmiljöer, inte matas med somalisk matkultur, burundiska folkdanser och syriska folkvisor på vår egen Nationaldag och vid andra högtidliga tillfällen. Varje politisk representant i vår riksdag borde sedan tvingas förhålla sig till vår historia, inte förneka den…till vårt kulturarv, inte förneka det.

Sverige har en potential, låt inte den gå förlorad i något politiskt korrekt tjafs om att vi svenskar inte är svenskar, att landet Sverige egentligen inte finns, att vår historia bygger på invandrare och att vår kultur är barbarisk och löjlig.

6 reaktioner på “Förbjudna turistattraktioner?

  1. Mona Muslim lär öronmärka riksantikvarien. Han påstår ju nånting som enl den S Häxan ikke existera. Fredde Reinförrädaren lär gilla när det händer.

  2. Det är väl ganska imbecillt av PK-eliten att inbilla sig att turister är intresserade av deras mångkulturprojekt. Annat var det på 50-talet då ”hela världen” kom för att studera Vällingby.
    Men tyvärr – det som drar turister till Sverige är inte somalisk dans, malmöskjutningar, våldtäkter utförda av ”svenskar”, kurdiska aftnar eller annat mångkulturellt. Det som drar är – röda stugor, Astrid Lindgren, midsommarstänger, Dalarna (utan somalier), midnattssol, fjällvärlden med fiske, Stockholm(utan förorter men med Gamla Stan) samt alla sjöar och folktomma skogar. Dessutom vill turister titta och veta mer om VIKINGAR, gärna lite Birka också.
    Seriös forskning om vikingarna i ett sameuropeiskt projekt har Sverige förbjudits att delta i, lite för rasistiskt. Men ett ordentligt vikingamuseum utan postmarxistiska pekpinnar skulle verkligen dra!

  3. I framtiden kommer det bara finnas etniska svenskar på Skansen. Där kommer de stå och le mot glada turister som vill se Sveriges kulturarv. Men vi ska inte vara alltför hoppfulla! Skansen sprängs till sist också.

  4. Muselmännen sprängar deras eget kulturarv i bitar, så där finns snart intet att titta på. Europas arkeologer har hittat och grävt ut nästan allt för dom, och nu pulveriseras det hela, halleluja! There is only one good muslim, a dead muslim!

  5. Exakt. Är jag t ex japan och superintresserad av somaliska artefakter, mat och kultur åker jag naturligtvis till Somalia och inte till Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: