Någon måste ta ansvar

Insändare

Till Maria Loven, Sydsvenskan

I din artikel talar dom fyra flyktingarna om att någon måste ta ansvar.
Jag undrar bara hur ansvarsfullt det är att lämna sin hustru och sina barn i Damaskus och själv sätta sig i säkerhet i Sverige?

Tydligen så har hustrun avlidit under en bombning och barnen som alla är under fem år bor hos en granne.
Jag hade nog skämts och absolut inte ställt upp i en tidning och beklagat mig under sådana omständigheter.

Kan berätta att när mina föräldrar flydde från Ungern 1956 till Österrike så ville min far inte lämna landet men han tog sitt ansvar och följde med sin hustru och sin då fyraårige son, som alltså var jag, mot sin vilja och gick över gränsen tillsammans med dom.

Något som jag idag är mycket tacksam för!

Det kallar jag för att ta sitt ansvar!

Sandor Herold, Malmö

Artikeln i Sydsvenskan

-Pettersson har noterat att de frågor som Sandor ställer aldrig ställs av svenska journalister. Varför lämnar män i sina bästa år kvar sina fruar, barn, flickvänner och föräldrar när de flyr? Det talas om 3-4 miljoner flyktingar från Syrien utomlands och 7-10 miljoner internflyktingar. Finns det inte bland dessa några modiga män som kan göra slut på kriget i stället för att fly?

10 thoughts on “Någon måste ta ansvar

  1. Frågan är varför ingen i ful media ställer dessa frågor. Är dom lika dumma som våra styrande i sjuklövern eller tom dummare?

  2. JAG TAR MITT ANSVAR.
    För det första så röstar jag var fjärde år (tveksamt i fortsättningen).
    För det andra så informerar jag alla jag känner om riksdagens (inte regeringen, de är av samma skrot o korn) halsbrytande skötsel av Sverige. Jag informerar också om muslimers totala brist på ansvar och moral mot alla andra än möjligen sig själva, men det är i princip inte deras fel, De har vuxit upp med mördarreligionen och kan med sin intelligens inte förstå bättre.
    För er som vill åberopa HMF så kan jag meddela att muslimer inte är en folkgrupp, inte än, och vad det gäller fakta så är det bara att läsa koranen. ”Att bringa fruktan i hjärtat på de otrogna”.
    SOLKLART.

  3. Gör ett besök på Centralstationen och Nordstan i Göteborg. Där sitter flyktingarna och diskuterar sina ersättningar från svenska folket.

  4. Fick av en högre chef på migrationsverket höra att dessa unga män flyr från krigstjänst, kvinnor och barn löpar inte den risken. Därför flyr männen, och hoppas sen att kunna skicka efter frun och barnen. Detta var i hans ögon helt ok, till och ärovärdigt och uppofrande. Då jag nämnde att det tydligen handlade om fega desertörer slutade samtalen tvärt. Denna tveksamma moral delas tydligen av personalen på migrationsverket. Undra om deras fruar och barn är beredt på att bli lämnade när Sverige blir angripen. Och sen kan man ju undra hur i hela friden 950 pers får plats på en 20 m lång båt?

  5. Sandor….! Människor från Ungern är av samma kvalitet som de bästa svenska och finska arbetarna…-DE HAR DET NEDÄRVT I GENERNA, VILJAN ATT ARBETA OCH GÖRA RÄTT FÖR SIG!
    De inre egenskaperna speglar de yttre, vi ser nästan likadana ut, ofta långa, ståtliga människor som haft turen att få riktigt bra gener.
    Att komma till Sverige och bara gå på bidrag och aldrig lära sig språket, aldrig skaffa ett arbete och försörja sig själv trots två friska ben och två friska armar….-Det är SIGNALPOLITIK från bidragspartiet nummer ett, SOCIALDEMOKRATERNA, Sveriges och vårt lands dödgrävare!

  6. Olika folk och olika kulturer det är som, ”zebran är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur”.
    Tyvärr så stämmer även , ”kaka söker maka”, lika barn leker bäst” har förundrats över att Mena-folk söker sig till norden det finns mer än bidrag som lockar, det som kallas att ta ansvar är något som skrämmer många svenskar och många mena-folk, i grunden är det en gigantisk feghet.

  7. Det brukar sägas att Svenskarna är de fegaste folket eftersom nästan alla går och knyter sina händer i fickan och är föbannade på den odugliga regeringe som vägrar att göra något åt invasinsstyrkorna som invaderat Sverige. Men dom här fega kräken som kallar sig flyktinga tar nog priset ändå.
    Dom är inte mer flyktingar än min vänstra stortå.

KommenteraAvbryt svar