Unga invandrare gick med i gäng trots tidiga insatser

INVANDRING. SR Ekot har kartlagt vägen in i kriminalitet för unga personer i Göteborg. Radion har följt hur det gick för en grupp med 36 individer som redan 2007 hade identifierades av polis och sociala myndigheter som att de befann sig i riskzonen. De var då tonåringar och flera hade dömts för brott. Enligt granskningen blev en majoritet inblandade i kriminalitet trots tidiga insatser. Tre av personerna i granskningen lever inte längre. De har blivit mördade i de skjutningar som varit i Göteborg.

-Pettersson läser inblandade i kriminalitet trots tidiga insatser. Vad blir svaret på detta? Mer dalt och mer psykologer, när de behöver en spark i arslet och regler…ni vet väl att SAMTLIGA som är inblandade i gängskjutningar i Göteborg har invandrarbakgrund.

De kriminella invandrargängen ställer till mycket mänskligt lidande och stor ekonomiska skador. Polisinsatserna kostar en hel del också. Hotellräkningar för polisens specialinsats ligger enligt Göteborgs-Posten på över 100 000 kronor per dygn för hotell och traktamenten. Ett 60-tal poliser från hela landet har kallats till Göteborg för att lösa i nuläget 17 olösta mord och dråp.

8 thoughts on “Unga invandrare gick med i gäng trots tidiga insatser

Kommentera