COOP i Varberg bojkottar israeliska varor

PRESSMEDDELANDE. Frihandel har konsekvent visat sig vara den absolut viktigaste faktorn internationellt för fredligt samarbete och för att lösa konflikter i en globaliserad värld.

Som WTO nyligen fastslagit i ett viktigt utlåtande, står diskriminerande åtgärder mot importvaror grundat på ursprungsland liksom politiska eller andra överväganden i klar strid mot de grundläggande principerna för VERKLIG ’FAIR TRADE’.

Det är inte bara fred och samarbete som hotas av rent propagandistiska uppmaningar till bojkott från politiska särintressen utan i lika hög grad – konsumenten.

Som kund bör man stå upp för den grundläggande rättigheten att kunna köpa varor av både högsta kvalitet och till bästa pris.

Varje affärsinnehavare som bryr sig om sina kunder, sin affärsverksamhet och som vill spela en konstruktiv roll för internationell utveckling borde också motsätta sig dessa uppmaningar till bojkott från politiska aktivister.

Denna typ av negativ särbehandling mot ett enskilt land skapar ett farligt prejudikat för framtiden.

I sina kontakter med lokala affärer, stora detaljhandelskedjor och politiska företrädare bör därför den breda allmänheten motsätta sig politiskt motiverade bojkottförsök och visa sitt stöd för en fri handel – för att på så sätt också ta ställning för fred och samförstånd mellan nationer, för globala jobb och varje konsuments rätt!

Israels ambassad

-Pettersson tycker att Coop får göra som de vill och bojkotta Mellanösterns enda demokrati, det enda mångkulturella landet i området och det land där araber och muslimer har det bättre än någon annanstans. Sedan borde Coop tänka på vad som förs över gränsen från Israel till Gaza och jämföra med det som kommer från arabvärlden.

På bilden nedan syns vad som fördes in i Gaza från Israel måndagen den 1 juni, jämför dessa 14 027 ton under ett dygn med de 85 ton som svenska vänstern och Ship to Gaza är på väg med och som de påstår ska rädda gazanerna…

2015-06-03_1742

Världen idag

19 thoughts on “COOP i Varberg bojkottar israeliska varor

  1. Det Israel exporterar mest är väl ändå könstympningar av bebisar! Skiten har fan nått Sydkorea tom! Hatet mot Nordkorea är bla att de ej mottog denna judeimport! Nordkoreanerna forts sitt hedninga liv som oss men med galen diktatur tyvärr

  2. Israel exporterar för 1 miljard eller mer per år till Sverige och Sverige exporterar för 3 miljarder till Israel ( kanske gamla siffror). Finns samarbete inom flera områden och Israel är teknologiskt framstående inom data kommunikation och sjukvård mm. Att dom säljer några Jaffa-apelsiner mindre gör knappast någon skillnad för landet Israel. Däremot om flera andra handlare skulle följa detta exempel i hela världen, kan det slå hårt mot det palestinska folket som åker till Israel och jobbar eftersom lönen är bättre än i de Palestinska områdena. Isolera Israel och många Palestinierna som i allt större utsträckning jobbar i Israel står sedan utan jobb. Kolla upp samarbete mellan Israel och Palesitinier när det gäller jordbruk. Ett exempel på sådan info finns här http://israelnyheter.blogspot.com/2011/03/israeler-och-palestinier-pa.html

  3. COOP I Varberg har gett vika för terroristerna och ställer sig på deras sida, det som kommer att hända är att COOP kommer att förlora massor med kunder.

    • Enligt riksdagsvalet 2014 röstade Varberg:
      S 31,3% M 25,1% SD 11,5% C 9,1% och V endast 4,1%
      När man ser till den politiska tillhörigheten i Varberg kommer folket inte att stödja någon bojkott av israeliska varor i COOP butikerna, de kommer att gå till annan butik när de sysslar med sådana fasoner COOP.
      Man kan påstå att COOP:s ledning i Varberg sågar av grenen de sitter på.
      De borde väl förstå att det är konkurrenterna som drar nytta av en sådan bojkott.

      • Gaza är helt beroende av Israel alla varutransporter till och från Gaza måste gå genom Israel. Gaza får sitt vatten från Israel och en stor del av elförsörjningen.
        När Hamas sänder iväg raketer och missiler på Israel, omedelbart svarar Israel med att bomba, som kan bli mycket omfattande skador som sedan skall byggas upp med biståndspengar. Allt byggmaterial som åtgår måste köpas från Israel, som kan röra sig om mycket stora summor.
        Hamas och palestinierna har inga planer på två stater, som skulle göra att de förlorade bistånd som flyktingar, utan Hamas plan är att ta över Israel och göra det till en islam stat med extrema sharia lagar. Vad de har för planer med judarna vet vi inte men det kan vara planerat halshuggning, det finns en systematisk indoktrinering ända från förskolan i Gaza att hata judarna och Israel.
        Den som stöder Hamas i Gaza stöder också terrorism finns ingen tvekan till det.

  4. Antagligen anser väl Coop i Varberg också precis som
    alla Arabiska nationer där, att Israel ska utraderas från
    Jordens yta? Tycker att alla som handlar på detta ställe
    att man tar tjuren vid hornen och frågar ut dem om dom
    delar Arabernas snedvridna syn , för i så fall bojkotta
    denna inkrökta affär!

  5. Handlar själv i en Coop affär, och om jag ser att dom
    bojkottar den enda demokratin i M:Ö , så är
    det sluthandlat hos Coop gör tid och evighet.

    Coop vill bestämma vilka varor jag får köpa, dom
    idiotiska fackföreningarna vill bestämma vilket politiskt
    styre jag ska förhålla mig till, ja listan kan göras lång
    över idioter som tror sig ha mandat att styra människor,
    men detta ska dom ge fan i , så länge jag lever så ska
    ingen styra över vad jag får köpa eller vilka jag eventuellt
    röstar på!

    • Finns det enbart denna butik i din ort ? Har inte sedan barnsben i slutet av 40-talet,satt min fot inuti en sådan sossepräglade affär !

  6. 85 ton en piss i Mississippi….den enda anledningen till Ship to Gaza är att skapa konflikter och få det till att framstå, som att allt är Israel’s fel….får hoppas att dom sänker båtarna denna gång!!

    • Helt rätt ossie . Bojkotta Coop i Varberg, KF, deras bensinmackar, allt. Först trodde jag inte det var sant, men Pettersson är alltid förträfflig med hänvisningar till länkar. I detta fall Världen idag, en kristen tidning med få läsare som skulle inte fått någon uppmärksamhet av PK-media, om inte Pettersson ser det omänskliga att; ”Påtryckningar från ’Palestinaaktivister’ har lett till att tre Coopbutiker i Varberg helt slutar sälja varor från Israel. Beslutet fattades vid en föreningsstämma i mars. – Det är många som har frågat hur det här kommer sig, säger Göran Borg, vd för Coop Varberg.”

      Ja, Göran Borg, det är många som frågar sig hur ’aktivister’ kan kuppa en föreningsstämma. Råder det totalt hjärnsläpp när palestinaaktivister, pro Gaza, nu en stat tack vare våran regering, förlåt jag minns inte utrikesministerns namn på grund av partiell hjärnsläpp, och övriga arabstater har som slutligt mål eliminera, utradera, utrota alla judar, kristna, sekulära i staten Israel.

      Nåja kuppa det gjorde också ett obskyrt högerextrimistiskt parti med ideologi enligt nazismen i Borlänge. – Slutsats palestinaaktivisterna har också en obskyr ideologi som ligger fascistiskt ultrahöger om Vänstern med rötter i Lenin och Stalin. – And for the record. The communist have surpassed any other political ideologi by tenfolds except islam which by hundredfolds have killed innocent people.

KommenteraAvbryt svar