”Antisemitism kommer nu från Mellanöstern”


Under ovanstående rubrik så redovisas i en artikel från tidningen ”Forskning och framsteg”, nr 4 2015, ett par studier om hur utbredd antisemitismen är bland muslimer i åldrarna 16 till 75 år.

Siffrorna som redovisas härrör från en studie som BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) och Forum för levande historia genomförde 2005 samt en studie som Berlin social science center genomförde 2013. Den första omfattar intervjuer med drygt 5000 personer i Sverige och den andra bygger på 9000 telefonintervjuer genomförda i 6 europeiska länder.

Resultatet från de båda studierna är nästan detsamma. I Sverige hyser 39 % av dem som betecknar sig som muslimer med en systematisk antisemitisk inställning. I den europeiska undersökningen är motsvarande siffra för Sverige 37 %, men genomsnittet för hela undersökningen är höga 45 %.

Eli Göndör, fil dr i religionshistoria kommenterar resultatet med att det i decennier har utförts antisemitisk propaganda via statliga TV-kanaler och moskéer i Mellanösterns länder. Han konstaterar vidare att många människor där har en låg utbildningsnivå och har fostrats in i detta i generationer. Lusharpan tycker att det verkar som om Eli Göndör inte delar en del av våra rikspolitikers syn på kvaliteten de människor som invandrar till Sverige.

Märkligt nog kommenterar inte Eli Göndör siffrorna för Sverige. Men han kanske tycker att statstelevisionen här i landet utför antisemitisk propaganda och att det förekommer även i svenska moskéer. Lusharpan är nästan beredd att hålla med Eli Göndör, men tycker att den antisemitiska propagandan pågått i ungefär 1400 år, men att man numera använder sig av andra tekniska hjälpmedel än en bok.

Några som definitivt borde läsa artikeln är kommunledningen i Malmö, som tydligen ägnar mycket huvudbry åt att försöka förstå varifrån den numera utbredda antisemitismen i stan kommer. Lusharpan misstänker att vi snart får höra att ”Forum för levande historia”, ”BRÅ” och ”Berlin social science center” befolkas av islamofober och rasister. Det ska bli spännande att se om någon kränkt person anmäler BRÅ till Diskrimineringsombudsmannen.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

 


One response to “”Antisemitism kommer nu från Mellanöstern”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: