Svenskfinland som Sverige var förr

Drömmer du om att emigrera för att du inte trivs i det nya mångkulturella Sverige som politikerna har infört utan att fråga det svenska folket.

Inte långt från Sverige finns ett land där det pratas svenska, där man slår vakt om den inhemska kulturen och där mångkulturen lyser med sin frånvaro. Det är…

Svenskfinland som är en benämning på svenskbygderna i Finland, det vill säga de områden där den svenskspråkiga befolkningen (finlandssvenskarna) huvudsakligen bor.

Svenskfinland är delat i tre regioner (fyra om Åland räknas med).

Förutom dessa regioner, där finlandssvenskarna till stora delar är i majoritet, finns så kallade svenska språköar, större grupper av finlandssvenskar som lever som minoritet i finskspråkiga städer.

Rött är svensktalande områden. Orange andra svensktalande områden där språket och de svenska sederna är på tillbakagång.
Rött är svensktalande områden. Orange är andra svensktalande områden där språket och den svenska kulturen är på tillbakagång.

14 thoughts on “Svenskfinland som Sverige var förr

  1. Andelen Finlandssvenskar som begår brott mot liv är bara en person per år. Österbotten där svenskar är i majoritet är 86 % tingsrättsfallen finsktalande. I Österbotten har svensktalande 9 år längre medellivslängd än de finsktalande. Du svensk som vill pröva på flytta jobb finns och bostäder. Levnadsstandarden är ungefär lika men har du högre utbildning kommer du sannolikt att tjäna mer än i Sverige.

  2. Enligt Gunnar Wetterberg behöver Finland mer invandring för att klara sig på lång sikt. Det föds för få finnar.

    • Vem fan lyssnar på Gunnar Wetterberg?? Hans svamlande
      är fullt i klass med Albins:

    • Det där med barnbegränsning är något du bör ta upp med berörda somaliska klaner.

      • Adonaj :
        Barnbegränsning nej det går inte hem, barn betyder ”löneförhöjning”, för de muslimska ”männen”.

  3. I de kommuner i Finland där det finns många svenskspråkiga (och därmed så har Svenska Folkpartiet SFP en stark ställning i kommunfullmäktige) finns det i genomsnitt mer folk från MENA än i övriga Finland. Detta eftersom många finlandssvenskar är influerade av mångkulturpropagandan i rikssvenska medier och SFP också annars har minoriteter som en profilfråga.

    Det måste dock sägas att trots det så är mängden MENA-invandrare med rikssvenska mått mätt i regel mycket liten även i dessa kommuner. Dock inte så minimal som i finska områden, t.ex. i det helfinska landskapet Södra Österbotten (190.000 invånare) finns det enligt statistik inte en enda person med somaliska som modersmål.

  4. Det skulle vara intressant att ta sig en tur till Finland och se hur det ser ut där.Inte för att jag någonsin tänker lämna mitt land,inte så.

  5. Hur räcker en svensk pension i Finland? Kostnadsläge beträffande mat, bostäder osv. ?

    • Den kan inte bli sämre än i Absurdistan….Åtminstone inte för fattigpensionärer !

    • Mat, bruksvaror mm. kostar ungefär detsamma som i Sverige. Bostadspriserna är billigare än i Sverige då det tack vare den låga invandringen inte finns någon bostadskris (i Helsingfors med närmaste omnejd är dock bostäderna dyra).

  6. Huruvida man skall dra till Finland fort som tusan beror ju på hur sannfinländarna ställer sig till svenska immigranter.

    Om jag vore dom skulle jag vara skeptisk 🙂

    • Finland var svenskt fram till 1808 tills det erövrades av ryssland. Finländsk historia är omöjlig att studera utan att kunna svenska, Finlands lagstiftning baseras fortfarande till vissa delar på svensk lag. Finland är officiellt tvåspråkigt. Sannfinländarna får nog ta skeden i vacker hand.

Kommentera