Utländska fångar ska inte ha tillgång till TV i fängelset

DANMARK. Fångar utan danskt pass ska inte få titta på TV eller har tillgång till annan underhållning när de sitter i fängelse. Det föreslår de konservativa, som menar att problemet med utländska fångar har blivit så stort att det är nödvändigt att minska på förmånerna för de intagna. 

”Vi ska inte använda danska skattepengar till social återanpassning, och vi ska inte ge dem lön när de sitter inne. De ska ut ur landet så fort som möjligt och om vi kan få dem att tänka till en extra gång genom att göra fängelsevistelsen mindre trevlig så är det ett extra plus”, säger ordförande för de konservativa Soren Pape Poulsen (K).

Enligt Kriminalvården är 15 procent av de intagna i danska fängelser utländska medborgare. I Sverige är andelen utländska medborgare 35 % (år 2013).

Bra idé tycker Pettersson men anser att det borde gälla alla fångar och framförallt i Sverige…

DR.dk

11 thoughts on “Utländska fångar ska inte ha tillgång till TV i fängelset

  1. Pettersson tycker ofta att ett inhumant sätt är bra. Kriminalvård bör bedrivas efter vetenskapliga studier om vad som är bra respektive dåligt.

  2. Nu har aftonbladet.gått ut med både namn,bild och ålder på den riktiga svensk som slängde frugan och sitt barn utför ett stup.varför gör de inte likadant när invandrare begår nrott!? Det är helt sjukt!

  3. Är inte fängelsevistelsen ett straff längre? Ska den göras så trevlig som möjligt?

  4. Låt dom titta på riksdagsdebatter och seminarier som sänds på Tv2 fm
    sååå tråkigt att det borde vara ett straff att behöva lyssna utan att kunna stänga av.

  5. Förr kom polacker till Ystad, berättas det, fyllekörde runt för att bli haffade och fick fängsel i Sverige, som var bättre än hotell i Polen, hyra & mat betalt och mycket högre lön… tro fan att det lockar.

Kommentera