”De är inga barn, de är bortskämda unga män” och de ljuger om allt, om ålder, om bakgrund, om att de är fattiga…


INVANDRING. Annika arbetar sedan två år tillbaka som god man åt ”ensamkommande flyktingbarn”. Erfarenheterna hon skaffat sig som god man har gjort henne mycket skeptisk till hela flyktingindustrin, och hon vill nu dela med sig av sina upplevelser. – Det känns som att det är min plikt att berätta hur det verkligen ligger till, säger hon.

Insyn i verksamheten har fått Annika att betrakta den svenska asylpolitiken som ett moraliskt och ekonomiskt totalhaveri. Hon menar att de flesta ljuger om både ålder och bakgrund, och i själva verket kommer från välbärgade familjer. Foto: NyT

Insyn i verksamheten har fått Annika att betrakta den svenska asylpolitiken som ett moraliskt och ekonomiskt totalhaveri. Hon menar att de flesta ljuger om både ålder och bakgrund, och i själva verket kommer från välbärgade familjer. Foto: NyT

Annika, som är i 50-årsåldern och egentligen heter något annat, vill vara anonym. Hon förklarar att hon behöver pengarna som godmanskapet ger. Som ensamstående med två barn och utan heltidsarbete, är ersättningen för hennes godmanskap det enda som får familjeekonomin att gå runt. Nya Tider har kontrollerat Annikas identitet och att hon mycket riktigt har uppdrag från överförmyndarnämnden i en svensk kommun som god man åt ”ensamkommande flyktingbarn”. I övrigt låter vi hennes berättelse tala för sig själv.

– Ja, jag jobbar alltså med ”stackars fattiga flyktingbarn”, inom citationstecken, säger Annika när vi träffar henne i köket hemma hos hennes syster.

– När jag började med det här för två år sedan tyckte jag ju synd om alla flyktingarna, allra mest synd om barnen som flyr från krig och allt det där. Sedan började jag som god man och fick inblick i hur de fungerar, hur de är. Alla lögner, otacksamheten. Numera prenumererar jag på Nya Tider och röstar på Sverigedemokraterna, det säger väl allt, skrattar Annika.

Det Annika reagerade mot var dels hur de ”ensamkommande flyktingbarnen” – i verkligheten oftast unga män – själva ljuger och manipulerar systemet, dels att svenska myndigheter är så naiva i sina kontakter med dem.

– Jag gillar inte oärlighet, och nästan alla ljuger. De ljuger om sin ålder, de ljuger om sin bakgrund, de ljuger om att de är fattiga.

– Jag gissar att 90 eller 95 procent av dem jag träffat ute på boendena är äldre än 18. Ofta betydligt äldre. Jag minns att jag en gång kom in på ett boende och spontant utbrast: ”Oj, ett barn!” Det slank bara ur mig, och personalen skrattade och sade ”ja, titta, ett barn”. Där satt en liten kille på kanske 12-13 år vid en dator. Det är enda gången jag sett någon på ett boende som jag är säker på att han verkligen är ett barn. Sedan finns det ju några som troligtvis är 16-17 som de påstår sig vara, men det är ett fåtal. Det är unga män som sitter på de här boendena. Sällan flickor, och sällan barn.

Läs vidare på Nya Tider…

-Pettersson noterar att det väntas komma 8 000 av de små liven 2015 och med en dygnskostnad på 2000 kronor blir det totalt 5,8 miljarder och det är väl använda pengar tycker PK…

Några stackars barn...

Några stackars ensamkommande barn…


22 responses to “”De är inga barn, de är bortskämda unga män” och de ljuger om allt, om ålder, om bakgrund, om att de är fattiga…

 • Hur gamla är olika personer? | Petterssons gör skillnad

  […] ”De är inga barn, de är bortskämda unga män” och de ljuger om allt, om ålder, om bakgrund, … […]

  Gilla

 • N

  ingen familj skulle skicka en flicka på flykt, hur många gånger skulle inte hon bli våldtagen innan hon hinner fram? om hon kommer fram.

  Gilla

 • Kalle

  Hittade en ny webbsida idag , http://how-old.net
  Ger intressanta resultat!

  Gilla

 • Elise Koelsch

  Rosta pa SD enda sattet att radda Sverige!

  Gilla

 • Clintan

  Skicka tillbaka alla ensamkommande män tack!

  Gilla

 • Tony

  Lögnen är Islams och kommunismens största vän, därför
  dras dessa båda ideologier till varandra!

  Gilla

 • Trynbald

  Detta gigantiska slöseri med skattebetalarnas pengar är något som riksrevisionsverket måste kontrollera och sätta stopp för. Att vara så skrämda av vänsterpöbeln är en feghet som gränsar till landsförräderi. Migrationsverket är ju inte intresseradade av något annat än att öka på verksamheten.

  Gilla

 • Leif Heimerby

  VARFÖR SER JAG ALLTID BARA MANLIGA ”ENSAMKOMMANDE BARN” ?????????????????????
  Inte riktigt normalt.

  Gilla

 • Synonymen

  ”Annika, som är i 50-årsåldern och egentligen heter något annat, vill vara anonym. Hon förklarar att hon behöver pengarna som godmanskapet ger. Som ensamstående med två barn och utan heltidsarbete, är ersättningen för hennes godmanskap det enda som får familjeekonomin att gå runt. ”

  Pudels kärna!

  Detta är varför sönderfallet av Sverige fortsätter med sådan expressfart. Någon egentlig ”medmänsklighet” eller ”godhet” finns absolut INTE. Allt handlar bara om att inte riskera den egna försörjningen eller få ”dåligt rykte”.

  Hyckleri kallas det!

  En dag finns inte längre någonstans att fly. Tänk på det!

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Mycket enkelt att bli av med parasiterna, stoppa alla bidrag. Kräv att de som finns kan visa upp att de har inkomster att klara sig på annars ut! Så är det i det Land jag bor = Rättvisst ! och inget annat skitsnack från fredrik reinfeldt.

  Gilla

 • Pica pica

  Du kan få ett riktigt barn att vara fadder till i Afrika för 100 kr i månaden! Vi kanske ska skicka ner några tusen av de ensamkommande?

  Gilla

 • Trynbald

  Vart tog alla apatiska barn vägen?

  Gilla

  • Rannug

   Apatiska barn är en bluff, det är de asylsökande föräldrarna som tvingar sina barn att ligga stilla i sängen (kan räknas som en allvarlig form av misshandel då barnet verkligen inte mår bra av detta).

   Gilla

   • Trynbald

    Min poäng var att det inte behövs längre. Nu skickar man ett skägg och sen är saken klar.
    Att det bara var i Sverige som det fanns apatiska är givetvis synonymt med svenska makthavares och politikers naivitet.

    Gilla

   • Adonaj

    Då som nu alla batikhäxors och vänsterdräggs favoritsysselsättning.

    Gilla

   • Mimi N.

    Jag läste om att föräldrarna till s k apatiska barn lät inte barnen äta tillräckligt med mat just för att apatin skulle se äkta ut, och ljög att barnen orkade inte äta p g a psykiskt lidande.

    Gilla

  • Synonymen

   Apbarn har vi däremot fullt av. De kallas afrikaner och invaderar just i detta nu Sverige.

   Gilla

   • Albin

    Synonymen är troligen ingen SD medlem, vore han det skulle han riskera uteslutas för hets mot folkgrupp.

    Gilla

 • Kalle Johansson

  Vi ska sluta med sådan här skit, godhetsapostlarna kan få göra det privat o betala ur egen ficka!! Detta är bara vansinne, ren och skär IDIOTI! Var och en får ta hand om sig själva….UUUUT MED PACKET!!! Och skicka med några sossar!!

  Gilla

 • Kalle Johansson

  De politiskt korrekta står bakom Socialdemokraterna som stödjer flyktingindustrin, denna industri får INTE ifrågasättas, att de ljuger spelar ingen roll, ”godhetsapostlarna” har bestämt att köra detta i botten, ja, att köra Sverige i botten!
  Massinvandringsverket har 5000 anställda och detta kostar 300miljarder per år, LÅNADE PENGAR!!
  Kan det sluta annat än med en ”krasch”?! Jag har ett diktaturer falla samman, vi kommer att få se Sverige krascha också och det kommer inte att ta många år till…

  Gilla

 • malmobon

  När SD kommer till makten skall det tillsättas nya granskare av all asylärenden hoppas jag, och då åker dem ut.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: