Grattis SN

JOURNALISTIK. Lokaltidningen Södermanlands Nyheter med huvudkontor i Nyköping som säger sig vilja satsa på lokala nyheter tog tre dygn på sig att publicera nyheten om att en medlem och ett flygplan från Nyköpings Flygklubb är inblandade i människosmuggling. Anledningen till dröjsmålet var att källorna måste kontrolleras…Petterssons publicerade nyheten HÄR och ett samtal till klubben tar två minuter men vi är ju amatörer till skillnad från…för övrigt går artikeln i SN inte att kommentera. 

2015-05-01_1000

2015-05-01_0649

12 thoughts on “Grattis SN

  1. SN tog några dagar på sig,innan man luftade nyheten om den flygande människosmugglaren från Nyköping.Landets skitblaska Aftonslasken har filat på en notis fram tills idag.Av naturliga skäl….detta är ju inte något positivt att bli avslöjade med illegala lasten i Polen.Aftonslasken ser ju främst till,att berika Absurdistan med olika arabstammar !
    Nu har man kommit fram till att det var en ”hobbyflygare” som misstänks ! Det som förvånar mig är att en ”hobbyflygare” kan korsa Europa,och hämta hem flyktingar mot betalning av c:a 5.000 Euro enkelresa per biljett,mellan Grekland och Nyköping….Vill minnas att det fordras speciellt certifikat,för att flyga internationellt med sportflygplan.Kanske kan även en s.k. ”hobbyflygare” förvärva sådant och starta linjeflyg ?

  2. Pk-media är inte blyg när de officiellt rapporterar öppet att ett svenskt fartyg och ett svenskt flygplan står redo att ta vägen till Medelhavet, t o m nära Libyens kust för att hämta flyktingar som mer eller mindre befinner sig i nöd. Fast det heter inte smuggling eller hämtning, utan räddning – en stor humanitär prestation, ett prompt svar till EU:s och FN:s vädjan.
    Var svenska räddningsenheter lika snabba med att flyga till Nepal?? Var de inte sist som landat där? Andra nationer var redan på plats och hjälpte, eller har jag fel?

  3. Det är väl så kallade icke hotta nyheter, speciellt när det
    handlar om flyktingbrottslighet, väntar man några dagar
    så försvinner nyhetsvärdet en aning, så jobbar ju alla
    patetiska media figurer idag.

  4. Journalister? De är väl snarare politiska funktionärer. Fjärrstyrda robotar utan egen vilja,

  5. Jo en sådan historia måste behandlas med silkesvantar…Tänk om det går upp för den sovande delen av befolkningen,att man dagligen fylles med sagor och rena lögner !Gårdagens händelse i Frankfurt är ett liknande fall, där rapporteringen är av ringa slaget.Ett för stort intresse från pressens sida kan ju gynna de ”främlingsfientliga”,och i Tyskland PEGIDA !

  6. En betalt journalist måste följa en ”röd tråd” och kan inte skriva vad som helst, ägaren bestämmer vad som gäller. Det finna gott om journalister och man biter inte den hand som föder en.
    Tyvärr går detta ut över nyhetsrapporteringen, exempelvis har de gått för långt när de inte rapporterar signalement på brottslingar. Verkligheten är inte politiskt korrekta, den kan inte scensurreras, de har passerat en gräns då man inte fäster tilltro till dem, exempelvis att kalla Somalier för Svenskar är OETISKT när det gäller grova brott,
    SVT och svensk media har nått botten!

  7. På små orter är alla som har något att säga till om med i samma Rotary eller Odd Fellow.
    Så man måste nätverka och kolla så man inte trampar på ömma fötter i onödan innan man försiktigt friserar sanningen före publicering.

  8. Dessa småpåvar undrar varför det går dåligt för lokaltidningar. Min åkte ut för tre år sen, ungefär av samma anledning…..dvs rövslickeri och feghet.

  9. Grattis. För varje dag tar Petterssons sajt ett steg närmare svenska medias mest inflyelserika krets.

Kommentera