10 thoughts on “Omvalet i Båstad

  1. Valchock för M

    Omvalet i Båstad var en kommunal angelägenhet, ändå finns det skäl för flera riksdagspartier att oroas.

    För Moderaterna var valet en lokal katastrof. Men också Kristdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet backade och har anledning till eftertanke.

    Två frågor stack ut i valdebatten. Den ena äger kommunen fullt ut: det handlar om huruvida fem små byskolor ska bli tre.

    Den andra rör flyktingmottagning och integration: här fattas besluten centralt, men den lokala nivån berörs av besluten.

    http://www.hd.se/opinion/signerat/2015/05/11/valchock-for-m/

    • Vilket klart framgår av att hela 17 % valde SD i Östra Karup.
      Ortsdelen som invaderats av c:a 200 lyckosökare,på Hemmeslövs Herrgård.Här tappade speciellt Centern,många tidigare trogna röster.Godheten och öppna hjärtan straffade sig ju även för ”Nya arbetarpartiet Moderaterna”…

      • Berts bolag som härjar även där, har hört att det ska vara över 350 innan han är nöjd, äckligt !

  2. AJ aj aj sanningen kommer fram mer o mer om de grovt kriminella sju klövern. De har kört Sverige i botten riktigt ordentligt. bra att ett riktigt parti vann ihop med SD. Önskar att de hade sex % mer förstås. Gläder mig att folk inser hur illa det är med Sverige i Båstad. Undrar om ni läst att migrationverket skall ge 500 asyl folk till Båstad mot deras vilja. Fy f-n eller hur Sverigestan STALIN regering eller värre?sju klövern bör ställas inför rätta och utvisas från Sverige för den skada de gjort Sverige och folket.

  3. Nu förstår ni varför statsminister Stefan ”Svetsblänk” ställde in det nyval han lovade för att utlysa.

    Därför kom decemberöverenskommelsen med Alliansen till.

    Att ”manipulera” med demokratin är att ta ansvar för landet, tycker DÖ-politikerna.

  4. När vi fick en extrachans till omval i Båstad, såg jag mig nödtvungen till att göra en liten insats.
    Åkte upp där och pratade med folk. Lyssnade på SD då dem hade ett av många torgmöte i lördags.
    Märkte hur många skulle o hade förtidsröstat på SD. Valet är således inte helt klart efter som det är 9 distrikt och inte många invånare.
    Tydligt är dock att moderater gått kraftigt tillbaka, sedan valet i sept. 2014.
    Bjärrepartiet gick kraftigt framåt och dessa verkar ha i stort sätt samma uppfattning som SD och troligen nästan får majoritet i Båstad.
    Tror det var något med skolan som gjorde att många röstade på Bjp, men hann inte sätta mig in i det riktigt. SD ville även ha kvar skolor.
    Det jag inte gillade med Bjp är att dem är för att bygga hyresrätter i kommunal regi. Inte bra. Bättre dem säljer ut befintligt fastighetsbestånd, tror jag.
    Båstad skall vara turiststad med småindustrier. Går även utveckla till kurort när Bert Carlsson måste stänga sitt asylboende. Vilket borde gå göra snart.
    Glädjer mig åt SD fick 3 nya platser som det ser ut nu.
    Viktigast med detta val är att det kommer visa andra kommuner att det går inte hålla SD utanför. Många kommunpolitiker i övriga landet kommer nu se sina platser försvinna i nästa val.
    Detta kan göra att dem påverkar sina beslutande att ändra inflyttningspolitiken.
    Jag kallade det. Slaget om Båstad som förändrade Sverige.
    Hoppas jag.
    Lycka till SD i Båstad.

  5. Bjärepartiet är det enda som sagt att de kan/kommer att samarbeta med SD. Tillsammans har de 45%.
    Dö-partier har ju order från partihögkvarteren i Stockholm att det är förbjudet att ha kontakt med SD. Så vem vinner röster och hem förlorar…?

KommenteraAvbryt svar