Alice Teodorescu – hur mycket mer invandring tål Sverige

INVANDRING. Alice Teodorescu skriver en ledare i GP om migrationen och drar slutsatsen att vi står inför ett vägval med långtgående konsekvenser – oavsett vilken slutsats vi landar i.

2015-06-14_0424

Alice Teodorescu, förkortad…

Det glapp som uppstått mellan medborgarna, som tycks helt medvetna om denna intressekonflikt, och medierna och de folkvalda som helt förnekar den, är oroväckande. Förtroende tar lång tid att bygga, är ett sällsynt inslag på många håll i världen, och ska sannerligen inte tas för givet.

Det vilar ett stort ansvar att bygga förtroendet på nytt. Det innebär bland annat att sluta slira på sanningen, inte minst ifråga om lönsamhet. Om nu dagens migration inte är en belastning, utan tvärtom en vinst, borde man väl inte från politiskt håll tvinga kommunerna, eller andra länder, att ta emot människor? Varför ens blanda lönsamhetsargument med rätten till asyl?

Dagens mottagarsystem befinner sig på bristningsgränsen. Kommunerna har länge slagit larm om en alltmer omöjlig ekvation, praktiskt såväl som ekonomiskt. Personligen har jag alltid sällat mig till de som förespråkat öppna gränser. Människor väljer inte var de föds, därför borde de få välja var de ska leva. Det betyder inte att de nödvändigtvis per automatik har rätt att bli försörjda av det land de kommer till. Asylrätten handlar om skydd, inte rätt till ekonomisk välfärd.

Valet står mellan ett stormaskigt skyddsnät, låga löner och en möjlighet för alla som vill, att komma hit, eller gränser som utestänger världens hjälpbehövande så att vi kan bevara vår jämlika välfärdsstat. Frågan politikerna ärligt måste besvara är om det är den svenska modellen eller migrationen som behöver förändras?

19 thoughts on “Alice Teodorescu – hur mycket mer invandring tål Sverige

  1. Journalister fortsätter att göra bort sig på alla områden,
    fräckheten från denna pöbelhop slår ständigt nya
    rekord?
    Trots att nu Lisa Holms familj får bära den tunga bördan
    av att Dottern bragts om livet av importerat slödder,
    och bett om att få bli lämnade i fred, så försöker dessa
    gamar att få göra hemma hos reportage från den sörjande
    familjen? Deras andemening är väl förstås att man ska
    förminska brottslingarnas gärningar.
    Sätt ut namn och bild på alla fähundar bland journalister
    som inte har förstånd att visa respekt för en drabbad
    familj!

    • Lugn Tony.

      ”Expressens hållning är tydlig: våra medarbetare agerar korrekt och etiskt på fältet.”

      Skriver chefredaktör Thomas Mattssons på sin blogg på Expressen.

      ”Under en presskonferens i dag kritiserade polisen media för att journalister varit inne i familjen Holms trädgård. Jag vet inget om detta – Expressen har ju inte gjort något sådant, vår kvalitetspolicy är tydlig.

      Jag vill nog också veta mer om denna händelse innan jag kommenterar, men Expressens hållning är tydlig: våra medarbetare agerar korrekt och etiskt på fältet.”

      Här säger han och bedyrar att det inte är Expressens medarbetare som har gjort intrång i familjen Holms trädgård. Fast i andra andetaget måste han ”VETA MER” innan han kan kommentera. Det som han redan har gjort i raderna innan.

      Han skriver vidare…..

      ”De senaste veckorna har Dagens Nyheter och Aftonbladet tvingats att processa i domstolar för att hävda Tryckfrihetsförordningen, och samma situation har Folkbladet i Umeå och Sveriges Radio varit i.

      Också Expressen agerar ibland rättsligt för den oberoende publicistiken, men relationen till juridiken inte bara konfrontativ. Ofta finns det ett samspel, då ju syftet är att informera medborgarna. Men denna balans är känslig och misstolkas ofta.”

      Tänk att Thomas Mattsson skriver ”TVINGATS” och tycker synd om svensk media, som inte har helt fria tyglar modell ”MattssonHelin”.

      http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2015/06/stort-samhallsengagemang/

  2. Pettersson skrev vettigt igår, att de som skjuter och bombar idag är barn från en tid då vi hade 25% av dagens invandringstakt. Så vi vet ungefär vilket samhälle som väntar oss.

    Och här snackar man om klimathot och energikris…. högst på agendan hos styrande partier är förbud mot bensin och diesel…. detta kommer ett bli ett mycket litet problem i framtiden. Speciellt när Sverige står för 0,1 procent av världens utsläpp. Man talar om ”översvämningar” och ritar kartor över Malme och Näset för att visa vilka hus som kommer att vada i vatten; tänk om de gjort en karta över vilka bostadsområden som kommer att vada i blod,

    • Det finns inget klimathot, allt är bara en stor bluff av kriminella politiker och dito” forskare”.

  3. Man kan både skratta och gråta åt den invandrarcirkus
    som detta arma land utsätts för. Just nu har ett gäng
    av dem som säger sig ha flytt från våld ockuperat en buss,
    och vägrar att stiga ur ifall man inte får komma till den plats
    dit dom själva vill komma?? Polisen tar inte upp ens en
    anmälan, för straffvärdet är för lågt?? Jaha, men om Svensson
    överträder hastigheten med fem kilometer i timmen, då går det
    bra att både agera och bötfälla, eller om samma Svensson
    råkar att missa så att parkeringstiden utgått, då kan
    vederbörande räkna med en tusenlapp i böter???
    Men att ockupera en buss med chaufför , det går bra
    utan påföljd??
    Det är inte frågan om att ifall lagstiftarna är lite kucko,
    där har det ta mig fan inträffat en härdsmälta i huvudet!

  4. Alice Teodorescu skriver,

    ”Frågan politikerna ärligt måste besvara är om det är den svenska modellen eller migrationen som behöver förändras?”

    Att migrationspolitiken behöver förändras är väl svaret på den frågan.

    Fast problemet är ju att den svenska modellen har ju blivit ihopkopplad med en till många delar misslyckad integration och migrationspolitik, som belastar hela samhällsbygget ”modell svensk”.

    Fast processen med att förändra dagens migrationspolitik måste ju naturligtvis starta så fort som möjligt.

    Sedan tycker jag att människor som hela tiden ”prisar” och pratar om ”öppna gränser” – tänket, även måste tänka efter och förstå vad det innebär, samtidigt som man då även pratar om att behålla en hög levnadsstandard av ”den svenska modellen”.

    Naturligtvis har begreppet ”öppna gränser”, begränsningar i sin innebörd.

    Om den ”svenska modellen” sedan tidigare och i dagsläget, inte klarar av att betala våra 225 000 fattigpensionärer 4.5 miljarder årligen. För att de ska kunna stryka ordet fattig, framför pensionär. Så är det den ”svenska modellen” med tillhörande migrationspolitik som behöver förändras.

    Fast få ett ärligt svar på din fråga Alice, från dagens svenska DÖ-politiker, är nog något som kan bli svårt. Tyvärr.

  5. När man ser massinvandringen i ett större strukturellt perspektiv och väger in även fler faktorer så verkar politiker och journalister med flit vilja göra Sverige till en smältdegel ur rent bibliskt perspektiv.

    Dvs det vi förknippar med helvetet.

  6. Vad jag funderar över är vad Svenska folket har gjort för illa för att bli straffade på detta sätt.

  7. ”Asylrätten handlar om skydd, inte rätt till ekonomisk välfärd”

    Om det stämmer hur kommer det sig att det inte är viktigt att behöva visa upp vilka dom är och sen gå direkt in på en arbetarkvinnas årslön i ekonomisk välfärd utan att behöva göra någonting.

  8. Enligt C & MP ær svaret runt 30 miljoner till.
    Personligen tycker jag inte det spelar någon roll længre, Sverige kommer mycket snart bli en muslimsk stat, nu ær det før sent att stoppa flodvågen.

  9. ”utestänger världens hjälpbehövande så att vi kan bevara vår jämlika välfärdsstat”

    Njae, det antyder att alla asylsökande skulle ha asylskäl. Så är det inte, vi kan ha en normal asylpolitik och behålla välfärden. 5-10 proc är riktiga asylsökande!

Kommentera