Vi zigenare, kan det här med att elda


INSÄNDARE. Damen i förgrunden är tjuven med mobilkameran vid Hemköps bankomaten på Kyrkgatan i Östersund. Jag kände igen henne så snart reportaget kom ut i Lokaltidningen i december 2014. 

Jag kan aldrig glömma galningen som hotat med att zigenarklanen skulle våldta och döda mig på sadistiskt sätt.  

2015-04-16_1626

Polisen tog inte upp min anmälan. Folk på gatan hjälpte mig att bli av henne den dag det hände – och vid ett par tillfällen efteråt. Hon kommer från Vidin, en ort vid Donau, på gränsen mellan Rumänien och Bulgarien. 

Carina Grinde, Diakon i Östersunds Församling, skaffade en lokal ägd av IOGT-NTO i Odensala och där övervintrar de alla, vilar och hämtar andan mellan brotten. 

Nu är det bara att försörja brottslingarna. 

Det som följer började den 27 augusti 2014. Jag såg en tiggerska som hela sommaren suttit 30 – 40 cm ifrån bankomaten vid Hemköps ingång här i Östersund.

Jag sa inget då, men jag brukar handla mat på Hemköp. Nästa gång ställde jag mig på säkert avstånd och iakttog henne hur hon riktade en mobilkamera mot händerna på en äldre herre som just tog ut pengar ur bankomaten. Två unga pojkar var där och höll med sina ryggar hela scenen dold från folk som passerade förbi på trottoaren. När jag kom fram för att avslöja tjuvarna, så bytte kameran händer två gånger – den äldre pojken tog först kameran från kvinnan och sen gav han den till den yngre som sprang iväg. Jag var alldeles förbluffad och förskräckt när bredvid tiggerskan dök upp en rom, ca 1,70 m lång, i 40-50-årsåldern, välklädd i svart och välnärd med ölmage och allt!

Han skrek åt mig att sticka därifrån. Han var uppenbarligen deras organisatör (‘fältchef’) och han sade att han hade beviljats uppehållstillstånd med regelrätta dokument och – hör och häpna – han hade vänner hos polisen: ”Jag har Östersunds polis i min ficka” – som han uttryckte sig. Han och tiggerskan anklagade mig för att jag flytt Rumänien därför att jag hatade Ceausescu och regimen.

Så började de ropa högt ”Traiasca Ceausescu!”(= leve Ceausescu) några gånger i rad. Folk på gatan såg scenen och rådde mig att avstå från att anmäla fallet hos polisen – det vore förgäves, sade en svensk kvinna. Jag åkte ändå till polisen på Fyrvallavägen, men det blev ingenting av min anmälan. Under mitt besök där, var polisen helt ointresserad, likgiltig och skrev inte ned något.

Han frågade inte vad jag hette och hela tiden då jag berättade om vad jag gått igenom, tittade han på väggen bakom mig som jag inte fanns där. Jag kände mig så illa till mods att jag fick tårar i ögonen. Strax rann tårarna på kinderna, glasögonen blev dimmiga och i det tillståndet yttrade jag orden: ”Vad har hänt med det Sverige jag kommit till för knappt 30 år sedan? Ge mig landet tillbaka!” Polisen hörde mig den här gången, reste sig från stolen, gick mot dörren, öppnade den och – lika tyst som tidigare – visade han dörren för mig och visst, gick jag ut. Men innan dess, påminde jag honom om att polisen släppte två romer som hade två dyra gräsklippare (värde 40 000 kr) i sin bil. Gräsklipparna hade anmälts stulna från en lokal idrottsförening – men eftersom romerna nekade till stöld, blev det inget åtal. Jag tog fram lokaltidningen och visade artikeln för honom. Ingen reaktion.

Jag hade bara gått ett par steg ut i hallen, då jag vände och öppnade dörren för att fråga polisen när och hur jag skulle få besked om utredningens resultat. Han svarade att polisen skulle posta det hem till mig. Men han frågade aldrig vad jag hette och var jag bodde. Och så många andra fall och omständigheter då vi blir föraktade och avfärdade av just de myndigheter som skulle skydda oss, hederliga, oskyldiga, laglydiga människor.

Varje gång jag handlar på Hemköp blir jag ofredad och hotad av tiggerskan.
Hon har ingen skam i kroppen, hon bryr sig inte att folk stannar och tittar på hur hon vrålar hotelser: att hennes klan kommer att slå mig sönder, våldta mig (fast istället för ‘våldta’ använder hon det vulgära ordet). Och att våldtäkten inte ska begås på det ‘vanliga’ sättet, utan med foten och kniven! Ber om ursäkt för att ha beskrivit scenariot precis som det lät: sadistiskt. Jag är fortfarande chockad och skakad av det språket. Dessutom tänker hon få tag på min adress och bränna ned bostaden. Hon förstärkte brandhotet på bostaden sådär: ”Vi, zigenare, kan det här med att elda. Mät dig inte med oss! Vi hittar dig, du ska dö, du ska dööö!”

Dagarna efter blev hon argare när jag gick förbi utan att ens titta på henne. En gång reste hon sig på benen fort med förvridet ansikte, ställde sig framfor mig med ena handen på höftet, den andra handen sträckte hon mot mitt huvud, jag stannade och tittade runt efter hjälp. Den dagen var det en svensk medelålders dam som räddade mig och satte henne på plats bara med pekfingret – tyst och utan att röra vid henne, hon bara pekade åt tiggerskans sittplats. Damens gest gjorde henne förbannad och skrek åt damen på rumänska: ”Du får inte röra mig, jag är ‘tiganka’ och du är en ‘jä*la svedanka’. D.v.s. ‘svenska’ men ordet är inte rumänskt. Och en ström av obscena ord och gester följde efter. Ingen och inget får hindra hennes framfart. Det är grovt kränkande och livsfarligt att ha en rabiat varelse som förföljare. Jag bad henne på svenska att gå tillbaka till sin sittplats och låta mig vara. Då skrek hon ännu högre medan hon sprang efter mig oavsett åt vilket håll jag gick – mot ICA eller KONSUM – och hojtade på sitt fula språk: ”Vurubesti rumunska, prostitutu!” (Vorbeste romaneste, prostituato – sv.övers.= du prata rumänska, prostituerad).

En vettig, anständig människa är oförmögen att föreställa sig innehållet av ord och uttryck i deras språk, de går inte att översätta, det vore blasfemi att ens försöka sätta orden på pränt. Det är läskigt att råka ut för en livsfarlig bindgalen svordomsmaskin som politikerna stoppar oss ner på halsen och tvingar oss att stå ut med eländet i mänsklighetens och toleransens namn.

Allt det här hände i somras, i augusti. Under hösten var hon inte längre där, utan en annan. Jag hoppades att hon åkt tillbaka till Rumänien.

Men före julhelgen dök hon upp igen, på sin gamla sittplats vid bankomaten på Kyrkgatan 56 – Hemköpsadress. Och hon skaffade sig en käpp – inte för att hjälpa henne gå, hon kan gå lika bra som hon gjorde i somras. Hon använder käppen bara för att vifta med den och uppträda hotande. Så snart hon såg mig, hotade hon att hon själv skulle ‘våldta’ mig med käppen, trots att jag inte tittat åt hennes håll ens.

Även Hemköpspersonalen låter henne vara – de är handfallna. Kan ni tänka er hur det känns att inte våga gå sina ärenden på stan? Tiggarna får göra vad de vill mot oss, de förnedrar och hotar oss till livet, de vet att polis och myndigheter aldrig ingriper. Trottoarerna är deras, de styr och ställer. Människors lika värde, naturligtvis.

Denna människa (lika eller icke lika värde) skrämmer mig till döds. Man kan få ett knivhugg mellan skulderbladen plötsligt, oprovocerat och oväntat. Det kan inte fortsätta såhär. Definitivt inte! Situationen har blivit outhärdlig.

De tiggande romerna är ‘fotsoldaterna’ i en stor organisation – en zigenarmaffia som tränar och skickar ut dem i Europa för att tigga, stjäla, råna, begå bedrägeri, misshandla, våldta och mörda.

Man borde inse att tiggarna får mindre och mindre klirr i plastmuggen, då generositeten – denna nobla personliga egenskap som svenskarna besitter – börjar sina samtidigt som inkomsterna minskar, arbetslösheten växer, skatterna höjs och pensionerna är oacceptabelt låga. Under inga omständigheter ska en tiggare polisanmälas eller mistänkas för brott – vilket väcker ilska och hat hos en del människor som sliter hårt för att försörja sig och familjen.

Om detta ändå händer, vänds alltihop emot oss. Tiggarna har fått diplomatisk immunitet. När en diplomat tar ett snett steg, utvisas personen till sitt land. En del av arbetsmyrorna törs försvara sig mot angriparna genom att höja rösten, det enda vapen de har, de är ju laglydiga och bär inte kniv som angriparna. Tiggarna då? De får sitta var som helst på stan, särskilt vid bankomater, de får stjäla, råna och våldta ostört!

Om vi polisanmäler dem eller säger ifrån, så får vi på skallen rejält av farbror åklagare direkt.

Jag hade en ny mardröm i vaket tillstånd för två månader sedan: blev nästan anfallen av samma galning när jag gick till Hemköp för att handla mat måndagen 16 februari strax före lunchtiden. Jag hade inte varit där på tre veckor, ville slippa hondjävulen. Min son handlade mat åt mig istället, men han arbetar mycket och kan inte handla åt mig varje gång, så jag är tvungen att göra det då och då. Rabiata fruntimret stod utan käpp, där på trottoaren vid bankomaten.

Jag ignorerade henne, gick in i affären – men galningen följde mig hack i häl. Hon skrek och gormade svordomar, våldtäktshotelser och Ceausescus namn som vanligt; en snäll gubbe som sålde bingolottokupponger där blev äcklad, kassörskorna och kunderna spärrade upp ögonen och zigenerska fortsatte bara sitt nummer.

Jag tog en korg och gick in lugnt utan att titta bakom mig. Medan jag var inne och plockade varor, kom en vakt som sade snällt att en av personalen ringde och bad honom att köra till Hemköp, följa med och skydda mig i fall att rabiata varelsen tänkte gå till anfall.

Det kändes tryggt att folk verkligen bryr sig – vakten var med mig hela tiden och när jag hade betalat i kassan gick vi mot utgången. Ruggugglan stod fortfarande innanför utgången och väntade på mig – hon jublade och sade, på dåligt rumänska, att nu vet hon hur skraj jag är. Då vände vakten till henne och med strikta gester försökte han fösa henne tillbaka till gatan. Hon ville inte, hon bara stod där och pekade mot sig själv och sade ‘no problem’. Sedan pekade hon mot mig och sa högt ‘probleeeem’. Till slut, blev hon tvungen att gå ut ur affären.

Denna reaktion har de lärt sig i Sverige.

Mimi N.

Muterade tiggare


24 responses to “Vi zigenare, kan det här med att elda

 • Grune

  Polisen i Absurdistan skiter väl i Svenskarna.

  Gilla

 • Jh

  Ingenting är chockerande längre i det här landet. Det har gått åt helvete helt enkelt.
  Men jag rekommenderar personen i fråga att skaffa en stor hund. Ha med sig överfallslarm osv. Personligen lämnar jag inte hemmet utan kniv som ung kvinna. I min värld vore jag självmordsbenägen om jag gick utan.

  Gilla

 • Naivtive

  Skaffa en stor elak hund är ett bra tips.

  Gilla

  • Adonaj

   En Kaukasisk Ovtjarka är ett praktfullt exemplar och varmt rekommendabelt.

   Gilla

  • Naivtive

   De flesta hundar blir lite tjuriga om matte blir attackerad och zigenare verkar vara genetiskt paniska över hundar. Det är nog därför Balkan är fullt av vakthundar. Min gamla hund var en ungersk av sällsynt tjurig ras. Men den lojalaste du kan tänka dig, saligt är dess minne. Kommer jag över en kuvaz blir jag lycklig.

   Gilla

 • Jonny

  Polisen gör inte sitt jobb om dom inte tar emot din anmälan.
  Svenska politiker har startat ett krig mot det svenska folket och importerar allt möjligt löst pack, sandnegrer, bombmuslimer och kriminellt öststatsslödder.
  Jag tänker inte stillatigande se på när man förstör mitt hemland utan kommer att kämpa till min sista dag mot förfallet.
  Fy fan!

  Gilla

 • bonn

  Ja fy fan för dessa löss!

  Gilla

 • GBG

  Tiggande zigenare och muslimer har diplomatisk immunitet i detta landet.

  Gilla

  • Pettersson

   Du glömde Miljöpartister. Bostadsminister Kaplan har tredubbelt skydd, invandrare, muslim och Miljöpartist, annars hade han avsatts för länge sedan…

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Vänta bara Pettersson…………..

    Friggebod 15 kvadratmeter och Attefallshus 25 kvadratmeter, är resultatet av två tidigare bostadsministrar.

    Snart är den här.

    Kaplanmosken, i valfri storlek med tillhörande minareter.

    Får dessutom byggas utan byggnadslov.

    Gilla

 • Stenbock

  Axfood är alltså beredda att ställa personlig vakt till förfogande åt sina kunder ! Detta för att tillåta zigenarpack att sitta utanför deras dörrar,och irritera eller som i detta fall hota kundkretsen…..

  Gilla

 • Kalle Andersson

  Politikerfrälset kan inte vända bort huvudet eller som strutsen köra ner det i sanden och låtsas som om det regnar, dvs de bryyyyr sig inte….SD bryr sig och vill förbjuda det organiserade tiggeriet. Det löser inte problemet med fattigdom i Rumänien.
  Vi kan inte lösa deras problem, kanske någon politiker vill bjuda hem dem, tror ingen gjort det, de anser att det är skattebetalarna som ska stå för fiolerna, de vill leka STORMAKT som Annie Löf de IDIOTERNA!
  Tiggeriet skall självfallet förbjudas så snart som möjligt, det kommer bara att ske om SD når över 15% av rösterna 2018.
  Vi kan alla skriva inlägg överallt och påverka opinionen fram till dess.

  Gilla

 • Joy

  Saknar ord! Jag blir riktigt rädd när jag läser detta. Vad pågår i Sverige när folk får bete sig så här?!

  Gilla

  • Albin

   Joy, och jag blir rädd efter att ha läst dina ofta både naiva och hänsynslösa kommentarer.

   Gilla

   • jgarn

    Byt forum du hör inte hemma här. Ni fick ju ett skriftspråk 1973 skriv där på ert språk. Skicka ett kort från hemlandet och berätta hur bra du har det, adjö!

    Gilla

   • Jonny

    Men gillar du det du läser?
    Tycker du att det känns bra i magen att läsa om hur denna tiggarkvinna hotar och ofredar en annan människa?
    Är det det du sitter och försvarar?
    Är du riktigt frisk i ditt huvud?
    Och är du helt säker på att detta är rätt forum för dig?

    Gilla

 • Mary Agnes

  Mitt medlidande har du.
  Filma dem när de skriker och hotar. Eller be någon annan filma vad du blir utsatt för.

  Gilla

  • Albin

   Idag var det en flicka som sa Hej hej, till mig Gud vad hemskt, men vad skönt att nån här på bloggen tycker synd om mig.

   Gilla

   • Mr Q

    Kan du ange vem ? Måste vara en tillfällig gäst som inte känner dig…

    Gilla

   • aos

    Albinhen menar ju så klart en av hens älskade tiggare
    Vänstermarionetter ser dem som ett av många instrument för att bryta upp samhällsordningen
    De hatar den gamla tiden när Sverige var ”världsledande” på teknik mm
    Deras strävan går mot den mörka tiden
    Däremot skulle de aldrig flytta till ett av deras paradisländer
    För där finns det ingen som kan försörja dessa odugliga typer
    Tvärtom skulle nackarna ryka illa kvickt
    Det är bara Suedi som försörjer sina wannabebödlar

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: