Grekland står inför nya problem

De ekonomiska problemen i Grekland är långt ifrån lösta, likaså arbetslösheten som ligger på över 25 procent och nu väntar nya problem.

Allt fler av de båtflyktingar som tar sig från Turkiet väljer Grekland som destinationsort. Detta efter att den nya vänsterregeringen utlovat generösare asylregler.

I den grekiska och mycket vackra övärlden märks den ökande flyktingströmmen på ett påtagligt sätt. Ett antal tusen flyktingar anländer varje månad och det är mer än en fördubbling jämfört med förra året. Med det allt varmare vädret väntas ökningen fortsätta till rekordnivåer.

”Det är svårt att hantera situationen”, säger en kvinnlig anställd vid kustbevakningen.

Om situationen är svårhanterlig nu, lär den bli än värre om den grekiska vänsterregeringen tillåts fortsätta. Den nya regeringen har lovat att man tänker höja skattemoralen i landet och att man ska bli bättre på att driva in skatter. Allt som ett led i att förhandla fram ett nytt räddningspaket från övriga EU. Grekland har fortfarande EU:s största statsskuld, ungefär 175 procent av BNP och statskassan är i det närmaste tom.

Vi vet att Sverige finansierar sin asylinvandring med hjälp av allt fler skattemiljarder och de senaste åren också med hjälp av biståndspengar som tas från de mest utsatta. Hur den grekiska vänsterregeringen tänker finansiera sitt allt större flyktingmottagande återstår att se, men om man håller sitt löfte till EU om att förbättra skattemoralen hos landets invånare, undrar jag hur länge den moralen håller i sig om allt fler av skattemiljarderna används till de nyanlända? Misstänker att det grekiska folket inte är lika tålmodiga som vi svenskar. Hur man tänker lösa vardagen för de nyanlända är en annan fråga, då 1 av 4 arbetsföra greker saknar jobb och de högutbildade väljer att fly landet i allt större skaror.

Å andra sidan kan man gå på vår 7-klövers linje. Varje land är i behov av en stor befolkningsökning, att nyanlända är mer kreativa än landets egen befolkning, att fler jobb skapas när man tar emot fler nyanlända och att asylinvandringen är en vinst för samhället. Hur det ser ut i Sverige känner vi till, men kommer det att accepteras i Grekland?

13 thoughts on “Grekland står inför nya problem

  1. Grekland kommer att skeppa dessa vidare norrut….en laglig väg in i Europa!!

    Grekland hatar EU och vill säkert göra allt för att resten av EU’s medlemsländer skall hamna i samma situation…och det är inte långt borta…

  2. EU sitter liksom Grekland fast i en rävsax….Fredrik Rövfeldts gangsterregering lånade ut 100miljarder till ECB och underbalanserade statsbudgeten….Lånade pengar mot ränta, Sverige lånade upp dessa 100mijarder på den internationella lånemarknaden mot ränta.
    TYSKLAND OCH FRANKRIKE har gigantiska lån till Grekland som de vet att de ALDRIG kommer att få tillbaka, de måste skrivas av helt eller åtminstone skrivas ner!
    KOMMER MAN ÄNDÅ ATT FORTSÄTTA GE LÅN TILL GREKLAND ?? ABSOLUT!! De kommer att fortsätta låna ut gigantiska summor, speciellt som räntan är så låg och ECB är just nu i färd med att trycka upp Euro-sedlar som aldrig förr….
    De vill troligen INTE ta en smäll och låta Tyska och Franska banker gå i konkurs….-smällen eller kostnaderna kommer vi alla att få bära!! De blir bara så att alla EU-stater kommer att få vara med och betala på något sätt, vi svenskar kommer att märka det smygande…

    • Nu var det i och för sig IMF som stod som mottagare av dessa pengar men det är samma skrot och korn som sitter i ledningen får båda och de är båda lika insyltade i den grekiska tragedin tillsammans med amerikanska banksters med Goldman Sachs i spetsen.

      • Det stämmer Argus…Men i slutändan kommer Goldmann Sachs att taga igen sina pengar,genom höjda räntor för sina statsbelåningar,i de andra konkurrsfärdiga länderna från syd-Europa inkl. Frankrike.Judarna lär därför i slutändan vara de enda, som går ur härvan utan förluster !

    • Man kan tillägga att DEN TYSKA IDIOTEN MERKEL genom åren gödslat gigantiska summor, så stora summor så att HELA ECB:S KASSA DRÄNERAS OM GREKLAND GÖR STATSBANKRUTT!!
      På grund härav kommer Grekland att räddas, lånen kommer att löpa på obestämd tid till nollränta!
      Med den lösningen kan ECB bokföra lånen till sitt fulla värde! Allt annat vore korkat!
      Däremot kan de idiotiska tyskarna inte fortsätta gödsla feta lån över Grekland!

      • Döm inte hela tyska befolkningen för detta vansinne.
        I Berlin råder samma ”demokrati” som i Absurdistan.Führerin Merkel som ursprungligen stammar från DDR har armbågat sig fram, till dagens position.Hennes uppväxt i en totalitär stat visar nu hur barn/ungdom kan indoktrineras..
        Känner ni igen bilden ???
        Nu står hennes och CDU`s framtid på spel eftersom hon i förtvivlan inför EU-katastrofen,satsar ”all in” på sista kortet.
        Även om Greklands ekonomi endast lär utgöra 2 % av EU`s sammantagna,kommer detta att få återverkningar i bl.a. Italien,Spanien och Frankrike…I Tyskland lär det bli pensionspararna som kommer att göra största förlusten,och i slutändan får stå för kalaset !
        2.000 miljarder SEK står på spel,även om man i Tyskland,
        ”endast” talar om c:a 600 miljarder ! De övriga 1400 miljarderna är exportgarantier,som aldrig kommer att kunna att betalas av grekerna….

  3. Ibland funderar man på hur folk funderar. Grekland kunde vara Europas semesterparadis istället för korrupta, islamistiska stater som Turkiet, Egypten eller Dubai men man sänker landet genom att ge sig i lag med korrupta amerikanska banker, låter landet invaderas av bidragsemigranter och sedan låter man ilskan över den egna ofullkomligheten gå ut över övriga EU-medborgare som svarar med att undvika landet och dess produkter. Grekland med sin kultur, historia och natur har blivit en modern tragedi.

  4. EU borde leasa en lämplig grekisk ö – Grekland har massor av den varan – och inrätta den som Medelhavets förvaringsö av de kriminella båt”flyktingarna”, oavsett om dom kommer från Libyen, eller Turkiet, dom två länder som erbjuder utskeppningshamnar. Stenhård bevakning, av gemensamma resurser från EU-länderna, ön i princip omöjlig att fly ifrån. Återskickande av alla, som inte faller under strikt tillämpning av FN:s kvotflyktingsdefinition. Som motprestation betalar EU, som leasingavgift, genom en avskrivning Greklands skuldsättning, rätt arrangerad en kombinationslösning, en ’gordisk knut’, av två jätteproblem.

  5. Vill fråga er här om någon vet hur många % arbetslösa det finns i Sverige? Ja kan säga att Sverige slår Grekland med råge. OK Inte om man lyssnar på AF eller de grovt kriminella sjuorna. Men gör man en undersökning om hur många som har ett ”riktigt” arbete så kan man bli verkligt mörkrädd.

  6. Grekland? Ja om sanningen kommer fram om Sverige så kommer Svenska folket att upptäcka att Sverige är dubbelt illa ute mot vad Grekland är. sju klövern i Sverige döljer sanningen och hotar t ex tidningar att om de skriver blir det inga bidrag. De sju grovt kriminella fortsätter sin kriminella verksamhet i högsta hastighet. De vet att runt hörnet väntar en sanning som Svenska folket inte kommer uppskatta. De sju grovt kriminella klövern har gjort sig klara att fly Sverige med kassa kistan sprängfull med miljontals dollar och Euro. Se nu vad de skrev om nomi eriksson = Inget annat än flera miljoner dollar i mutor = t o m en förståndshandikappad Svensk idiot kan förstå detta, dock inte om man har en politisk befattning i sju klövern = allt enligt fd statsministern fredrik reinfeldt säger på you tube.

KommenteraAvbryt svar