SD-man frias för hets mot muslimer

ISLAM. Hovrätten över Skåne och Blekinge friar Sverigedemokraternas tidigare vice ordförande i Karlskrona, Michael Hess, som tidigare dömts för hets mot folkgrupp av tingsrätten. 2013 skrev Hess, i anslutning till en artikel på Aftonbladet, en kommentar om att “det är djupt inrotat i islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter islams lära”. Inlägget publicerades sedan även på Hess Facebooksida.

Blekinge tingsrätt dömde Hess till villkorlig dom och böter och ansåg att SD-politikerns uttalande har varit kränkande och nedsättande för gruppen muslimer i Sverige. Även hovrätten anser att det har varit frågan om ett kränkande yttrande. Samtidigt hänvisar rätten till Europadomstolens praxis rörande yttrandefrihet och skriver i sin dom att Hess kommentar till artikeln faller ” inom ramen för vad som bör få bemötas i en fri och öppen debatt”.

-Pettersson menar är det någon som ska dömas för hets mot folkgrupp så är det muslimer som tror på och lever efter det som står i koranen…

TIDIGARE 2014-05-13. Hess mot folkgrupp – en dom i tiden

Sverigedemokraten Michael Hess dömdes i förra veckan av Blekinge tingsrätt för hets mot mot folkgrupp för att skrivit om de pågående våldtäkterna på Tahrirtorget, Egypten ”när ska ni journalister inse att det är djupt inrotat i Islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter Islams lära. Det finns ett stort samband mellan våldtäkter i Sverige och antalet invandrare från Mellanöstern och Nordafrika”.

Ivar Arpi, på SvD är en av få ljusglimtar på den mörka journalisthimmelen, läs hela hans inlägg på Neo, jag börjar nedan…

“Hess mot folkgrupp – en dom i tiden

Som troende muslim tyckte 19-årige Azhar Ahmed att det USA-ledda Afghanistankriget från 2001 och framåt var illegitimt. Där deltog hans eget land, Storbritannien, som bekant i insatsen. När afghaner dog var det ingen som sörjde, men när brittiska soldater dödades blev det ceremonier och sorgsna rubriker. Hur rimligt och rättvist är det egentligen, undrade Ahmed? Så dödades sex brittiska soldater 2012 i en attack i Lashkar Gah i Afghanistan. Den dödligaste attacken på de brittiska styrkorna i landet sedan 2001. Britterna sörjde. Afzhar Ahmed ansåg att det var ett hyckleri. Varför inga rubriker om döda afghaner? I vredesmod gick han in på sin Facebook-sida och skrev: ”alla soldater borde dö och fara åt helvete”. Konsekvensen? Polisen kom och knackade på. Senare samma år dömdes Afzhar Ahmed för ett rasistiskt motiverat hatbrott. Kontexten han skrev i, att han tyckte att vanliga afghaner som dog inte fick någon uppmärksamhet, ignorerades helt i domen. Domstolen slog fast att uttalandena var ”nedsättande” och ”uppviglande”.

Var det en rimlig dom? En arg 19-åring formulerade sig klumpigt. Men hatbrott?”

Fortsätt HÄR

Politisk rättegång – Hess mot folkgrupp

Sverigedemokrat dömd för hets mot folkgrupp

13 thoughts on “SD-man frias för hets mot muslimer

 1. Kanske också en fingervisning om hur det kommer att gå i målet med den galne åklagare i Nyköping som tog målet med böneutropet som jämfördes med ljudet från en åsna med magont? Hoppas och tror på ett frikännande där också!

 2. Sjukt att han blev dömt i tingsrätten i ett så kallat demokratiskt land….Kanske borde någon åklagare även åtala Margot Wallström för att hon kritiserade Saudi Arabia som har koranen och sharialagarna som grundlag och lag….-Hon kritiserade bland annat spöstraffet en bloggare blev dömd till….-kanske också hets mot folkgrupp?
  ISLAM ÄR EN SJUK, VIDRIG SLAKTARIDEOLOGI OCH DET ÄR DAGS ATT FOLK MED HJÄRNCELLERNA I BEHÅLL KLIVER FRAM – BEVISEN FINNS FRAMFÖR VÅRA ÖGON!!!

  • Såg nyss på Blekingenytt att åklagaren var i färd med att undersöka möjligheten till framgång med att föra målet till högre instans. Har rättsväsendet så lite att göra så att man kan driva politisk en agenda?

 3. jag har mina funderingar kring domstolars undfallenhet för vissa folkgrupper, har det att göra med att hälften av åklagare och domare anser sig hotade i sin yrkesroll?

  • Möjligt…Har själv en teori som går ut på,att man “från högre ort” fått direktiv,att undvika fängelsestraff för grövre brott !På annat sätt kan jag inte finna en förklaring till,att “våra” fängelser står till stor del tomma.
   Samtidigt har aldrig brottsligheten varit större i landet,än under senaste årtionden.Ej hellre grövre än den dagens anarki visar upp.Bruket av skjutvapen kom väl i samband med juggeinvasionen, och sprängdåden,våldtäkterna med araberna.Utpressning (skyddspengar) av affärsidkare,när östländerna återuppstod.

  • Varken domarna eller åklagarna känner sig hotad i sin yrkesroll. Det är så att de har impräntats i huvudet att framförallt muslimer är utsatta grupper som alltid är i “underläget” gentemot vi övriga “självbelåtna och väletablerade” medborgare, och att dessa behöver beskydas mest. En enfaldig och naiv syn på saken, kan man tycka. Dessutom lever de flesta av dessa yrkesmänniskor i en parallell universum där verkligheten ter sig helt annorlunda för dem än den gör det för oss vanliga folkets proletärer.

 4. Citat från Neo blogg av ‘Ivar Arpi, på SvD är en av få ljusglimtar på den mörka journalisthimmelen’; “Är Hess påstående sant? Det saknar betydelse, anser Tingsrätten i domen. Varför? Jo, Hess underlät sig i sin kommentar på Aftonbladet att hänvisa till etablerad forskning eller islamska källor. ”Tingsrätten konstaterar därför att det är uppenbart att Michael Hess uttalande inte varit en del i en saklig och vederhäftig diskussion.” – En skrämmande slutsats av tingrätten, – att hänvisa till etablerad forskning innebär att endast maktens och medias ord gäller. Närmare en stat styrd av sharia lagar kan tingsrättens dom inte vara. Glädjande nog frias Hess. Får han upprättelse? Knappast.
  Muslimska kvinnor som bär fotsid klädsel, döljer sin kropp, bär huvudduk, niqab, hijab, burka har stöd i den historiska traditionen. För den kvinnan var klädseln ett skydd för övergrepp (våldtäkt) Hon ägdes av sin man, familjen och klanen. Den som visade ansiktetet var en slav som kunde ägas och våldtas av alla män. Det var då, men i tv-soffan sa Birger Schlaugh (Mp) i år 2015 – “Islam är en medeltida religion”. Kunde det sägas bättre? Knappast

 5. Rätt, det är inte ok att döma den/dem som är emot kvinnoförtryck.
  Ser omvänt på detta och återigen orsakar invandringen belastningar kostnader av otrolig magnitud, primärt sekundärt sekulärt.

 6. en tydlig fingervisning mot de rätt-trogna i stockholm. Vicket finger, låter jag er tolka själv…

 7. Underbara nyheter! Äntligen får man tala om våldet mot kvinnor i islam! Det borde journalister fatta utan en massa länkar och föreläsningar. Bort med svenska journalister som skyddar islam, Sverige är dödsdömt!

 8. Ännu ett bevis för att mina inre känslor verkar stämma…Det sker så långsamt en förändring,även om det är fem minuter över tolv.
  Tänk om jag i mitt liv kommer att få uppleva ännu en historisk händelse !
  Världskriget,Stalinismen,Kubakrisen och Murens fall i Berlin.Och nu till slut
  eventuellt Sveriges befrielse från socialistisk överhet,och östblockscensur.
  Kan man kanske även få önska sig ett stopp för utbytet av pursvenskar,mot olika nomadstammar ? Och som sista önskan,att zigenarna återvänder till sina hemländer,och aldrig mer återvänder till Sverige och smutsar ner vår jord… Amen.

Kommentera